Wahoo Fitness Blue HR: ‘s werelds eerste Bluetooth Smart-hartslagmeter

Wahoo kondigt de Wahoo Fitness Blue HR aan, een hartslagmeter met ondersteuning voor Bluetooth 4.0. Deze werkt samen met de iPhone 4S, die eveneens het energiezuinige Bluetooth 4.0-protocol ondersteunt.

BlueHR_logoEen paar dagen geleden schreven we over CardioMapper, een iPhone-app die geschikt is voor de nieuwste Bluetooth Smart-apparaten. Maar je hebt weinig aan zo’n app als je niet een bijpassende Smart-hartslagmeter hebt. Wahoo Fitness heeft nu zo’n hartslagmeter aangekondigd. Het is de eerste die voorzien is van een Bluetooth Smart-sticker, de marketingnaam voor Bluetooth 4.0. De iPhone 4S is de eerste telefoon die er geschikt voor is. Dat wordt dus hardlopen met een compatibele app op je iPhone en de Wahoo Fitness Blue HR rondom je borstkas.


Het nieuwe Bluetooth-protocol verbruikt veel minder energie, waardoor je iPhone en het accessoire zoals een hartslagmeter, bloeddrukmeter of ander sport- of gezondheidshulpmiddel, veel langer meegaat. Op de CES 2012 in januari in Las Vegas zal de Wahoo Fitness Blue HR voor het eerst worden getoond. Vanaf januari zal de Wahoo-hartslagmeter ook meteen te koop zijn voor $79,99. De benodigde apps zijn al in de App Store te vinden: MapMyFitness, RunKeeper, 321Run, Runmeter en MotionX. Voor het meenemen van je iPhone verkoopt Wahoo ook een sportarmband, maar je kunt natuurlijk ook een sportarmband van je favoriete merk gebruiken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.