NS Reisplanner Xtra screen

Koop direct een treinkaartje vanuit NS Reisplanner Xtra

Met de nieuwste versie van NS Reisplanner Xtra koop je nu eenvoudig vanuit de app een treinkaartje. Met de code in de app open je de poortjes.

NS Reisplanner Xtra screen

Reizen met de trein is met de nieuwste versie van NS Reisplanner Xtra een stuk eenvoudiger geworden. Met de NS Reisplanner-app is het niet meer nodig om een aparte tijdelijke OV-chipkaart bij een betaalautomaat te halen, want je kunt nu ook rechtstreeks in de app een treinkaartje kopen. Met de code die gegenereerd wordt, kun je vervolgens poortjes openen en dient bovendien als geldig vervoersbewijs voor de conducteur.

Kaartje kopen in NS Reisplanner Xtra

Een kaartje kopen in NS Reisplanner is eenvoudig, want het enige wat je hoeft te doen is een reis in te plannen. Vervolgens zie je daar een knop Koop kaartje staan. Daarna word je wel doorgestuurd naar de mobiele website van de NS, maar het kaartje zelf laad je in de NS Reisplanner Xtra-app. Vraagt de conducteur om een geldig vervoersbewijs, dan hoef je alleen de code in de app te laten zien. Je kunt zowel een enkeltje als een retourtje kopen en de betaling verloopt via iDEAL.

NS Reisplanner Xtra laat je nu een kaartje kopen. Koop een kaartje en zet de code in de app met NS Reisplanner Xtra.

In deze nieuwe versie is bovendien de treinradar uitgebreid. Enkele maanden geleden kreeg de NS-app een zogenaamde Treinradar, waardoor je in real-time kunt zien waar de treinen rijden. Met ingang van versie 4.4 zijn ook de treinen van Arriva hierin opgenomen, zodat je ook die op de voet kunt volgen. Ook zijn er voor meer treinen treinsamenstellingen toegevoegd, zodat je die zelf in de app kan checken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2016, 10:05
Categorie Apps
Onderwerpen ns reisplanner, trein
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.