iTunes-account zonder creditcard aanmaken

Laatst bijgewerkt:

De meeste mensen openen een nieuwe iTunes-account, koppelen er meteen een creditcard aan of storten een tegoed met een iTunes-cadeaubon. Maar dat hoeft niet: je kunt ook een nieuw account openen zonder creditcard of andere betaalmethode. Dit is handig als je in een ander land (bijvoorbeeld de Amerikaanse of Nieuw-Zeelandse App Store) een iTunes-account wilt hebben, maar geen lokale creditcard hebt. Je kunt daarna allerlei gratis apps downloaden.

iTunes-account zonder creditcard aanmaken

Je volgt deze stappen op de computer:

 1. Ben je nog ingelogd met een ander account, log dan eerst uit.
 2. Klik rechtsonder op de startpagina van de iTunes Store op het vlaggetje. Je kunt nu het gewenste land kiezen, bijvoorbeeld VS, Japan of Australië. Maar Nederland of België kan natuurlijk ook.
 3. Ga naar de App Store via de link bovenin het menu.

App Store openen

 1. Kies een willekeurige gratis applicatie uit, bijvoorbeeld Google Maps. Dit lijkt een overbodige stap, maar het is cruciaal! Sla je deze stap over, dan zal je straks alleen betaalopties zien en niet de gewenste optie: ‘Geen betaalmethode’.

Google Maps downloaden

 1. In plaats van het intikken van je gebruikelijke accountgegevens klik je nu op ‘Maak Apple ID aan’.

Apple ID aanmaken

 1. Je komt op een welkomstscherm voor de iTunes Store. Klik op de knop met de tekst Ga door of een tekst in de lokale taal, bijvoorbeeld Continue.
 2. Je krijgt een pagina met dichtgedrukte tekst met de iTunes-voorwaarden te zien. Geef aan dat je akkoord bent met de iTunes-voorwaarden door een vinkje te zetten en op Akkoord/Agree te klikken.

Apple ID aanmaken

 1. Vul een e-mailadres en wachtwoord in. Vul daarna de drie beveiligingsvragen en een optioneel hersteladres in. Apple wil ook je geboortedatum weten. Klik op Ga door/Continue.
 2. Hierna moet je de betaalmethode kiezen. Omdat je eerder in stap 4 een gratis app hebt uitgekozen, zie je tussen de opties ook de mogelijkheid om géén betaalmethode te gebruiken: None.

Betaalmethode iTunes

 1. Vul vervolgens naam- en adresvelden in. Wil je een buitenlands iTunes-account aanmaken (bijvoorbeeld Amerikaans, Canadees of Japans), dan zul je een geschikt adres moeten zoeken, bijvoorbeeld van een willekeurig hotel.
 2. Klik op afronden, wacht tot je een e-mailbericht van Apple binnen hebt en bevestig je e-mailadres door op een linkje te klikken. Je account is nu geactiveerd.
 3. Vervolgens kun je inloggen met je nieuwe account en de gratis apps downloaden.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!