Instagram app-icoon

Zo krijg je het oude Instagram-icoon terug

Met een simpele truc krijg je het oude Instagram-icoon terug op je iPhone. Wij leggen 2 manieren uit om het retro-icoon weer op je homescreen te krijgen.

Het nieuwe Instagram-icoon is bij sommige gebruikers slecht gevallen. Ze verlangen terug naar oude icoontje met de retro Polaroid-camera. Wil jij ook het oude Instagram-icoontje terug, dan zijn er twee manieren om dat te doen.

Instagram-icoon: oud vs nieuw

Oude Instagram-icoontje terug: het kan!

Instagram, dat onderdeel is van Facebook, bracht eerder deze week een vernieuwde versie van de mobiele app uit. Het is de grootste update van Instagram in behoorlijk lange tijd en bevat een compleet redesign. Het nieuwe zwart-witte uiterlijk van de app is goed in de smaak gevallen, maar dat geldt niet voor het nieuwe icoontje. De kleuren zijn te speels en het gezellige gevoel van het vorige icoontje is weg.

Optie 1: Terug naar oude Instagram-app

De eerste manier om het oude Instagram-icoontje terug te krijgen, is om de vorige versie van de app te installeren. Deze oplossing is niet voor iedereen weggelegd, want hiervoor moet je teruggaan naar een oude versie van de app en dat werkt alleen als je via iTunes backups maakt en die backups vervolgens ook regelmatig archiveert.

Dit is niet de meest ideale oplossing, omdat je daarmee zit opgescheept met een oude versie van de app en niet profiteert van de nieuwe functies die Instagram de komende tijd gaat uitbrengen. Gelukkig is er een slimmere manier, die voor iedereen werkt.

Optie 2: Oude Instagram-icoon als snelkoppeling

De tweede optie vereist geen jailbreak of hack, maar maakt slim gebruik van de mogelijkheid om snelkoppelingen op je iPhone-homescreen te maken. De methode is bedacht door ontwerper Juan Ramirez, die een snelkoppeling maakte van het oude Instagram-icoon. Deze zorgt ervoor dat de Instagram-app wordt opgestart. Je gebruikt dus wel de gloednieuwe versie van de app, maar je ziet het oude icoontje.

Het werkt als volgt:

  1. Verplaats de Instagram-app naar een plek waar je het niet meer kunt zien, bijvoorbeeld in een map.

  1. Ga naar deze link in je mobiele browser.
  2. Tik op het deelmenu en kies de optie Zet in beginscherm.
  3. Voilà: je hebt het oude logo terug. Tik erop en Instagram zal opstarten.

Je ziet helaas nog wel het nieuwe Instagram-icoon als je notificaties krijgt op je iPhone, maar bij het opstarten van de app hoef je je niet meer te ergeren aan het nieuwe icoontje.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 14 mei: In een eerdere revisie werd verwezen naar een tweet die niet over Instagram ging, maar over Runkeeper. De betreffende passage en tweet is nu verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2016, 12:00
Categorie Apps
Onderwerpen icoon, instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.