Kerstfilms kijken film bank

Filmpje tijdens de feestdagen? Met deze kerstfilms zit je goed!

Pak de popcorn er maar bij! 🍿
Wil je gezellig met de familie een film kijken tijdens de kerstdagen, of hang je liever in je eentje op de bank met een film? Deze kerstfilms zijn geschikt voor iedereen!

Van klassieke kerstfilms als Home Alone en Love Actually tot de animatieversie van The Grinch; je vindt ze in deze gids met kerstfilms. Alle films zijn te bekijken bij de populaire streaming videodiensten of los te huur in de TV-app van Apple of op Pathé Thuis. Eenmaal aangeschaft kun je ze overal bekijken, dus ook op het grote scherm met de Apple TV.
Bekijk ook onze overzichten per streaming videodienst:

Dit wil je zien!

 • Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
 • NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders! 🇳🇱
 • Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting 🏎
 • HBO Max: vanaf slechts €7,99 per maand 🍿
 • Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
 • CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films

Kerstfilms bij Apple TV+

 • Spirited (2022) – Het klassieke verhaal van A Christmas Carol, nu in een modern jasje met Will Ferrell als de Geest van Huidig Kerstmis, die wel eens met pensioen wil. Hij komt Ryan Reynolds tegen, die hem helpt met zijn verleden in het reine te komen. Bekijk de trailer of ga meteen kijken naar Spririted.
 • The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (2022) – Handgetekende animatie, gebaseerd op de bestseller van Charlie Mackesy over de vriendschap tussen een jongen, mol, vos en paard. Bekijk de trailer of ga meteen kijken naar The Boy, the Mole, the Fox and the Horse.
 • Mariah Christmas: The Magic Continues (2021): De kerstkoningin komt in deze special terug en zorgt voor een bruisende kerstsfeer, met onder andere Khalid en Kirk Franklin. Bekijken bij Apple TV+ of bekijk de trailer.

Er zijn nog veel meer kerstfilms op Apple TV+ te zien, ook kerstafleveringen van je favoriete series.

Bekijk ook

Kerstfilms op Apple TV+: hiermee kom je in kerststemming

Ook op Apple TV+ valt genoeg te kijken tijdens de kerstdagen. De nieuwste film Spirited is enorm populair, maar er is meer: kijk kerstafleveringen van Ted Lasso, Mythic Quest en Acapulco of zwijmel mee met Mariah Carey.


Kerstfilms bij Disney+

Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot de enorme collectie Disney-series en -films. Ook is er een ruime keuze uit kerstfilms.

Recente kerstfilms bij Disney+:

 • Dashing Through the Snow (2023) – Eddie Garrick is een goedaardige vader, maar hij gelooft niet meer in het kerstwonder. Op een rustige kerstavond met zijn dochter Charlotte hoort hij gebonk bij de schoorsteen en even later staat een mysterieuze Nicolaas in de huiskamer, met rood pak en al. De twee leren elkaar steeds beter kennen en raken bevriend. Bekijk de trailer.
 • Het leven van een loser: Kerst, geen paniek! (2023) – Deze echte klassieker onder de kinderboeken is al veelvuldig verfilmd, maar heeft dit jaar een speciale kerstversie. Lukt het ongeluksmagneet Bram Botermans om niet op de stout-lijst van de kerstman terecht te komen? Je ziet het in deze unieke animatiefilm! Bekijk de trailer.
 • The Shepherd (2023) – In deze korte film, gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 1975, vliegt een jonge Britse luchtmachtpiloot naar huis voor kerst. De kersverse piloot denkt snel thuis te kunnen zijn totdat de systemen van zijn straaljager het begeven. De radio en instrumenten kunnen niet meer worden gebruikt en de brandstof raakt ook nog op, dus hoe komt hij nu thuis? Bekijk de trailer.

Kerstfilms van afgelopen jaren bij Disney+:

 • The Santa Clauses (2022) – Scott Calvin is bijna 30 jaar lang kerstman geweest, ofwel Santa Claus. Maar nu begint de magie zo langzamerhand te vervagen. Scott krijgt het steeds moeilijker met zijn veeleisende taak, maar dan ontdekt hij iets wat hem aan het denken zet over zijn rollen als Santa en als vader. Bekijk de trailer.
 • Hip Hop Nutcracker (2022) – Geen klassiek ballet, maar een nieuwe variant met hip-ho, die zich afspeelt in New York. Het ballet is vervangen door moderne dansers. Bekijk de trailer.
 • Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022) – Onze favoriete ruimtereizigers zijn terug in deze kerstspecial van James Gunn, die ook de eerdere Guardians of the Galaxy-films heeft gemaakt. De Guardians zijn op zoek naar een kerstcadeau voor Peter Quill (Chris Pratt) en doen dat met een nieuwkomer: Cosmo the Spacedog.
 • Frozen 2 (2019) – Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat Elsa op een gevaarlijke missie naar het onbekende: de bossen en donkere zeeën voorbij Arendelle.
 • Decorating Disney: Holiday Magic (2017)> – Weer eens wat anders. In deze tv-special zie je wat er bij komt kijken om de pretparken van Disney in kerstsfeer te brengen. Met Whoopi Goldberg als toeristische gids.
 • Olaf’s Frozen Adventure (2017) – Olaf en Sven gaan samen op een missie om de mooiste kersttradities in het koninkrijk te vinden en de eerste kerst van Anna en Elsa te redden.
 • Ice Age: A Mammoth Christmas (2011) – Wanneer Sid Manny’s kersttradities verpest, komt hij op het stoute lijstje van de Kerstman te staan. Sid gaat naar de Noordpool om de bij de Kerstman zelf zijn onschuld te bepleiten.
 • Disney’s A Christmas Carol (2009) – Er zijn heel wat versies van de Dickens-klassieker, waaronder drie van Disney zelf. Deze animatiefilm is met de stemmen van Jim Carrey en Gary Oldman.
 • Mickey’s Mooiste Kerst (2004) – De Kerstman voegt zich bij Mickey, Minnie en al hun vriendjes in een originele film die gaat over het ontdekken van de ware geneugten van Kerstmis.
 • ‘Twas the Night (2001) – Als de Kerstman per ongeluk bewusteloos raakt op kerstavond, nemen Danny en zijn zwendelende oom het over.
 • Mickey’s Once Upon a Christmas (1999) – Sluit je aan bij Mickey, Minnie en hun vrienden voor vrolijke avonturen en magische kerstliedjes.
 • Miracle on 34th Street (1994) – Het origineel uit 1947 is ook bij Disney+ te zien. De zesjarige Susan twijfelt aan het grootste wonder uit haar kindertijd: de Kerstman. Dan ontmoet Susan Kriss Kringle, een Kerstman uit het winkelcentrum die ervan overtuigd is dat hij het echte werk is.
 • The Santa Clause (1994) – Op kerstavond komen de gescheiden vader Scott Calvin en zijn zoon erachter dat de Kerstman bij hen van het dak is gevallen. Als Scott de teugels van de magische arrenslee overneemt, blijkt dat hij nu de nieuwe Kerstman is.
 • The Nightmare Before Christmas (1993) – Een kerstfilm voor wie van griezelen houdt, gemaakt door Tim Burton.
 • The Muppet Christmas Carol (1992) – Kerst met de Muppets, met Michael Caine als Scrooge, Kermit als Bob Cratchitt, Miss Piggy als zijn vrouw Emily en uiteraard ook Statler and Waldorf, die voor wat extra sfeer zorgen.
 • Home Alone (1990) – Bij Disney+ zijn ook deel 2 en 3 te zien, terwijl je voor Home Alone 4 bij Pathé Thuis terecht kunt.
 • Die Hard (1988) – Is het een kerstfilm of niet? Op internet zijn de meningen daarover verdeeld. Filmstudio 20th Century Fox kiest in ieder geval voor partij: het is “the greatest Christmas story ever told!”. Het verhaal speelt zich af rond Kerstmis en een groepje Duitse terroristen slaan toe tijdens de kerstborrel. Genoeg redenen om deze actieklassieker tot kerstfilm uit te roepen. Bij Disney+ kun je ook alle vervolgfilms kijken: Die Hard 2, Die Hard with a Vengeance, Die Hard 4.0 en A Good Day to Die Hard.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Nog veel meer kerstfilms op Disney+ vind je in onze round-up.

Bekijk ook

Deze kerstfilms kijk je bij Disney+: van klassiekers tot films uit 2023

Op zoek naar inspiratie wat je wilt kijken tijdens de kerst? Kerstfilms natuurlijk en bij Disney+ vind je een enorme collectie, van zoetsappig gezwijmel tot serieuze films over liefde en vertrouwen.


Kerstfilms bij Netflix

 • Scrooge: A Christmas Carol (2022) – Het bekende verhaal, nu als animatieserie met originele muziek en een paar leuke plottwists ten opzichte van het standaard Scrooge-verhaal.
 • Falling for Christmas (2022) – Comeback van Lindsay Lohan in de vorm van een romantische komedie. Sierra Belmont heeft na een ski-ongeluk last van geheugenverlies en wordt vervolgens verzorgd door de knappe eigenaar van een lodge. Je raadt al wat er gaat gebeuren.
 • Who Killed Santa? (2022) – In Who Killed Santa? gaat detective Terry Seattle uitzoeken wie de Kerstman heeft vermoord. Hij krijgt hulp van Jason Bateman en Maya Rudolph.

Je vindt nog veel meer kerstfilms bij Netflix in onze round-up.

Bekijk ook

Kerstfilms op Netflix: deze wil je zien

Ook op Netflix zijn heel wat kerstfilms te vinden, van recente animatiefilms zoals Scrooge en Klaus tot klassiekers die je gezien moet hebben. Dit zijn onze kerstfilm-aanraders op Netflix!


Kerstfilms bij Amazon Prime Video

Ben je abonnee van Prime, dan is Amazon Prime Video standaard inbegrepen bij je abonnement. Kijken dus, naar deze zoetsappige films!

 • Office Christmas Party (2016) – Feest mee met Jennifer Aniston, Jason Bateman, Kate McKinnon en T.J. Miller in deze uitzinnige komedie van de schrijvers van The Hangover over het meest doorgedraaide, epische kerstfeest dat zich ooit op een kantoor heeft afgespeeld.
 • Snowbride (2013) – Wanneer een roddeljournalist haast maakt om sappige roddels te vinden over een invloedrijke politieke familie, brengt ze per ongeluk de week voorafgaand aan Kerstmis met hen door en begint ze voor een van de zonen te vallen.
 • Silent Night (2012) – De politie van een afgelegen stadje in het Midwesten zoekt naar een moordende kerstman die op kerstavond burgers afpakt.
 • Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas (2000) – Waarom is The Grinch (Jim Carrey) zo´n mopperpot? Niemand lijkt dit te weten, tot de kleine Cindy Lou Who (Taylor Momsen) de touwtjes in eigen handen neemt en zowel Whoville als de wereld van The Grinch op zijn kop zet, binnenstebuiten keert … en met de grappige kant naar boven op haar zoektocht naar de echte betekenis van Kerstmis.
 • Scrooged (1988) – Frank Cross is een gemene TV-producent met de perfecte eigenschappen van een hedendaagse Scrooge. Voordat de nacht voorbij is, wordt hij bezocht door drie geesten. Die van het verleden, het heden en de toekomst.
 • It’s a Wonderful Life (1947) – George Bailey, een inwoner van het kleine stadje Bedford Falls, lijkt alles te hebben. Maar wanneer de zaken slecht beginnen te gaan en het leven hem niets meer te bieden heeft, wil George er een einde aan maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt daar echter anders over en toont hem wat er van Bedford Fall zou zijn geworden zonder zijn inzet.

Kerstfilms bij Videoland

 • New Year’s Eve (2011) – Verhalen over een groep New Yorkers die in aanloop naar Oudejaarsavond romantiek proberen te vinden. Met een verbitterde stervende man in een ziekenhuis (Robert de Niro), een gefrustreerde directiesecretaresse (Michelle Pfeiffer), een vrouwelijke producer (Hillary Swank) van de befaamde Times Square Oudejaarsavond-show en een jongeman (Ashton Kutcher) die een hekel heeft aan Oudejaarsavond.
 • A Princess for Christmas (2011) – Het leven van Jules Day (Katie McGrath) staat volledig op zijn kop als ze noodgedwongen de zorg voor haar neefje Milo en nichtje Maddie op zich neemt. Een jaar later is haar leven nog steeds een chaos, maar is ze vastbesloten de kinderen een fijne kerst te bezorgen.
 • Love Actually (2003) – De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote.

Kerstfilms bij HBO Max

 • 8-bit Christmas (2021) – Een humoristisch en hartverwarmend verhaal dat zich afspeelt in de voorsteden van Chicago aan het eind van de jaren 80 en vertelt over Jake Doyle, een tienjarige die met kerst het nieuwste en beste videospel wil hebben.
 • All You Need Is Love (2018) – Maarten ter Horst, de presentator van het TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial.. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producers Olav en Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host.
 • Arthur Christmas (2011) – De Kerstman en zijn eliteteam van elfen voeren elk jaar adembenemende huzarenstukjes uit om miljarden kinderen hun geschenkjes te bezorgen. Maar wanneer een pakje per ongeluk achterblijft, schiet Arthur, de zoon van Santa, in actie!
 • Elf (2003) – Op een kerstavond, lang geleden, kroop een baby in de zak van de Kerstman en werd deze opgevoed als een elf. Buddy gaat op zoek naar zijn ware plek in de wereld – in New York City.
 • Gremlins 2: The New Batch (1990) – Het stelletje Billy en Kate verruilt Kingston Falls voor de grote stad waar ze opnieuw hun Mogwai-vriend, Gizmo, ontmoeten.
 • Gremlins (1984) – Kerstlichtjes, poedersneeuw… Kingston is een echt plaatje. Tot de Gremlins verschijnen.

Kerstfilms bij Viaplay

 • Happiest Season (2020) – De familie van je vriendin voor de eerste keer ontmoeten kan moeilijk zijn. Als Abby hoort dat Harper hun relatie geheim heeft gehouden voor haar familie, begint ze te twijfelen aan de vriendin die ze dacht te kennen.
 • Christmas Wonderland (2018) – Kerstmis in New York is niet echt leuk voor de arme kunstenares Heidi Neill.
 • My Christmas Inn (2018) – Jennifer besluit in de kerstvakantie naar Alaska te gaan, waar de oude herberg staat die ze heeft geërfd van haar oma. Een lokale advocaat wil haar helpen met de papieren én de renovatie.
 • The Night Before (2015) – Drie beste vrienden gaan op zoek naar het Notenkrakersbal, de heilige graal onder de kerstfeestjes, en beginnen aan een nacht vol losbandigheid en hilariteit.
 • Arthur Christmas (2011) – Arthur, de jongste zoon van de kerstman, gaat op een magisch avontuur om het laatste cadeau aan een kind te geven en zo de Kerst te redden.
 • Bridget Jones Diary (2001) – Bridget Jones is een alleenstaande Engelse vrouw van rond de dertig die besluit haar leven te beteren en dit in een dagboek vast te leggen. Ze worstelt met carrière, familie en romantische uitdagingen.

Kerstfilms bij Pathé Thuis

Deze films kun je per stuk afrekenen bij Pathé Thuis:

