Apple Watch Series 6 met wit bandje

Apple Watch inruilen bij Apple: dit krijg je ervoor

Wil je een nieuwe Apple Watch en heb je geen zin om jouw exemplaar tweedehands te verkopen, dan kun je je kleinood ook inruilen bij Apple. Je krijgt dan een tegoedbon die je kunt inwisselen bij aankoop van een nieuwe. Maar wat krijg je ervoor?

Inruilen van je Apple Watch

De beste prijs krijg je als je je Apple Watch tweedehands verkoopt. Via Marktplaats en soortgelijke sites krijg je er vaak nog een mooi bedrag voor. Maar wat als je geen mensen over de vloer wilt en geen zin hebt in onderhandelen? Dan kun je je Apple Watch ook inruilen bij Apple en een tegoedbon krijgen. Erg veel krijg je er overigens niet voor.

Apple Watch inruilen bij Apple: waarom?

Apple heeft een Trade In-programma. Dit houdt in dat je je oude device kunt inruilen, waarbij je korting krijgt op de aankoop van een nieuw product. Zo kun je met korting upgraden naar een nieuwe Apple Watch en hoef je je oude exemplaar niet in een la te gooien.

Het werkt als volgt: je beantwoordt een aantal vragen over de status van het product dat je wilt inruilen. Vervolgens krijg je meteen een prijsopgave en kun je het inruilen voor een Apple-cadeaubon (te gebruiken in de Apple Store of voor Apple’s online diensten) of korting bij de Apple Store. Je hoeft dus niet meteen een nieuw product te kopen, maar kunt de cadeaubon ook bewaren voor een later moment of ergens anders voor gebruiken dan een fysiek product.

Apple Watch Series 6 review in de hand

Apple helpt je om veilig een backup te maken en de gegevens het apparaat te wissen, zodat ze niet in vreemde handen terecht kunnen worden.

Apple Watch inruilen bij Apple: wat levert het op?

Apple heeft een speciale pagina waar alle vergoedingen staan. Dit krijg je voor je oude Apple Watch:

ModelHuidige vergoedingWas voorheen
Ultra 2022Tot €370Tot €390
Series 8Tot €185Tot €200
SE 2022Tot €120Tot €120
Series 7Tot €160Tot €165
Series 6Tot €125Tot €115
SE 2020Tot €85Tot €80
Series 5Tot €80Tot €85
Series 4Tot €50Tot €50
Laatste update datum: januari 2024. De vorige prijzen zijn van november 2023

De Apple-cadeaubon die je ontvangt kun je besteden aan alle (hardware)-producten die in de Apple Store worden verkocht, dus ook hoesjes, schermfolies of een nieuwe iPad. Heb je niks nieuws nodig, dan voeg je het saldo toe aan je Apple-account en kun je het gebruiken voor apps of diensten als Apple Music, Apple One of iCloud+.

Is je Apple Watch beschadigd of heb je een model dat niet in dit lijstje staat, dan kun je je horloge inleveren voor recycling. Je krijgt er dan niets voor. Hou er rekening mee dat de bedragen in de tabel de maximale vergoedingen zijn. In werkelijkheid kan het altijd lager worden.

Je kunt ook meerdere producten tegelijk inleveren, maar elk wordt apart behandeld en je krijgt voor elk een aparte Apple-tegoedbon. Die bonnen kun je uiteraard wel bundelen en er in één keer een nieuwe iPhone of iets anders voor kopen.

Apple Watch inleveren bij Apple: hoe werkt het?

Je kunt op twee manieren je Apple Watch inleveren bij Apple: opsturen of naar de Apple Store gaan (indien dit mogelijk is). Apple werkt hiervoor samen met externe bedrijven die de verdere afhandeling doen.

Opsturen:
Als je akkoord gaat met de opgegeven vergoeding, stuurt Apple’s partner je een gratis prepaid inruilkit, waar je je Apple Watch in kunt stoppen. Vervolgens wordt je device door het bedrijf geïnspecteerd. Als het in de door jou beschreven staat verkeert, ontvang je een Apple-cadeaubon ter waarde van het offerte­bedrag. Zo niet, dan krijg je van onze partner een nieuwe offerte.

Je kunt dan akkoord gaan met de nieuwe offerte, of je device gratis laten terugsturen. Het proces duurt meestal 2 tot 3 weken. Hoe sneller je je device opstuurt, hoe eerder het afgehandeld kan worden.

Langsbrengen:
Je kunt ook langsgaan bij één van de winkels van Apple. Dat zijn de Apple Store in Amsterdam, Haarlem, Den Haag of Brussel (of een van de buitenlandse winkels). Je krijgt dan direct korting op de aanschaf van een nieuw product. Wil je niet meteen iets nieuws kopen, dan stuurt Apple het device door naar de recyclingpartner. Je krijgt dan een tegoedbon die je kunt besteden aan nieuwe producten uit de Apple Store of aan je Apple ID toe kan voegen. In dat geval kun je het ook gebruiken voor digitale aankopen, zoals apps, diensten en meer.

Alternatieven voor inruilen

Vind je de prijs die Apple betaalt veel te laag, maar wil je liever ook niet je Apple Watch verkopen aan een particulier? Dan kun je het eens proberen bij deze aanbieders van refurbished iPhones. Zij geven vaak een iets betere vergoeding voor je gebruikte Apple-product.

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Er zijn nog andere winkels waar je je Apple Watch kan inruilen, zoals Amac. Wil je liever je iPhone inruilen voor een Apple-tegoedbon? Dat kan ook.

Bekijk ook

iPhone verkopen of inruilen: krijg de beste prijs voor je oude toestel

Wil jij je oude iPhone verkopen? In dit artikel lees je tips waar je terechtkunt voor een iPhone inruilen of verkopen, zodat je het maximale voor je toestel krijgt.

Wil je vervolgens een nieuwe Apple Watch kopen? Dan vind je in onderstaande round-up alle actuele modellen.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch