iPhone XS Max review scherm

eSIM vergelijken: wie biedt de beste eSIM keuze voor de iPhone?

Ben je op zoek naar een eSIM? Dan is er een aantal aanbieders waar je uit kan kiezen. In dit artikel vergelijken we de eSIM bij diverse providers, zowel voor data als alles-in-één bundels. We zetten de verschillen tussen eSIM bij de providers op een rij.

De eSIM zorgt ervoor dat je zonder fysiek simkaartje een bundel af kan sluiten en gebruiken. Op de nieuwste iPhones kun je de eSIM gebruiken naast een fysieke simkaart en je iPhone als dualsim gebruiken. Je hebt daardoor maar één toestel nodig voor twee nummers. Sommige aanbieders bieden die optie voor dualsim, maar er zijn ook aanbieders die alleen maar data bieden naast je huidige Nederlandse nummer. Wil je weten welke eSIM het beste bij jou past, lees dan verder in dit artikel waar we de eSIM vergelijken op de iPhone.

Update augustus 2020: We hebben in dit overzicht het aanbod van Vodafone en KPN nog niet meegenomen. We zullen dit toevoegen bij de volgende update van dit artikel.

eSIM vergelijken: welke moet je hebben?

Belangrijk om te weten is dat er twee type aanbieders zijn: de traditionele providers en de internationale aanbieders die vooral gebruikt worden voor databundels in het buitenland. We zetten de mogelijkheden van al deze aanbieders naast elkaar. Wil je alle belangrijke details overzichtelijk op een rijtje? Check dan deze tabel, waarin specificaties als prijzen, minimale databundel en meer op een rij zetten.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat we in deze eSIM vergelijking alleen kijken naar partijen die door particuliere gebruikers aan te schaffen zijn. Specifieke zakelijke partijen zijn daarom niet meegenomen in dit overzicht.

Bekijk grafiek eSIM vergelijken: dit zijn de opties.
Of bekijk deze tabel via de directe link

T-Mobile eSIM
De eSIM van T-Mobile was de eerste van de Nederlandse providers die de eSIM ondersteunt. T-Mobile rekent voor de eSIM geen extra kosten: iedereen die een bundel afsluit of verlengt kan kiezen voor de eSIM in plaats van de traditionele simkaart. Ben je al klant, dan kan je eenmalig voor €5,09 een simkaartwissel doen.

Als je graag je fysieke simkaart wil vervangen door de eSIM (zodat je bijvoorbeeld in het buitenland eenvoudig een fysiek datasimkaartje van een lokale provider kan gebruiken), is T-Mobile een optie. Daarnaast zou je kunnen kiezen voor eSIM via Simyo.

Simyo eSIM
Bij Simyo kun je de eSIM kiezen bij zowel bij Sim Only-abonnementen als bij prepaid. Je betaalt niets extra’s voor de eSIM. Ook bestaande klanten kunnen zonder extra kosten hun simkaart laten omwisselen voor de eSIM. Omdat Simyo geen zakelijke abonnementen biedt, kun je dus ook geen zakelijke eSIM kiezen.

De goedkoopste bundel bij Simyo kost €5 per maand (exclusief data) of €9 per maand voor 1GB. Een prepaid bundel is er vanaf €5. Simyo maakt gebruik van het 4G-netwerk van KPN.

Truphone
Truphone is een internationale aanbieder van de eSIM. Als je een eSIM voor een databundel zoekt, bijvoorbeeld in het buitenland, kan je bij deze aanbieder terecht. Er zijn lokale databundels beschikbaar vanaf €5, waarvoor je 1GB kan gebruiken gedurende 30 dagen. De regionale bundel geldt voor 34 landen, waaronder heel Europa. Ga je bijvoorbeeld naar de VS, dan heb je de wereldbundel nodig die in 80 landen geldig is. Je kan dan ook kiezen voor een kleine bundel van 300MB.

De grootste bundel van Truphone is 5GB voor €27 die in 34 landen geldig is. Afhankelijk van de bundel is hij 1 dag of 30 dagen geldig. Bundels voor bellen biedt Truphone niet aan particuliere gebruikers.

Wereldbundel (80 landen):

 • 300MB voor €6 (1 dag geldig)
 • 1GB voor €15 (30 dagen geldig)
 • 3GB voor €42 (30 dagen geldig)

Lokale bundel (34 landen)

 • 1GB voor €5 (30 dagen geldig)
 • 3GB voor €14 (30 dagen geldig)
 • 5GB voor €20 (30 dagen geldig)

Truphone is direct zonder contract af te sluiten via de app.

GigSky
GigSky is vergelijkbaar met Truphone. Ook GigSky heeft verschillende databundels die geldig zijn in verschillende delen van de wereld. GigSky biedt bundels voor de verschillende delen van de wereld, namelijk Noord-Amerika, Europa, Azié, Nederlandse Antillen, Caribbean, Latijns-Amerika en Afrika. Voor elke regio kan je kiezen voor een bundel van een dag, 15 dagen of 30 dagen. De hoeveelheid data die je daarvoor krijgt verschilt, net als de prijs, per regio. Dit zijn de prijzen van de drie belangrijkste regio’s.

Europa, Noord-Amerika en Azië:

 • 800MB voor €10 (1 dag geldig)
 • 1GB voor €20 (15 dagen geldig)
 • 2GB voor €30 (15 dagen geldig)
 • 5GB voor €50 (30 dagen geldig)

Er is ook nog een wereldbundel die geldig is in 125 landen:

 • 1GB voor €25 (15 dagen geldig)
 • 3GB voor €60 (30 dagen geldig)

Daarnaast zijn er ook nog allerlei kleinere bundels voor minder populaire landen. Het gaat dan om bundels van 50MB, te gebruiken in sommige landen in Afrika. GigSky is direct zonder contract af te sluiten via de app.

KnowRoaming
KnowRoaming is één van de nieuwste internationale aanbieders van de eSIM. Zij bieden bundels vanaf $9,99, waarmee je dertig dagen gebruik kan maken van de bundel van 1GB. KnowRoaming maakt onderscheid tussen Europa en de VS. Voor beide regio’s kun je kiezen voor een bundel van 1GB en 5GB, voor respectievelijk $9,99 en $39,99. KnowRoaming heeft geen wereldwijde bundel en ook geen pakketten voor een kortere periode. KnowRoaming is dan ook vooral geschikt als je voor langere tijd in het buitenland verblijft.

Europa:

 • 1GB voor $9,99 (30 dagen geldig)
 • 5GB voor $39,99 (30 dagen geldig)

Verenigde Staten:

 • 1GB voor $9,99 (30 dagen geldig)
 • 5GB voor $39,99 (30 dagen geldig)

KnowRoaming is direct zonder contract af te sluiten via de app.

Flexiroam
Flexiroam pakt het iets anders aan. Bij deze aanbieder kost het eerst $5 om het profiel voor de eSIM te activeren. Daarna kun je er een losse databundel aan toevoegen. Er zijn wereldwijde bundels vanaf $19,99 voor 1GB, die je 15 dagen kan gebruiken. Dit loopt op tot 11GB aan data, dat je maar liefst 360 dagen kan gebruiken. Je betaalt hier wel de hoofdprijs voor van $319, maar je kan dan wel bijna het hele jaar flink wat GB’s verstoken.

T-Mobile roaming

Er zijn ook alles-in-één bundels waar de activering bij in zit, de zogenaamde Data Pass Voor Europa is er een bundel van 500MB voor $12,00. Deze is dan acht dagen geldig en is meer geschikt voor een korte vakantie. De bundels lopen op tot 1GB voor 24 dagen, wat je $23 kost. Ga je verder de grens over (bijvoorbeeld naar Amerika), dan betaal je tussen de $13,50 en $25. Een nadeel van deze lokale bundels is dat ze niet verder gaan dan 1GB. Wel zijn er zogenaamde starterpacks waarbij het aanbod en de prijs per land verschilt. Je kan daarom het beste de website van Flexiroam bekijken om te zien wat het beste bij jou past.

Wil je na het lezen van deze eSIM vergelijking meer lezen over de eSIM op de iPhone? Check dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2020