 • Fatman (2020) – Omdat de overheid de subsidie heeft stopgezet is de Kerstman veranderd in een aan lager wal geraakte zuipschuit. Om zijn bedrijf in leven te houden, werkt hij samen met het leger en maakt een ander soort speelgoed.
 • Home Alone 4 (2002) – Kevin vindt het niet leuk dat hij Kerst moet vieren met zijn vader en zijn nieuwe vriendin. Maar dit wordt een Kerst om nooit te vergeten, want twee boeven, Marv en Vera, hebben boze plannen.
 • The Family Man (2000) – De vrijgezelle Jack heeft het goed voor elkaar, een luxe huis, snelle Ferrari en gigantisch veel geld. Dan wordt hij op een ochtend gewekt door… zijn hond, zijn twee kinderen en zijn vrouw in hun doodnormale huis in een heel gewone buurt.
 • Black Christmas (2019) – Een groep studentenmeisjes wordt tijdens de kerstperiode geterroriseerd door een maniak.
 • Last Christmas (2019) – Londen maakt zich klaar voor de mooiste tijd van het jaar: Kerst. Kate heeft het echter wat moeilijk, totdat Tom haar leven binnen komt lopen. Hij lijkt te mooi om waar zijn maar soms moet je een beetje ‘faith’ hebben.
 • Daddy’s Home 2 (2017) – Dusty en Brad hebben hun geschillen opzij gezet en helpen elkaar met hun co-ouderschap. Alles gaat er vredig aan toe, totdat hun vaders op bezoek komen tijdens de feestdagen en de spanningen hoog oplopen.
 • Bad Santa 2 (2016) – Willie Soke is nog geen steek veranderd. Samen met Marcus en Thurman hebben ze het dit keer voorzien op een charitatieve instelling. Ze worden echter gedwarsboomd wanneer Willie’s moeder onverwacht langskomt.
 • Krampus (2015) – De familie van Max krijgt flinke ruzie tijdens de feestdagen. Max is zwaar teleurgesteld en raakt het kerstgevoel volledig kwijt. Hierdoor trekt hij de aandacht van de kwade demoon Krampus, die iedereen straft die niet in Kerstmis gelooft.
 • Get Santa (2014) – Er gaat iets mis met de Kerstman en hij heeft een ongeluk met zijn slee. Het is nu aan Tom en zijn vader Steve om het kerstfeest te redden.
 • Christmas with Holly (2012) – Maggie verhuist naar een kleine stad en opent een speelgoedwinkel. Daar ontmoet ze Mark. Zijn grootste prioriteit is zijn zes-jarige nichtje Holly. Is er in het drukke leven van Maggie en Mark ruimte voor een beetje romantiek.
 • Bad Santa (2003) – De criminelen Willie en Marcus verkleden zich als Kerstman en zijn elf en trekken door het land om winkels te beroven. Ze genieten van hun leventje, totdat op een dag een 8-jarig jongetje hen het echte Kerstmis probeert te laten zien.
 • Meet Me in St. Louis (1944) – St. Louis 1903. Vader Smith is een succesvol zakenman en vertelt aan zijn gezin dat hij tot grote directeur van het filiaal in New York is benoemd. Zijn familie is ontzet, want zij willen hun geliefde stad en vrienden niet achterlaten.

Kerstfilms: onze aanraders!

Home Alone (1990)

Een filmklassieker die vaak op de televisie terugzien: Home Alone. In dit avontuur is de achtjarige Kevin (Macaulay Culkin) alleen thuis als zijn ouders op vakantie zijn. Hij is per ongeluk achtergelaten, en besluit het huis te versieren voor de kerst. Ondertussen komen twee inbrekers het huis in, maar kregen daar al gauw spijt van als ze in Kevin’s vallen trappen. Deze moet je echt eens gezien hebben.

Home Alone (1990) is te zien bij Disney+ (ook Home Alone 2 en 3). Huren kan bij Pathé Thuis of bij Apple. Ook kun je Home Alone 4 huren bij Pathé Thuis.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

The Polar Express (2004)

In The Polar Express spring je aan boord op de trein naar de noordpool. Een jongen wordt op kerstavond wakker van een denderende trein die voor zijn huis stopt. Samen met de conducteur rijd je door de mooiste landschappen en over de hoogste bergtoppen terwijl je bediend wordt door knotsgekke, zingende obers. Samen met de andere kinderen aan boord beleef je een onvergetelijk avontuur. Tom Hanks vertolkt de hoofdrollen in dit verhaal. Voor kinderen is dit een van de leukste kerstfilms.

The Polar Express (2004) is te zien te huur bij Apple en Pathé Thuis.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

The Grinch (2018/2020)

Wie heeft de grootste hekel aan kerst? Als je niet aan mister Grinch denkt moet je deze film zeker eens kijken. In het dorpje Whoville lijkt alles perfect te gaan, tot The Grinch (Jim Carrey) de boel verpest. Vanaf zijn grot in een hoge berg kijkt hij neer op Whoville. Hij kan het niet aanzien hoe vrolijk iedereen is tijdens de feestdagen, maar daar probeert de kleine Cindy Lou Who (Taylor Momsen) wat aan te doen. Zal deze enorme mopperkont ooit nog gezellig zijn? In 2018 is een animatie van The Grinch uitgebracht. Deze versie is net wat geschikter voor kinderen.

The Grinch (2018) is te huur bij Apple en bij Amazon Prime Video.

Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas (2000) is te zien bij Netflix, Videoland en Amazon Prime Video of te huur bij Apple.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Love Actually (2003)

Love Actually is een van de leukste romantische comedies van het moment. In deze kerstfilm draait alles om de liefde in de weken voor kerst. De film bestaat uit een reeks korte, elkaar overlappende verhalen. Je volgt verschillende (toekomstige) koppels en hoe zij bij elkaar zijn gekomen. De bekendste scene uit deze film is een hilarisch stukje met Rowan Atkinson die als ongekend langzame doch zorgvuldige medewerker van een warenhuis een sieraad inpakt.

Love Actually (2003) is te zien bij Netflix, Videoland, Viaplay of te huur bij Apple.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

The Holiday (2006)

Een echte romantische film: Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse vrouw met een druk leven en een prachtige villa. Iris (Kate Winslet) is een Engelse vrouw met slechts een simpel huis bij wie het maar niet wil lukken in de liefde. Online ontmoeten ze elkaar voor een woningruil, en besluiten twee weken van huis te ruilen vlak voor de feestdagen. Hoewel ze beide alleen aankomen, is dat niet voor lange duur. Vieren de vrouwen deze kerst weer alleen?

The Holiday (2006) is te zien bij Netflix en Videoland of te huur bij Amazon Prime Video en Apple.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

It’s A Wonderful Life (1946)

Deze film van Frank Capra wordt één van de beste kerstfilms aller tijden genoemd. In dit verhaal krijgt George Bailey (James Stewart) het mooiste kerstcadeau van zijn leven, na zijn hele leven anderen te hebben geholpen ten koste van zichzelf. Hij overweegt door alle stress een einde aan zijn leven te maken, maar anderen laten hem zien dat hij onmisbaar is voor de gemeenschap en zijn familie. Het acteerwerk zal niet zijn wat je tegenwoordig gewend bent, want de film komt uit 1946, maar dat mag de pret niet drukken. Er is ook een versie uit 1951 (eveneens van Frank Capra en met James Stewart) die je kunt kijken als je Prime-abonnee bent.

It’s A Wonderful Life (1946) is te zien bij Amazon Prime Video en te huur bij Apple.

It’s A Wonderful Life (1951): te zien bij Amazon Prime Video.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

The Muppet Christmas Carol

Een klassiek kerstverhaal van Charles Dickens, maar dan vertolkt met de bekende Muppets. In dit verhaal duwt Ebenezer Scrooge iedereen van zich af, maar wordt hij door een geest erop gewezen dat het leven veel beter is als hij mensen juist omarmt. Zoals we van The Muppets gewend zijn is het gegarandeerd een goed verhaal met unieke karakters. Ben je abonnee bij Videoland, dan kun je ook It’s a Very Merry Muppet Christmas Movie kijken.

The Muppet Christmas Carol (1992): te zien bij Disney+ of te huur bij Apple en bij Amazon Prime Video.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Last Christmas (2019)

Romantische komedie uit 2019 onder regie van Paul Feig en geschreven door Bryony Kimmings en Emma Thompson. De hoofdrollen worden vertolkt door Emilia Clarke en Henry Golding. De film volgt het leven van de ongelukkige Kate. Voor de feestdagen werkt zij als elf in een winkeltje met kerstversierselen in Covent Garden. Haar leven neemt echter een andere wending zodra ze de sympathieke Tom ontmoet.

