Plank workout voor 7 Minute Workout

De beste 7 Minute Workout-apps voor iPhone en iPad

De 7 Minute Workout is in korte tijd erg populair geworden. Bekijk deze 7 Minute Workout-apps voor je iPhone, iPad en Apple Watch waarmee je 7 minuten intensief gaat sporten. In no-time ben je voor de rest van de dag klaar.

7 Minute Workout: zo ben je snel weer fit

Sinds de 7 minuten workout bekendheid kreeg door een artikel in de New York Times zijn er heel wat 7 minuten workout-apps verschenen. Allemaal zijn ze bedoeld om in intensieve sessies van 7 minuten fit te worden. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het effect heeft, maar zelfs als je sceptisch bent is het een kleine moeite om eens te proberen. Zeven minuten sporten is immers beter dan helemaal niet sporten, dat snapt iedereen. En zelfs mensen met weinig tijd kunnen altijd wel zeven minuten inruimen om zich in het zweet te werken. Maar welke apps zijn er zoal? Wij zetten enkele handige apps voor de 7-minuten-workout op een rij.

7 minuten workout: wat is het?

De 7 minuten workout is geen glad verkooppraatje. Er ligt serieus wetenschap onderzoek ten grondslag aan deze supersnelle workout. Daaruit blijkt dat korte en intense workouts net zo effectief (en misschien wel effectiever zijn) dan lange cardio-workouts. De New York Times verwijst naar een artikel in het American College of Sports Medicine’s Health & Fitness Journal waarin het wordt uitgelegd.

Het zijn korte oefeningen, maar het is de bedoeling dat je ze zo fanatiek mogelijk uitvoert zodat je je na afloop uitgeput voelt.

In de 7 minuten workout train je de belangrijkste spiergroepen, steeds 30 seconden per oefening met tussentijds 10 seconden rust. De oefeningen zijn gericht op boven- en onderlichaam, inclusief benen en buik. Je hebt geen speciale apparatuur nodig, alleen een stoel, een muur en evenueel een yogamatje om comfortabel op de grond te kunnen liggen voor de push-ups. Bij de meeste oefeningen gebruik je je eigen lichaamsgewicht, bijvoorbeeld tijdens het opdrukken, de jumping jacks, squats, tricep dips en meer. De oefeningen staan vast, de duur ook.

Kortom: geen wonder dat er zoveel apps voor de 7 minuten workout zijn ontstaan, want de ontwikkelaar hoeven alleen maar de voorgeschreven oefeningen op een duidelijke of leuke manier in een app te zetten.

Tip: je kunt de 7 minuten workout ook raadplegen via deze speciale website van de New York Times. De pagina’s zijn geoptimaliseerd voor gebruik op je mobiele telefoon.

7 Minute Workout Challenge

7 minuten workout challengeDit is de app die ‘iedereen’ installeert en die het best wordt verkocht. De app stond jarenlang bovenaan de ranglijsten. Maar is het ook de beste? Wij hebben ‘m geprobeerd en hij is op zich best goed, maar niet meer dan dat.

Het draait natuurlijk om de 7 oefeningen. Je ziet op een kalender welke dagen je de workout hebt gedaan en kunt ook punten verdienen en daarbij beloningen unlocken. Kies uit een mannelijke of vrouwelijke trainer en kies of je een video of alleen foto’s wilt zien. In de app zit ook een optie om je gewicht vast te leggen, zodat je kunt zien of het doen van de 7 minuten workout-oefeningen effect heeft.

De ontwikkelaar heeft gaandeweg de app verder uitgebreid met extra oefeningen, maar daar zul je wel voor moeten betalen via een in-app aankoop.

12 Minute Athlete

Ja hoor eens, 12 minuten was niet de afspraak! Dat is 5 minuten langer dan de oorspronkelijke workout. Weten we, maar 12 Minute Athlete is een ideale opvolger als je de standaard warkout van 7 minuten bent ontgroeid. Deze app bevat HIIT-workouts (High Intensity Interval Training) voor mensen die een stapje verder willen gaan. De workouts zijn effectief en gebaseerd op calisthenics, cross-training en functionele fitness. Functioneel houdt in dat je er in het dagelijks leven ook nog iets aan hebt, bijvoorbeeld als je moet bukken om je peuter of huisdier op te tillen, of als je op je tenen moet staan en omhoog moet reiken om een voorraadpot uit de keukenkast te pakken. Nuttige oefeningen dus, die je maar heel kort en heftig uit hoeft te voeren en waar je nauwelijks attributen voor nodig hebt. Maandag en woensdag doe je een workout met deze app en op vrijdag doe je een Challenge-, Tabata- of AMRAP-workout. Geen stress, de app legt het allemaal uit in een strak design en bevat relatief weinig reclame. Wij zijn fan.

12 Minute Athlete

De app bevat meer dan 185 full-body HIIT-workouts van 12 of 16 minuten. Daarnaast zitten er time challenges in, waarbij je zo snel mogelijk een bepaalde oefening moet uitvoeren. De korte en intensieve workouts zijn gericht op kracht, cardio, interval en core training.

Was je van plan om Crossfit te doen maar heb je daar eigenlijk geen tijd voor, dan is deze app een mooi begin. O ja, de makers vinden voeding ook belangrijk (zoveel mogelijk natuurlijk eten, genoeg fruit en groente, etc) maar je moet niet overdrijven. Kijk, daar kunnen we wat mee.

