Unicode 15 volgens emojipedia

Dit zijn de nieuwe emoji in iOS 16.4: ezel, gans, kwal en meer

Apple heeft in iOS 16.4 een reeks nieuwe emoji toegevoegd. Je kunt gebruik maken van hartjes in drie nieuwe kleuren en een hoofdschuddend gezicht. De ezel, gans en kwal zijn nieuwe emoji uit het dierenrijk, terwijl de hyacint en een stuk gember de plantaardige emoji komen aanvullen.

Genoeg opties dus om je ongenoegen op een subtiele manier duidelijk te maken: vind je iemand een domme ezel of gans, dan zeg je het voortaan met een plaatje. Ook kun je vervelende figuren een kwal toesturen of bij blunders een hoofdschuddend gezicht gebruiken, als alternatief voor de facepalm. Meer opties dus om jezelf te uiten. Het is de eerste keer sinds ruim een jaar dat er nieuwe emoji bij komen, dankzij Unicode 15.


Deze nieuwe emoji werden in juli 2022 voor het eerst voorgesteld en zijn opgenomen in de nieuwe Unicode-standaard van september 2022. Apple heeft vaak nog wat meer tijd nodig om de afbeeldingen aan te passen aan de stijl van iOS en macOS. Elk bedrijf ontwerpt een eigen variant van de emoji, zodat een hoofdschuddend gezicht er bij Apple net iets anders uit ziet dan in WhatsApp of Android. Je kunt de nieuwe emoji gebruiken in iOS 16.4, die vanaf nu te downloaden is. Ook zijn ze te vinden in iPadOS 16.4, watchOS 9.4 en macOS Ventura 13.3, die eveneens nu te downloaden zijn.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Naast de al genoemde karakters valt er nog meer te ontdekken, zoals een grijs hart, eland, vleugel, duwende handen, fluit, sambaballen, kam, waaier, zwarte vogel en een peul met erwten. Word het je allemaal te veel, dan kun je gelukkig gemakkelijk zoeken naar een bepaalde emoji.

Unicode 15 volgens emojipedia

Bekijk ook

Emoji zoeken op iPhone, iPad en Mac: zo doe je dat

Heb je altijd moeite om die ene emoji te vinden? Gelukkig vind je op de iPhone en iPad ook een zoekfunctie voor emoji. Door te typen zoek je de emoji die je nodig hebt. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Afbeelding via Emojipedia

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 27 maart: De emoji zijn nu beschikbaar in iOS 16.4, dus proberen maar! We hebben het artikel daarom bijgewerkt.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.