Last Christmas: te huur bij Apple.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Soul (2020)

Soul is een recente film van Pixar met Jamie Foxx als de stem van Joe Gardner, een muziekleraar op de middelbare school die gek is van jazz en altijd ervan gedroomd heeft om professioneel muzikant te worden. Nadat hij indruk heeft gemaakt op een aantal jazzliefhebbers lijkt zijn droom eindelijk waarheid te worden totdat… we verklappen niets. Aan Soul hebben nog veel meer bekende namen meegewerkt, zoals Tina Fey, Questlove, Phylicia Rashad, Daveed Diggs, Angela Bassett, Graham Norton en Richard Ayoade.

Soul is te zien bij Disney+. Je kunt ook huren bij Pathé Thuis of via Apple.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Klaus (2019)

Een egoïstische postbode en een eenzame speelgoedmaker sluiten een onvoorstelbare vriendschap. Ze brengen blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft. Deze animatiefilm heeft een indrukwekkende hoeveelheid filmprijzen gewonnen en werd zelfs genomineerd voor een Oscar. De animatie is mooi uitgevoerd en het verhaal met de ietwat moralistische boodschap past goed bij Kerstmis. Aanrader om met de hele familie te zien.

Te zien bij Netflix.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

The Night Before (2015)

Drie beste vrienden gaan op zoek naar het Notenkrakersbal, de heilige graal onder de kerstfeestjes, en beginnen aan een nacht vol losbandigheid en hilariteit.

Te zien bij Viaplay.

Happiest Season (2020)

De familie van je vriendin voor de eerste keer ontmoeten kan moeilijk zijn. Als Abby hoort dat Harper hun relatie geheim heeft gehouden voor haar familie, begint ze te twijfelen aan de vriendin die ze dacht te kennen.

Te zien bij Viaplay en Pathé Thuis.

The Christmas Chronicles (2018)

Nadat een broer en een zus per ongeluk de slee van de Kerstman laten crashen, halen ze een nacht door om kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat. In deze film zien we Goldie Hawn als Ms. Claus en actieheld Kurt Russell als stoere kerstman met een ruig randje. Bekijken.

Te zien bij Netflix.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bad Santa (2003)

De criminelen Willie en Marcus verkleden zich als Kerstman en zijn elf en trekken door het land om winkels te beroven. Ze genieten van hun leventje, totdat op een dag een 8-jarig jongetje hen het echte Kerstmis probeert te laten zien.

Te zien bij Pathé Thuis.

Let It Snow (2019)

Een sneeuwstorm treft op kerstavond een klein stadje, met de nodige gevolgen voor de vriendschappen, het liefdesleven en de toekomst van een groep scholieren. Het stadje ziet er snoezig uit en er gebeurt zelden iets spannends, behalve dan de typische tienerproblemen zoals ongemakkelijke verliefdheden en relatiestrubbelingen. Deze boekverfilming gaat niet heel erg diep, maar dat hoef je ook niet te verwachten van een feelgood-film. Het wordt echter nooit té overdreven sentimenteel. Prima om op de achtergrond op te zetten terwijl je een kerstmaal aan het voorbereiden bent.

Te zien bij Netflix.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Toch geen zin in een film, of zoek je iets anders om gezellig met vrienden en familie te doen? Speel dan lekker een bordspelletje! Check onze aparte gids met bordspellen voor de iPad.

Bekijk ook

De leukste iPad-bordspellen om met vrienden en familie te spelen

Zit iedereen altijd maar op de iPad, terwijl je liever met de hele familie leuke dingen doet? Daar hebben we een oplossing voor! We hebben de beste bordspellen voor iPad en iPhone op rij gezet, zodat je samen kunt spelen. Met extra aandacht voor spellen voor jonge gezinnen en ervaren spelers.

Kerst

Kerst: voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Je kunt je huis gezellig maken met kerstverlichting met HomeKit of je kerstboom met een slimme stekker geschikt maken voor bediening op afstand. Ook hebben we apps voor kerstkaarten en diverse andere artikelen om de sfeer erin te brengen! Ook zonder geld uit te geven, want door je Memoji een kerstmuts te geven voel je je helemaal feestelijk. Liever lui op de bank? Met onze lijst met kerstfilms vind je bij elke streaming aanbieder een passend aanbod.

Kerst