CARROT Fit

carrot-fitCARROT Fit is onderdeel van een hele reeks apps die op steeds op twee dezelfde principes zijn gericht: ze maken gebruik van kunstmatige intelligentie en ze komen altijd venijnig uit de hoek. Deze sadistische digitale trainer onderwerpt je dagelijks aan de 7 minuten workout en controleert je voortgang. Daarbij is CARROT niet erg zachtzinnig: “Afvallen, dikzak!”

Via een in-app aankoop kun je nog eens 12 extra oefeningen erbij krijgen. Ook werkt de app samen met HealthKit, waardoor je gewicht en activiteiten gesynchroniseerd worden met de Gezondheid-app. CARROT kan ook data van andere sportapps inlezen en er commentaar op geven. Blijf dus zeker uit de buurt van de koelkast als je deze app gebruikt, want CARROT weet alles en kent geen genade. Sporten wordt met CARROT Fit in ieder geval minder saai.

Sworkit

Als je een paar maanden de 7 Minute Workout hebt gedaan kun je de oefeningen wel dromen en ben je aan iets anders toe. Wij grijpen dan regelmatig naar Sworkit, een prettige app waarmee je precies kunt aangeven hoe lang de workout moet duren. Kies een tijdsduur tussen de 5 en 60 minuten, geef aan of je wilt werken aan een sterker, slanker of fitter lichaam en Sworkit schotelt je een aantal oefeningen voor. Je kunt kiezen uit makkelijk, gemiddeld of moeilijk en je kunt ook aangeven wat je wel en niet wilt doen. Wel oefeningen voor je onderlichaam, maar geen yoga en pilates bijvoorbeeld. Heb je een handicap of een blessure en kun je alleen zittende of liggende oefeningen doen? Ook dat kan. Sworkit bevat 6 weken durende trainingsprogramma’s die lekker kort zijn en waar je geen apparatuur voor nodig hebt. Je kunt ze dus ook uitvoeren in een hotelkamer of op kantoor. De in-app aankoop is niet verplicht.

Sworkit (of eigenlijk moederbedrijf Nexercise) heeft ook een app waarmee je specifiek je abs en core kunt trainen.

[https://www.iculture.nl/_row]

7 Minute Workout

7 minute workout iphone bytesizeDeze app bevalt ons omdat het zo’n simpel design met kleurtjes heeft. Het bevat de gebruikelijke 12 oefeningen, waarbij je met gesproken aansporingen te horen krijgt wanneer de volgende oefening begint. Je hoeft dus niet op de timer of op het scherm te kijken tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Alle oefeningen staan uitgelegd in de app, maar bij de video’s hebben de ontwikkelaars wel een gemakzuchtige shortcut genomen: ze hebben filmpjes van YouTube geplukt die nogal van wisselende kwaliteit zijn. Daardoor wordt het strakke uiterlijk van de app een beetje teniet gedaan.

Met een in-app aankoop krijg je toegang tot de Pro-functies, zoals het bekijken van een workout-logboek, wijzigen van de duur van een oefening en rustperiode, aanpassen van het aantal herhalingen of in willekeurige volgorde uitvoeren van de oefeningen. Deze aankoop is niet nodig om de app te te kunnen gebruiken. De app kostte aanvankelijk geld, maar is overgenomen door accessoirefabrikant Wahoo (bekend van de Wahoo hartslagmeters en is sindsdien gratis.

Deze app is goed te gebruiken als je benieuwd bent naar de oorspronkelijke 7 minuten workout en een timer nodig hebt zodat je tijdig weet wanneer je met welke oefening moet beginnen. Maar we ergerden ons wel dood aan de vele pop-ups voor aanvullende apps en aankopen. Dat doet afbreuk aan het strakke uiterlijk van de app.

Plank workout voor 7 Minute Workout

Meer 7 Minute Workout-apps

  • Seven - 7 Minute Workout (gratis, iPhone/ Watch + IAP, iOS 13.0+) - De standaard workout is gratis en bied meerdere instructeurs zoals de Drill Sergeant en de Cheerleader. Je kunt ook lid worden van de 7 Club voor persoonlijke trainingsplannen, meer dan 200 oefeningen en de mogelijkheid om vragen te stellen aan een personal trainer.
  • 7 Minute Workout: Fitness App (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - De originele 7 Minute Workout, aangevuld met 7 minuten durende trainingen voor je buikspieren, core en meer.
  • Workout for Women: Fitness App (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Dezelfde app, maar dan voor vrouwen in een roze thema. Aangevuld met onderwerpen die vrouwen moeten aanspreken, zoals ‘Bikini Body’ en ‘Easy Aerobics’.
  • J&J Official 7 Minute Workout (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 11.0+) - Laat je niet misleiden door de aanduiding ‘officieel’ want niemand heeft de exclusieve rechten op de 7 Minute Workout. Maar deze app wekt wel vertrouwen omdat het is ontworpen door Chris Jordan, Director of Exercise Physiology bij het Johnson & Johnson Human Performance Institute. Bevat 22 oefeningen die je in een tijdsduur van 7 tot 32 minuten kunt uitvoeren. In totaal 1.000 variaties, dus ideaal als de standaardoefeningen je keel uitkomen.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een app van dezelfde maker, maar dan gericht op zwangere vrouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Apps
Onderwerpen fitness, sport, workout
Devices Apple Watch, iPad, iPhone
Software iOS