Unicode 15 volgens emojipedia

Deze emoji zijn nieuw in iOS 16.4: ezel, gans, kwal en meer

Apple gaat in iOS 16.4 een reeks nieuwe emoji toevoegen. Je kunt nu alvast uitkijken naar hartjes in drie nieuwe kleuren en een hoofdschuddend gezicht. De ezel, gans en kwal zijn nieuwe emoji uit het dierenrijk, terwijl de hyacint en een stuk gember de plantaardige emoji komen aanvullen.

Genoeg opties dus om je ongenoegen op een subtiele manier duidelijk te maken: vind je iemand een domme ezel of gans, dan zeg je het voortaan met een plaatje. Ook kun je vervelende figuren een kwal toesturen of bij blunders een hoofdschuddend gezicht gebruiken, als alternatief voor de facepalm. Meer opties dus om jezelf te uiten. Het is de eerste keer sinds ruim een jaar dat er nieuwe emoji bij komen, dankzij Unicode 15.


Deze nieuwe emoji werden in juli 2022 voor het eerst voorgesteld en zijn opgenomen in de nieuwe Unicode-standaard van september 2022. Apple heeft vaak nog wat meer tijd nodig om de afbeeldingen aan te passen aan de stijl van iOS en macOS. Elk bedrijf ontwerpt een eigen variant van de emoji, zodat een hoofdschuddend gezicht er bij Apple net iets anders uit ziet dan in WhatsApp of Android. Je kunt de nieuwe emoji gebruiken in de iOS 16.4 beta, die vanaf nu te downloaden is. Ook zijn ze te vinden in de beta’s van iPadOS 16.4, watchOS 9.4 en macOS Ventura 13.3, die eveneens nu te downloaden zijn.

Naast de al genoemde karakters valt er nog meer te ontdekken, zoals een grijs hart, eland, vleugel, duwende handen, fluit, sambaballen, kam, waaier, zwarte vogel en een peul met erwten. Word het je allemaal te veel, dan kun je gelukkig gemakkelijk zoeken naar een bepaalde emoji.

Unicode 15 volgens emojipedia

Bekijk ook

Emoji zoeken op iPhone, iPad en Mac: zo doe je dat

Heb je altijd moeite om die ene emoji te vinden? Gelukkig vind je op de iPhone en iPad ook een zoekfunctie voor emoji. Door te typen zoek je de emoji die je nodig hebt. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Afbeelding via Emojipedia

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 februari 2023 om 20:15
Onderwerp
Categorie
iOS
Software
iOS 16

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.