Instagram-update maakt foto’s delen makkelijker en sneller

Instagram heeft een iOS-extensie toegevoegd om makkelijker foto's te delen vanuit andere apps. Eén nadeel: je kunt geen filters gebruiken.

Instagram iOS-extensie delen

Instagram heeft een update uitgebracht van de iOS-app, waarmee het makkelijker is geworden om foto’s en video’s te delen. Er is een nieuwe deelknop aanwezig, waarmee je vanuit andere apps snel foto’s kunt plaatsen, zonder de Instagram-app te openen. Het is de eerste grote vernieuwing sinds Instagram de nieuwe niet-chronologische tijdlijn invoerde. Die verandering kwam kort na de invoering van het nieuwe Instagram-appicoon en het blokkeren van de tijdlijn voor apps van derden.


Geen filters
Na die drie onpopulaire maatregelen is het eindelijk tijd voor wat positiever nieuws. Je kunt foto’s en video’s posten zonder de app te openen. Als sinds 2014 zijn er iOS-extensies mogelijk waarmee je snel content kunt delen, maar Instagram maakt er nu pas gebruik van. Je kunt foto’s delen vanuit Apple’s eigen Foto’s-app of vanuit apps van derden. Het handige is dat je ook meteen een bijschrift kunt meegeven. Filters gebruiken kan overigens nog niet; daarvoor zul je nog wel de Instagram-app moeten openen.

Instagram-delen 1

Zo gebruik je het:

  1. Ga in je favoriete app naar een foto die je wilt delen.
  2. Tik op de deelknop (een vierkant met pijltje).
  3. Blader naar rechts en tik op Meer.
  4. Kies Instagram en zet het schuifje op groen. Je bent nu klaar om je foto’s supersnel te delen.

Het delen van een foto of video gaat nu als volgt:

  1. Open de Foto’s-app of een andere app waaruit je foto’s wil delen.
  2. Kies een foto en tik op het deelicoon.
  3. Tik op het Instagram-icoon.
  4. Vul een tekst en eventuele tags in en tik op Delen.

Instagram-delen 2

Nog nooit was het zo makkelijk om Instagram-foto’s te delen. Nu nog het oude Instagram-logo terugzetten en de tijdlijn opengooien voor apps van derden en er valt niets meer te mopperen.

Bekijk ook

Zo krijg je het oude Instagram-icoon terug

Met een simpele truc krijg je het oude Instagram-icoon terug op je iPhone. Wij leggen 2 manieren uit om het retro-icoon weer op je homescreen te krijgen.

https://www.iculture.nl/gids/betere-fotos-instagram-snapchat/

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 juni 2016 om 9:58
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.