Apple TV+ The Morning Show

Apple TV+: nieuwe videodienst gaat op 1 november van start

Apple's tv-dienst Apple TV+ gaat op 1 november van start in honderd landen wereldwijd, waaronder Nederland en België. Het gaat 4,99 euro per maand kosten, maar er zijn ook mogelijkheden om gratis toegang te krijgen. Lees hier alles over Apple TV+, de nieuwe streamingdienst van Apple.

Apple TV+ in Nederland en België

Apple TV+ gaat op 1 november van start in Nederland, België en meer dan 100 andere landen, zo heeft Apple bekendgemaakt. Als je dit jaar een Apple-product koopt kun je een jaar lang gratis kijken en hoeft dus niets te betalen. Voor mensen die niet van plan zijn nieuwe Apple-producten te kopen is er een proefperiode van 7 dagen. Daarna betaal je €4,99 per maand.

Sinds de aankondiging van Apple TV+ in maart 2019 zijn er al meerdere trailers en aankondigingen van series getoond, waaronder een trailer an de spannende serie ‘See’, een wereld waarin iedereen blind is. In eerste instantie zal het aantal series dat beschikbaar is binnen in Apple TV+ nog wel beperkt zijn, maar er zullen continu nieuwe series worden uitgebracht.

TV Plus in het kort

Dit is Apple’s dienst TV+ in het kort:

 • Apple Originals, eigen exclusieve series
 • Verwerkt in de TV-app op Apple TV, iPhone, iPad en Mac
 • Beschikbaar op al je Apple-apparaten, ook Roku en Amazon Fire TV
 • Aanbod is zowel online als offline beschikbaar
 • Geen advertenties
 • Komt op 1 november wereldwijd beschikbaar in meer dan honderd landen
 • Kost €4,99 voor het hele gezin
 • 1 jaar gratis bij aankoop Apple-product*

*Per gezin is slechts één eenjarig aanbod beschikbaar, ongeacht het aantal aangeschafte devices.

Apple TV+ The Morning Show

Apple TV+ prijs en beschikbaarheid

Apple Apple TV+ is beschikbaar vanaf 1 november 2019 in meer dan 100 landen. Voor €4,99 per maand kun je met het hele gezin onbeperkt kijken naar het aanbod van de videodienst. Koop je vanaf vandaag een nieuw Apple-apparaat, dan krijg je één jaar gratis Apple TV+. Het is nog onduidelijk of dit een eenmalig aanbod is, of dat je jarenlang gratis kunt blijven kijken door jaarlijks een nieuw Apple-product te kopen.

Je kunt Apple TV+ bekijken op al je Apple-apparaten, via de nieuwe TV-app. Dit geldt voor iPhone, iPad, Apple TV en Mac.

Apple TV+ eerste series

Apple voegt maandelijks nieuwe shows toe. In het begin zullen de volgende series beschikbaar zijn:

See speelt zich 600 jaar in de toekomst af, nadat een virus alle overlevenden blind heeft gemaakt. Nu niemand nog kan zien, moet de mens zich aanpassen en nieuwe manieren vinden om te overleven.

Apple TV+ See

The Morning Show, een serie met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston, die de serie ook hebben geproduceerd. The Morning Show verkent de wereld van het ochtendnieuws en alle ego’s, ambities en machtswellust die daarbij horen. Een intrigerend kijkje in de wereld van de mensen waarmee Amerika ’s ochtends wakker wordt.

Dickinson, een donker maar humoristisch coming-of-ageverhaal, over de knellende banden van samenleving en gezin, gezien door de ogen van de rebelse jonge dichteres Emily Dickinson.

Apple TV+ Dickinson

For All Mankind, een nieuwe serie van Ronald D. Moore, verbeeldt wat er zou zijn gebeurd als de ruimtewedloop nooit was afgelopen en het ruimtevaartprogramma het culturele middelpunt van de dromen van Amerika zou zijn gebleven.

Helpsters, een nieuwe kinderserie van de makers van Sesame Street. Hierin storten Cody en een team vrolijke monsters zich vol overgave op het oplossen van allerlei problemen. Het begint allemaal met een plan.

Apple TV+ Helpsters

Snoopy in Space is een nieuwe original. We zien hoe Snoopy zijn astronautendroom waarmaakt. Snoopy, Charlie Brown en de bemanning van de Peanuts nemen het bevel over het internationale ruimtestation ISS over, en gaan op ontdekkingsreis naar de maan en verder.

Ghostwriter, een remake van de populaire serie uit de jaren negentig, volgt vier kinderen die in een buurtboekwinkel door een mysterieuze geest worden samengebracht, en die moeten samenwerken om personages uit literaire fictiewerken te bevrijden.

Apple TV+ Ghostwriters

The Elephant Queen, een veelgeprezen documentaire en liefdesverklaring aan een soort die het moeilijk heeft, volgt een majestueuze matriarch met haar olifantenkudde op een epische reis van leven, verlies en thuiskomst.

Oprah Winfrey gaat in gesprek met schrijvers uit de hele wereld die een indringend verhaal te vertellen hebben. Ze zet een internationale boekenclub op en bedenkt nog meer projecten om mensen uit alle hoeken van de wereld met elkaar te verbinden en zinvolle manieren te delen om positieve verandering tot stand te brengen.

Apple TV+ met Dolby Vision en Dolby Atmos

Apple TV+ ondersteunt Dolby Vision en Dolby Atmos, maar dit is niet op alle apparaten beschikbaar. In een supportartikel legt Apple uit hoe het zit met ondersteuning voor 4K, HDR 10, Dolby Vision en Dolby Atmos. De Apple Originals zijn in 4K HDR en Dolby Vision te kijken. Bovendien bieden de meeste titels ook ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid.

Alle tv-shows en films op Apple TV+ zijn geschikt voor Dolby Vision, maar de ondersteuning is alleen beschikbaar op deze apparaten:

 • iPhone 8 en nieuwer
 • iPad Pro 10,5-inch
 • iPad Pro 11-inch
 • iPad Pro 12,9-inch (2e en 3d generatie)
 • Apple TV 4K
 • Alle Macs vanaf 2018 met 4K-scherm
 • Smart tv’s met Dolby Vision die AirPlay of de Apple TV-app ondersteunen

De ondersteuning voor Dolby Atmos is wat beperkter en werkt alleen op de volgende apparaten:

TV+ van Apple: Apple’s videodienst met films en series

Tijdens Apple’s maart 2019-event is op het podium in het Steve Jobs Theater in Apple’s hoofdkantoor in Cupertino officieel Apple TV+ aangekondigd, de nieuwe dienst voor hun eigen films en series. Ook is Apple TV Channels aangekondigd, Apple’s nieuwe dienst voor films en series van content van andere partijen. Hieronder praten we je bij over alles wat je wil weten van Apple TV+ en Apple Channels.

Zoals de afgelopen maanden wel bleek op basis van bronnen, bestaat Apple’s dienst uit twee onderdelen. Allereerst biedt Apple haar eigen films en series aan. Dit bestaat onder andere uit de scifi-serie ‘For All Mankind’, een documentaire over het leven van basketballer Kevin Durant en shows van onder andere Steven Spielberg en Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Daarnaast gaat Apple via TV Channels aangekochte content aanbieden.

Disney+, het VOD-kanaal dat op 12 november in de VS én Nederland van start gaat, gaat €6,99 per maand kosten.

Apple TV Plus Steven Spielberg

De dienst wordt aangeboden in Apple’s vernieuwde TV-app, die ook in Nederland en België al beschikbaar is. De app is opnieuw ontworpen met een nieuwe menubalk bovenin de app. Alle content zit in één app en is on-demand beschikbaar. Ook ondersteunt het Gezinsdeling.

Apple hoopt met de dienst de meest kwalitatieve originele series ooit te leveren. TV+ komt in meer dan 100 landen beschikbaar en bevat onder andere onderstaande Apple Originals. De dienst komt dit najaar beschikbaar.

Bevestigde TV-shows

Deze shows kunnen we op TV+ verwachten:

 • The Morning Show: Dit wordt één van de grootste producties op TV+. Het eerste seizoen kost naar verluidt 150 miljoen dollar, meer dan het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ heeft gekocht. Het is een opmerkelijk hoog budget voor een serie die het niet van dure special effects moet hebben. Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, die al eens eerder samen in ‘Friends’ speelden, geven in deze dramaserie een inkijkje in de wereld van de Amerikaanse ochtendtalkshows. Het script is afkomstig van Jay Carson, bekend van House of Cards. De twee Hollywoodactrices zouden naast hun rol ook betrokken zijn bij de verdere productie. Apple heeft twee seizoenen besteld met in totaal twintig afleveringen. De serie wordt geregisseerd door Mimi Leder. Leder kennen we van shows als ‘Shameless’ en ‘The Leftovers’. Ook maakte ze films als ‘Deep Impact’ en ‘Pay It Forward’. Steve Carell, bekend van The Office, speelt de rol van de presentator van de ochtendshow. Het personage zou moeite hebben met de moderne media.
 • TV-show Little America: De nieuwste toevoeging is de komische serie Little America. Dit is geen Amerikaanse versie van Little Britain, maar een serie over immigranten in Amerika. Apple heeft hiervoor de schrijvers Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon, bekend van hun Oscar-nominatie The Big Sick. Ook Lee Eisenberg en de mede-bedenker van de serie Master of None Alan Yang zijn bij de serie betrokken. De serie draait dus om kleine korte portretten van een half uur, waarmee ook meteen een beeld geschetst wordt van Amerika in zijn geheel.
 • For All Mankind: dit wordt de eerste Apple Original op TV+. ‘For All Mankind’ is een scifi-serie over hoe het zou zijn als de ruimtevaartrace tussen de VS en Rusland uit de jaren ’60 niet was afgelopen, maar nog steeds aan de gang zou zijn, om steeds verder in de ruimte te komen. De serie is bedacht en gescheven door Ronald D. Moore, die eerder verantwoordelijk was voor Battlestar Galactica en Star Trek. De cast van ‘For All Mankind’ bestaat uit Joel Kinnaman (bekend van ‘Suicide Squad’) als Edward Baldwin, Nick Toren (‘Mad Men’) als Tim “Bird Dog” McKiernan, Sarah Jones als Tracy Stevens, Michael Dorman als Gordo Stevens, Olivia Trujillo als Aleida Rosales, Arturo Del Puerto (‘Independence Day: Resurgence’) als Octavio Rosales, Wrenn Schmidt als Margo Madison, Shantel VanSanten als Karen Baldwin, en ‘Yes Man’ acteur Spencer Garrett als Roger Scott. ‘House of Cards’ acteur Chris Agos speelt in ‘For All Mankind’ Apollo 11 piloot Buzz Aldrin.
 • Amazing Stories: Remake van de jaren tachtig-klassieker Amazing Stories van Steven Spielberg. Het origineel is geïnspireerd op het gelijknamige sciencefiction-tijdschrift. De serie uit de jaren tachtig bestond uit twee seizoenen met in totaal 45 afleveringen. De serie, waarin fantasy, horror en sciencefiction een rol spelen, wist in totaal vijf Emmy’s in de wacht te slepen. Apple zou tien afleveringen van deze serie besteld hebben, waarbij het dus gaat om remakes van het origineel. Eén van de rollen wordt gespeeld door Edward Burns, bekend van Entourage.
 • See: De regisseur van The Hunger Games Francis Lawrence gaat samen met Peaky Blinders-bedenker Steven Knight voor Apple de futuristische serie See maken. De serie speelt zich af in de toekomst en zal waarschijnlijk bestaan uit acht afleveringen. De serie heeft ook een Nederlands tintje. Sylvia Hoeks kennen we uit Blade Runner 2049. Zij zal in de serie de rol van Queen Kane spelen, een spirituele en politieke leider. Archie Madekwe speelde in 2018 in de miniserie gebaseerd op ‘Les Miserables’ en zal nu de rol van een slimme zoon op zich nemen. Alfre Woodard speelt de priesteres Paris en Game of Thrones-ster Jason Momoa gaat de rol van Baba Voss vertolken. Het wordt een ‘episch drama’, dat zich afspeelt in de toekomst. Steve Knight schreef het script.
 • Little Voices: De grote publiekstrekker bij deze serie is J.J. Abrams. Hij was regisseur en uitvoerend producent bij Star Wars: The Force Awakens en diverse andere films en series. De show wordt een liefdesverklaring aan de diversiteit van de muziekcultuur in New York. Het gaat over het vinden van je authentieke stem in je vroege twintiger jaren. Apple heeft 10 afleveringen besteld. Jessie Nelson zal de eerste aflevering schrijven, regisseren en produceren.
 • Oprah Winfrey: Oprah Winfrey komt ook op het podium en laat weten aan twee documentaires te werken. Toxic Labor over intimidatie op de werkvloer en een serie over mentale gezondheid. Daarnaast gaat Oprah een boekenclub beginnen waarbij interviews en voorleessessies via livestreams vanuit Apple Stores te zien zullen zijn.
 • Dickinson: Een 30 minuten durende comedy-serie over de wereld van de 19e eeuwse dichteres Emily Dickinson. De hoofdrol is weggelegd voor Hailee Steinfeld. Het is de eerste keer dat Steinfeld een tv-rol krijgt. Wel speelde ze eerder in films als True Grit en Pitch Perfect. Ze zingt ook niet onverdienstelijk.
 • Time Bandits: Apple heeft een deal gesloten om Terry Gilliam’s fantasyfilm ‘Time Bandits’ uit 1980 om te vormen tot een nieuwe film. Gilliam doet zelf mee als uitvoerend producent, maar schrijft niet het script. De film gaat over een jongen die een groepje ‘time bandits’ tegenkomt, die door gaten in de ruimte-tijd reizen. Onderweg komen ze historische en mythische figuren tegen.
 • Are You Sleeping?: Een nieuwe originele serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijfster Kathleen Barber. Het boek is een psychologische thriller dat draait om een mysterieuze moordzaak. Actrice Octavia Spencer zou de hoofdrol spelen. Spencer is bekend van de recente bioscoophits Hidden Figures (over de NASA) en The Help. De serie zou geschreven zijn door Nichelle Tramble Spellman en geproduceerd worden door het productiebedrijf Hello Sunshine van Reese Witherspoon.
 • Thriller van M. Night Shyamalan: Toby Kabell speelt een rol in een nog naamloze thrillerserie van M. Night Shyamalan. Toby Kebell ken je misschien van Kong: Skull Island en Planet of the Apes. Laren Ambrose speelt de liefdespartner Dorothy. Een ander bekend gezicht is Rupert Grint, die de broer van Dorothy speelt. Rupert werd bekend van zijn rol als Ron in de Harry Potter-reeks.
 • Helpsters: Naast series en programma’s voor volwassenen, gaat Apple ook kindertelevisie maken. Samen met de makers van Sesamstraat werkt Apple aan live-action series waaronder ‘Helpsters’, maar ook tekenfilms en een serie met poppen. Sesame Workshop, de makers van Sesamstraat, gaan deze series voor Apple produceren.

Sesamstraat Helpsters TV+.

Toekomstige tv-shows van Apple

De afgelopen tijd zijn er meerdere aankondigingen en geruchten verschenen over shows waar Apple aan zou werken of de rechten van heeft gekocht. Hieronder vind je een overzicht van de series waar Apple momenteel aan zou werken:

 • Foundation: Apple’s plannen met een verfilming van ‘Foundation’ van Isaac Asimov gaat door. In april werd al een contract gesloten om Adimov’s populairste en bekendste science fiction-serie te verfilmen. De serie gaat over een wiskundige, Hari Seldon, die de toekomst kan voorspellen. Seldon stelt een groep samen met de naam ‘Foundation’ om de collectieve kennis van de mensheid te bewaren. De boeken beslaan meerdere jaren en bespreken de opkomst en ondergang van meerdere rijken. Het lijkt een ambitieus project te worden.
 • Swagger: De serie Swagger gaat over Kevin Durant, een bekende basketballer. Hij neemt zelf ook de rol van producer aan. De serie gaat over zijn tijd in het jonge basketbal. De serie wordt geschreven door Reggie Rock Bythewood, bekend van Shots Fired en Notorious over de rapper Notorious B.I.G.
 • Central Park: De eerste geanimeerde tv-show van Apple lijkt een feit. Het gaat om de aankomende serie Central Park, afkomstig van de makers van Bob’s Burgers. Central Park wordt geschreven door Loren Bouchard, Josh Gad en Nora Smith. De serie gaat over een familie die in Central Park in New York City woont en er alles aan doem om het park en de wereld te redden. Apple zou 26 afleveringen besteld hebben, verdeeld over twee seizoenen. 20th Century Fox is de producer van de serie en heeft onder andere Josh Gad, Lesly Odom Jr. en Kristen Bell in de hoofdrol.

TV Channels: nieuwe onafhankelijke diensten van netwerken

Daarnaast biedt Apple ook videobundels aan van partijen waar ze mee samenwerken. Dit zijn onder andere de Amerikaanse netwerken CBS, Viacom en Starz. Het is nog onduidelijk of Apple ook samen wil werken met lokale partijen, zoals NLZiet en Videoland in Nederland.

In de vernieuwde TV-app biedt Apple betaalde bundels van de netwerken waar ze mee samenwerken. Er is nog geen sprake van een overkoepelende bundel, want je moet voor elke dienst los betalen. Voorlopig lijkt het er niet op dat de TV Channels ook in Nederland beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2019
Device Apple TV