iTunes-Pass-klein

iTunes Pass in Nederland en België: iTunes-tegoed kopen met Wallet

Met iTunes Pass voeg je eenvoudig tegoed toe aan je iTunes-account. Hoe werkt iTunes Pass precies en in welke winkels kun je je tegoed aanvullen? In deze gids lees je er alles over.

Met iTunes Pass koop je direct bij de winkel iTunes-tegoed, zonder dat je hiervoor een code van een iTunes-kaart in moet voeren. Zo kun je dus sneller je iTunes-tegoed opwaarderen. Bij welke winkels kun je zo’n iTunes Pass opwaarderen en hoe werkt dit precies? Wij leggen het uit in deze gids.

iTunes Pass in Wallet.

Wat is iTunes Pass?

iTunes Pass vind je in de Wallet-app en laat je op een razendsnelle manier je iTunes-tegoed opwaarderen. Normaal gesproken koop je een iTunes-kaart in de winkel die je met een code handmatig moet toevoegen aan je eigen account. Het geld dat je toevoegt via de digitale iTunes-kaart kun je vervolgens gebruiken om apps, muziek, films en boeken aan te schaffen via je iPhone, iPad, Mac of ander Apple-apparaat. De iTunes Pass is dan ook te gebruiken in de iTunes Store, App Store, iBooks Store en de Mac App Store.

Hoe stel ik iTunes Pass in?

iTunes Pass moet eerst worden ingesteld, maar dat is vrij simpel:

  1. Open de iTunes Store-app op je iDevice
  2. Ga naar Uitgelicht
  3. Tap onderaan op Wissel in
  4. Tap op iTunes Pass en op iTunes Pass toevoegen aan Wallet.
  5. Bevestig met Voeg toe.

Om een iTunes Pass in te stellen, heb je minimaal iOS 7.1 nodig.

iTunes Pass in Wallet

Hoe werkt het toevoegen van tegoed via iTunes Pass?

Om tegoed toe te voegen, ga je naar een deelnemende winkel (zie hieronder). Vervolgens toon je de iTunes Pass in de Wallet-app op je iPhone, iPod touch of Apple Watch aan de winkelier en geef je aan hoeveel geld je wil toevoegen aan je account. Je kunt kiezen voor een bedrag tot maximaal €500. Daarna laat je de QR-code zien die vanaf je iPhone, iPod touch of Apple Watch gescand kan worden om zo het tegoed toe te voegen. Je rekent het bedrag dan af door contant af te rekenen of het bedrag te pinnen.

In welke winkels kun je iTunes Pass opwaarderen?

De iTunes Pass is in Nederland op te waarderen in een aantal winkels:

  • Apple Store (Amsterdam, Haarlem, Den Haag)
  • Primera (alle vestigingen)

In België is de iTunes Pass alleen op te waarderen bij de Apple Store in Brussel. In België zijn er geen andere winkeliers die het tegoed van de iTunes Pass kunnen opwaarderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2017
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, itunes, passbook
Devices iPad, iPhone
Software iOS

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes