Kersttrui

De beste kerstkaartenapps voor je iPhone en iPad

Voor deze kerst zetten we de beste iPhone-apps voor kerstkaarten versturen op een rij: waar heb je de meeste keuze en mogelijkheden?

Kerstkaarten sturen vanaf je iPhone

Kerstkaarten versturen was nog nooit zo makkelijk dankzij allerlei kaartenapps. Je hoeft niet door de kou en de regen naar de winkel om leuke kerstkaarten te vinden en je hoeft geen postzegels te kopen. Er is voldoende keuze uit kaartenapps voor iPhone, waarmee je gedrukte kerst- en nieuwjaarskaarten via de post kunt laten bezorgen. Wij maakten een selectie van de leukste iPhone- en iPad-apps om je kerstkaarten te versturen.


Dit artikel gaat over gedrukte kerstkaarten, die je via apps kunt bestellen. Voor last-minute digitale kerstgroeten hebben we een apart lijstje.

Bekijk ook

Leuke apps voor last-minute kerstwensen

Heb je je kerstwensen te laat verstuurd? Of nog niet helemaal in de kerststemming? Hier zijn een paar handige apps voor een last-minute kerstgroet, of om gewoon even te lachen, in kerststijl natuurlijk. Natuurlijk mag daarbij ElfYourself niet ontbreken.

Greetz

Jarenlang werd de Greetz app niet bijgewerkt, maar tegenwoordig krijgt de app eindelijk weer regelmatig updates. Met de app van deze bekende kaartjesdienst stuur je kaarten van vanaf €0,99 per stuk exclusief postzegel. Koop je er meer, dan krijg je korting. Greetz maakt het je eenvoudig om een kaart te bewerken met je eigen foto’s en teksten. Qua keuze zit je hier helemaal goed, want er zijn honderden opties. Er is een aparte sectie kerstkaartjes naar eigen ontwerp, zonder foto of zelfs met een collage van 5 of meer foto’s.

Op de productpagina zie je per kaart wat ‘ie kost en hoeveel korting je krijgt als je er meer koopt. Je kunt de kaarten naar jezelf laten sturen of naar alle ontvangers. Let op dat iedereen wel dezelfde kaart krijgt als je alles in één keer bestelt. Je kunt meerdere kaarten toevoegen aan je mandje, maar die moet je dus ook allemaal apart bewerken. Bij Greetz kun je er ook nog een cadeautje bij doen, bijvoorbeeld bloemen, een muziekdoosje, chocola of zelfs cakemix.

PostNL

Sinds een paar jaar is het met de PostNL-app mogelijk om je eigen kaarten te versturen. Dit gaat heel eenvoudig: je opent de app en tikt op Versturen > Fotokaart. Voor een paar euro inclusief postzegel verstuur je een zelfgemaakte fotokaart met of zonder envelop. PostNL heeft geen collectie van standaard kerstkaarten, dus het maken van je eigen kaart met een foto is een vereiste. Wel heb je keuze uit verschillende kaders. Een gemiste kans is dat er geen kerst- of winterthema’s bij zitten. Je schrijft je boodschap, kiest een lettertype en selecteert de ontvangers.

Omapost

Als je je oma een kerstkaartje wil sturen, kun je het ook extra persoonlijk maken met Omapost. Omapost is een dienst waarmee je je oma op de hoogte kunt houden van je online leven. Je kunt zelf foto’s toevoegen en er een persoonlijke boodschap bij zetten, zodat je oma deze afgedrukt in de brievenbus ontvangt. Als je er dus wat winterse foto’s bij doet, maak je zo een persoonlijke kerstkaart. Mocht je ook een andere oma blij willen maken met een kerstkaart, dan kun je ook een oma adopteren. Het versturen van een kaartje is vanaf €2,95 te doen. Je maakt iemand meteen blij. In 2020 heeft de app eindelijk weer updates gekregen na jaren radiostilte maar daarna hielden de updates helaas weer op. Omapost bestaat nog wel gewoon en verstuurt ook nog kaartjes, alleen de app krijgt wat minder aandacht.

Postagram

Postagram biedt een beperkte selectie uit kerstkaarten, waarbij je heel eenvoudig je eigen foto kunt toevoegen. Let wel op, dat de app alleen vierkante fotoframes biedt waardoor je genoodzaakt bent om je foto’s soms bij te snijden. Schrijf daarna een leuke kerstwens erbij en vul het adres van de ontvanger in.

De speciale Postagram Plus-kaarten met bijvoorbeeld een kerstthema zijn iets duurder. Erg leuk aan Postagram is dat je de foto uit de kaart kunt drukken om ‘m voor altijd te bewaren, in te lijsten of op de open haard te zetten. Let er wel op dat Postagram oorspronkelijk uit Amerika komt en de bezorging daardoor langer kan duren. Ook ben je daardoor $3 kwijt in plaats van $2.

Popcarte

Popcarte bevat een leuke collectie kerst- en nieuwjaarskaarten, al is het aanbod niet erg groot. Wel zijn ze ideaal als je je eigen foto op de kaart wilt zetten. Popcarte is van oorsprong Frans en verscheept de kaarten binnen 48 uur na de bestelling. Je kunt bij het maken van je kaart gebruikmaken van foto’s uit de camerarol, Facebook of Instagram, voegt een eigen bericht toe en kunt zelfs met het puntje van je vinger een persoonlijke tekst schrijven. De kaarten worden op goed papier gedrukt in verschillende formaten en worden wereldwijd verstuurd vanuit de drukkerij in Europa.

MyPostcard

MyPostcard is een app van een Duitse aanbieder die in heel Europa actief is. De app bevat redelijk wat opties als het gaat om je kaart persoonlijk maken. Je kunt het frame, lettertype en meer aanpassen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een zelfgemaakte foto toe te voegen. Voor Nederland duurt het 3 tot 4 werkdagen om de kaart te drukken en versturen. De goedkoopste optie is een gewone ansichtkaart en voor net iets meer verstuur je een wenskaart met foto. Er komen nog wel verzendkosten bij.

We hebben nog meer leuke kerstartikelen voor je!

Bekijk ook

Kerstverlichting met HomeKit: dit zijn je opties

Wat zijn de beste opties voor kerstverlichting met HomeKit? Wat is het aanbod en hoe kun je je bestaande kerstverlichting geschikt maken voor HomeKit? In deze gids laten we je de mogelijkheden zien.