Instagram vernieuwt appiconen en design

Instagram is voorzien van een nieuw uiterlijk en nieuw appicoon. De gehele app heeft een zwart-wit uiterlijk gekregen, terwijl het icoontje vol zit met regenboogkleuren.

Instagram Icoon grootInstagram heeft een grote nieuwe update gekregen waardoor het uiterlijk van de app helemaal op de schop gegaan is. Het uiterlijk van de app is nu helemaal zwart-wit, waardoor de focus meer ligt op de content binnen Instagram zelf. Het zwart-witte design van de app wordt geleidelijk uitgerold. Naast de Instagram-app zijn ook de apps Layout, Boomerang en Hyperlapse voorzien van een nieuw icoon.

Nieuw icoon en design voor Instagram

We hadden er eerder al over geschreven, maar het nieuwe zwart-witte design van Instagram is nu voor iedereen beschikbaar. De afgelopen tijd experimenteerde Instagram met een nieuw zwart-wit ontwerp, waardoor de app een veel strakkere en plattere look gekregen heeft. Alle functies zitten nog wel op dezelfde plek en de Instagram-app heeft er verder dan ook geen schokkende nieuwe functies bij gekregen. Het icoontje is veranderd van het bekende cameraatje naar een strakkere versie, maar de regenboogkleuren zijn wel te herkennen.

Wil je iCulture volgen op Instagram? Zoek ‘iCulture.nl’ of ga naar http://instagram.com/iCulture.nl!

Instagram: nieuw, flat design instagram_nieuw-design-iculture1

Instagram is ook beschikbaar voor de Apple Watch en ook het appicoon voor die versie is op de schop gegaan. Voorheen was het Apple Watch-icoontje voor Instagram blauw van kleur, maar nu ziet deze er hetzelfde uit als op de iPhone. Helaas is de app nog steeds niet aangepast voor watchOS 2, waardoor er altijd een verbinding moet zijn met de iPhone en de app niet native draait.

Ook nieuwe icoontjes voor Layout, Boomerang en Hyperlapse

Verder zijn ook de andere apps van Instagram voorzien van nieuwe appicoontjes, zodat ze allemaal passen bij de rest. Het uiterlijk van deze apps is verder niet bijgewerkt en de apps hebben ook geen nieuwe functies gekregen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 11 mei: Opmerking over geleidelijke uitrol toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 mei 2016 om 18:04
Onderwerp
Categorie
Apps
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.