Apple-Watch-Dock

Apple Watch-docks mogen voortaan geïntegreerde laders gebruiken

Misschien kun je beter even wachten met het kopen van die Apple Watch dock: Apple geeft namelijk groen licht aan accessoire-ontwikkelaars om docks te maken waarin de oplaadkabel al verwerkt zit. Je Apple Watch op je nachtkastje leggen wordt zo een stuk stijlvoller.

Apple-Watch-Dock
Zodra Apple een nieuw product op de markt brengt, staan accessoirefabrikanten te trappelen om er een graantje van mee te pikken. Wacht echter nog even met het kopen van deze docks, want Apple heeft vandaag toestemming gegeven aan accessoiremakers om officieel goedgekeurde opladers in te bouwen. Geen gepriegel meer met je Apple Watch oplaadkabel dus.

Door derden toegang te geven tot het Made for Apple Watch-programma – vergelijkbaar met Made for iPhone/iPad/iPod (MFi)- kunnen ze zonder problemen een oplader voor de Apple Watch verwerken in hun oplaadstations.

Zelf de kabel erin verwerken

Soortgelijke docks die je nu al kunt kopen, hebben een uitsparing voor de oplader die bij de Apple Watch geleverd wordt, zoals de DODOcase. Je zult dus je eigen kabel hier in moeten stoppen, zoals je kunt zien in de afbeelding hieronder. Daar komt in de nabije toekomst verandering in.

Apple-Watch-lader

Accessoiremakers van deze oplaadstations kunnen nu via Apple het ronde oplaadcirkeltje aanvragen, om te verwerken in hun product. Wanneer de eerste Apple Watch oplader met geïntegreerde oplader op de markt verschijnt is nog even afwachten, al houden ze hopelijk wel rekening met de nieuwe Nachtmodus van WatchOS 2, waarvoor je Watch niet verticaal maar horizontaal weg moet leggen.

Lees ook: Nightstand maakt van Apple Watch de ideale wekker op het nachtkastje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2015, 10:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, opladen

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.