Kersttrui

De beste kerstkaartenapps voor je iPhone en iPad

Voor deze kerst zetten we de beste iPhone-apps voor kerstkaarten versturen op een rij: waar heb je de meeste keuze en mogelijkheden?

Kerstkaarten versturen was nog nooit zo makkelijk dankzij allerlei kaartenapps. Je hoeft niet door de kou en de regen naar de winkel om leuke kerstkaarten te vinden en je hoeft geen postzegels te kopen. Er is voldoende keuze uit iPhone-kaartenapps, waarmee je gedrukte kerst- en nieuwjaarskaarten via de post kunt laten bezorgen.

Kerstkaarten sturen vanaf je iPhone

Wij maakten een selectie van de leukste iPhone- en iPad-apps om je kerstkaarten te versturen. Dit artikel gaat over gedrukte kerstkaarten, die je via apps kunt bestellen. Voor last-minute digitale kerstgroeten hebben we een apart lijstje.

iCulture adviseert: PostNL

Sinds 2018 is het met de PostNL-app mogelijk om je eigen kaarten te versturen, onder andere die van Hallmark. Dit gaat heel eenvoudig: je opent de app en tikt onderaan op Versturen. Daarna kies je voor Pakket of brief versturen en kies je weer onderaan voor Maak een kaartje. Al voor €2,55 inclusief postzegel verstuur je een eigengemaakte kaart. PostNL heeft niet een grote collectie van standaard kerstkaarten, want het maken van je eigen kaart met bijvoorbeeld een foto is een vereiste. Je schrijft je boodschap in de brief en kiest de ontvangers.

Je kan meerdere kaarten tegelijk versturen, maar ze hebben dan wel allemaal dezelfde tekst. De kaart is 12 bij 17 centimeter. Helaas gaat het alleen om ansichtkaarten met een voor- en achterkant, maar door het simpele proces en de goede app is dit toch een goede keuze.

Greetz

De bekende kaartenapp Greetz heeft een enorme collectie kerstkaarten beschikbaar. In Greetz kun je kerstkaarten naar eigen ontwerp maken of een fotosjabloon vullen. Het leuke is dat je ook eigen elementen aan een kaart kunt toevoegen, zoals een persoonlijke foto aan de binnenkant en natuurlijk een eigen tekst. Je kunt ook allerlei vrolijke kerststickers op je eigen ontworpen kaart plakken, zodat je kaart een nog vrolijkere uitstraling krijgt. Naast je eigen ontwerp zijn er nog ruim 1300 andere kerstkaarten waar je uit kunt kiezen.

Greetz kerstkaart in 2017.

Met Greetz kun je kaarten in verschillende formaten laten versturen. Alle prijzen staan meteen onder de kaarten. Wat je uiteindelijk per kaart betaalt, is afhankelijk van hoeveel exemplaren je verstuurt. Je kunt al een kerstkaart sturen vanaf €0,49, maar die prijs geldt alleen als je meteen 10 stuks bestelt. Betalen kan op allerlei manieren, waaronder iDeal, creditcard, PayPal en Greetz-tegoed. Het is wel erg storend dat de app nog niet is bijgewerkt voor iPhone X en nieuwer.

Hallmark

Ook Hallmark heeft een kaartenapp. Bij wenskaarten treffen we een een verschillende ontwerpen, verdeeld over Momenten en Collecties. De collectie is ten opzichte van voorgaande jaren wat hipper geworden, met minder honden- en poezenkaarten. Je eigen kaart maken is ook mogelijk door een vrolijke kerstfoto toe te voegen. Bij het openen van de kerstcollectie zie je meteen welke kaarten het best zijn verkocht.

Hallmark kerstkaart in 2017.

Elke kaart is in drie formaten verkrijgbaar, waarbij mensen met een account wat korting krijgen. Na het invoeren van de teksten verstuur je de kaart. Hallmark is een grote naam in de kaartenwereld, maar de app is lang niet even gebruiksvriendelijk en krijgt dan ook slechte beoordelingen in de App Store. We vinden het bijvoorbeeld storend dat hij nog steeds niet is aangepast voor de grotere schermformaten.

SantaCards

Met SantaCards maak je een eigen kerstkaart met een selfie of een andere foto. Bij het openen van de app kun je direct een foto maken of importeren uit je bibliotheek. Je kan kiezen uit allerlei framepjes om je kaart mee op te fleuren. Vervolgens typ je je bericht en je kaart wordt wereldwijd verzonden. De prijs voor een enkele kaart is €1,80 (exclusief postzegel). De app is gemaakt door een Amsterdamse start-up en is dit jaar helemaal nieuw.

SantaCards kerstkaart maken.

Postagram

Postagram biedt een beperkte selectie uit kerstkaarten, waarbij je heel eenvoudig je eigen foto kunt toevoegen. Let wel op, dat de app alleen vierkante fotoframes biedt waardoor je genoodzaakt bent om je foto’s soms ietwat bij te snijden. Schrijf daarna een leuke kerstwens erbij en vul het adres van de ontvanger in.

Postagram kerstkaart

De speciale Postagram Plus-kaarten met bijvoorbeeld een kerstthema zijn iets duurder. Erg leuk aan Postagram is dat je de foto uit de kaart kunt drukken om β€˜m voor altijd te bewaren, in te lijsten of op de open haard te zetten. Let er wel op dat Postagram oorspronkelijk uit Amerika komt en de bezorging daardoor langer kan duren. Ook ben je daardoor $2,99 kwijt in plaats van $1,99.

Popcarte

Popcarte bevat een leuke collectie kerst- en nieuwjaarskaarten, al is het aanbod niet erg groot. Wel zijn ze ideaal als je je eigen foto op de kaart wilt zetten. Popcarte verscheept de kaarten binnen 48 uur na de bestelling.

Popcarte kerstkaart

Je kunt bij het maken van je kaart gebruikmaken van foto’s uit de camerarol, Facebook of Instagram, voegt een eigen bericht toe en kunt zelfs met het puntje van je vinger een persoonlijke tekst schrijven. De kaarten worden op goed papier gedrukt in verschillende formaten en worden wereldwijd verstuurd vanuit de drukkerij in Europa.

Omapost

Als je je oma een kerstkaartje wil sturen, kun je het ook extra persoonlijk maken met Omapost. Omapost is een dienst waarmee je je oma op de hoogte kunt houden van je online leven. Je kunt zelf foto’s toevoegen en er een persoonlijke boodschap bij zetten, zodat je oma deze afgedrukt in de brievenbus ontvangt. Als je er dus wat winterse foto’s bij doet, maak je zo een persoonlijke kerstkaart. Mocht je ook een andere oma blij willen maken met een kerstkaart, dan kun je ook een oma adopteren. Het versturen van een kaartje kost €2,50, maar je maakt dan wel meteen iemand heel erg blij.

Klepper

Het Groningse Klepper pakt het iets anders aan dan de meeste kaartjesmakers: in plaats van een standaard wenskaart maak je bij Klepper een fotokaart die eruit ziet als een Polaroid. Hij wordt gedrukt op mooi papier en verzonden in een retro envelop. Je gebruikt daarbij je eigen foto, bijvoorbeeld van jezelf in een foute kersttrui of vanuit een tropische locatie. Een grappig onderschrift erbij en in 30 seconden is het kerstkaartje klaar. Wel is het jammer dat je meteen je e-mailadres in moet voeren om de app te kunnen gebruiken, zelfs als je alleen maar wat rond wil kijken. Lees ook ons artikel over Klepper.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Apps
Onderwerpen kerst, nieuwjaar, wenskaarten