Kersttrui

De beste kerstkaartenapps voor je iPhone en iPad

Voor deze kerst zetten we de beste iPhone-apps voor kerstkaarten versturen op een rij: waar heb je de meeste keuze en mogelijkheden?

Kerstkaarten versturen was nog nooit zo makkelijk dankzij allerlei kaartenapps. Je hoeft niet door de kou en de regen naar de winkel om leuke kerstkaarten te vinden en je hoeft geen postzegels te kopen. Er is voldoende keuze uit iPhone-kaartenapps, waarmee je gedrukte kerst- en nieuwjaarskaarten via de post kunt laten bezorgen.

Kerstkaarten sturen vanaf je iPhone

Wij maakten een selectie van de leukste iPhone- en iPad-apps om je kerstkaarten te versturen. Dit artikel gaat over gedrukte kerstkaarten, die je via apps kunt bestellen. Voor last-minute digitale kerstgroeten hebben we een apart lijstje.

iCulture adviseert: PostNL

Sinds 2018 is het met de PostNL-app mogelijk om je eigen kaarten te versturen, onder andere die van Hallmark. Dit gaat heel eenvoudig: je opent de app en tikt onderaan op Versturen. Onderin selecteer je Fotokaart. Al voor €2,55 inclusief postzegel verstuur je een eigengemaakte kaart. PostNL heeft geen grote collectie van standaard kerstkaarten, dus het maken van je eigen kaart met een foto is een vereiste. Je schrijft je boodschap in de brief en kiest de ontvangers.

Je kan meerdere kaarten tegelijk versturen, maar ze hebben dan wel allemaal dezelfde tekst. De kaart is 12 bij 17 centimeter. Helaas gaat het alleen om ansichtkaarten met een voor- en achterkant, maar door het simpele proces en de goede app is dit toch een goede keuze.

SantaCards

Met SantaCards maak je een eigen kerstkaart met een selfie of een andere foto. Bij het openen van de app kun je direct een foto maken of importeren uit je bibliotheek. Je kan kiezen uit allerlei framepjes om je kaart mee op te fleuren. Vervolgens typ je je bericht en je kaart wordt wereldwijd verzonden. De prijs voor een enkele kaart is €1,80 (exclusief postzegel). De app is gemaakt door een Amsterdamse start-up.

Postagram

Postagram biedt een beperkte selectie uit kerstkaarten, waarbij je heel eenvoudig je eigen foto kunt toevoegen. Let wel op, dat de app alleen vierkante fotoframes biedt waardoor je genoodzaakt bent om je foto’s soms ietwat bij te snijden. Schrijf daarna een leuke kerstwens erbij en vul het adres van de ontvanger in.

De speciale Postagram Plus-kaarten met bijvoorbeeld een kerstthema zijn iets duurder. Erg leuk aan Postagram is dat je de foto uit de kaart kunt drukken om ‘m voor altijd te bewaren, in te lijsten of op de open haard te zetten. Let er wel op dat Postagram oorspronkelijk uit Amerika komt en de bezorging daardoor langer kan duren. Ook ben je daardoor $2,99 kwijt in plaats van $1,99.

Popcarte

Popcarte bevat een leuke collectie kerst- en nieuwjaarskaarten, al is het aanbod niet erg groot. Wel zijn ze ideaal als je je eigen foto op de kaart wilt zetten. Popcarte verscheept de kaarten binnen 48 uur na de bestelling.

Je kunt bij het maken van je kaart gebruikmaken van foto’s uit de camerarol, Facebook of Instagram, voegt een eigen bericht toe en kunt zelfs met het puntje van je vinger een persoonlijke tekst schrijven. De kaarten worden op goed papier gedrukt in verschillende formaten en worden wereldwijd verstuurd vanuit de drukkerij in Europa.

MyPostcard

MyPostcard is een app met redelijk wat opties als het gaat om je kaart persoonlijk maken. Je kunt het frame, lettertype en meer aanpassen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een zelfgemaakte foto toe te voegen. Binnen Nederland duurt het 3 tot 5 werkdagen om de kaart te drukken en versturen. Voor €1,99 koop je een ansichtkaartformaat, en voor €3,99 krijg je een dubbele kaart. De prijzen zijn inclusief verzendkosten.

Omapost

Als je je oma een kerstkaartje wil sturen, kun je het ook extra persoonlijk maken met Omapost. Omapost is een dienst waarmee je je oma op de hoogte kunt houden van je online leven. Je kunt zelf foto’s toevoegen en er een persoonlijke boodschap bij zetten, zodat je oma deze afgedrukt in de brievenbus ontvangt. Als je er dus wat winterse foto’s bij doet, maak je zo een persoonlijke kerstkaart. Mocht je ook een andere oma blij willen maken met een kerstkaart, dan kun je ook een oma adopteren. Het versturen van een kaartje kost €2,50, maar je maakt dan wel meteen iemand heel erg blij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Apps
Onderwerpen kerst, nieuwjaar, wenskaarten