Clips-app handsfree filmen

Handsfree filmen met Apple’s Clips-app

Met Apple's Clips-app kun je ook handsfree filmen. Daarbij vergrendel je de opnameknop totdat je deze weer vrijgeeft. Handig als je je handen vrij wilt hebben.

Handsfree filmen met Apple’s Clips-app

Met de Clips-app van Apple kun je videofragmenten maken van maximaal 30 minuten. De meeste fragmenten zullen korter zijn, maar wat als je wel van plan bent om een langer stuk te filmen? Dan is het handig als je niet steeds de vinger op de opnameknop hoeft te leggen.


Zo werkt het handsfree filmen:

  1. Start een nieuwe clip door op de opnameknop te drukken.
  2. Veeg nu omhoog en de knop wordt een vierkantje.
  3. Zolang dit vierkantje in beeld is gaat de app door met opnemen.
  4. Tik nogmaals op de knop om de opname te stoppen.

Clips-app handsfree filmen

Zoals je ziet is er verschil tussen de normale opnameknop (langgerekt rood) en de vergrendelde opnameknop (rood vierkantje). Deze handsfree truc geeft je de mogelijkheid om makkelijker screenshots te maken of de handen vrij te hebben voor iets wat je aan de kijkers wilt laten zien.

Nog veel meer handigheidjes vind je in ons overzichtsartikel: Clips, de ultieme gids.

Bekijk ook

Clips: de complete uitleg over Apple's video-app

Lees alles over Clips, de nieuwe video-app van Apple. Met Clips maak je korte, speelse video's met stickers, filters en effecten die je kunt delen met vrienden. Deze ultieme gids legt alle mogelijkheden uit.

Of check onze lijst met tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
januari 2020
Onderwerp
Categorie├źn
Apps, Video

Clips

Clips is een app van Apple waarmee je gemakkelijk korte video's kunt maken met allerlei effecten en filters. Hier vind je al onze belangrijke tips over het gebruik van de Clips-app, die gratis beschikbaar is in de App Store.

Clips