Homeknop iPhone kapot? Probeer dit stappenplan eens!

Als je last hebt van een onwillige homeknop op je iPhone, dan kun je deze eenvoudige gratis procedure eens proberen (homeknop kapot, homeknop werkt niet meer, homeknop werkt slecht, home button iphone)

homeknop-iphoneOp iPhoneclub vertellen we niet zo vaak over persoonlijke beslommeringen, maar deze keer moet ik toch even iets kwijt. Ik heb al weken last van een haperende homeknop. En dat is behoorlijk vervelend, want vanuit een app teruggaan naar het beginscherm is opeens niet meer mogelijk. Multitasking lukt ook niet, omdat de homeknop tweemaal indrukken niet meer herkent. Navraag bij Apple leverde het advies op om (op eigen kosten) een reparatie te laten uitvoeren. Er zijn vast honderden mensen die met hetzelfde probleem zitten en opzien tegen een dure reparatie, zoals ook uit de vele reacties op het forum blijkt. Gelukkig lijkt een simpele procedure de oplossing te bieden: het herkalibreren van je homeknop.

Het lijkt wonderbaarlijk dat je met een paar drukken op de knop je probleem kunt verhelpen, maar in mijn geval werkte het echt en ik ben niet de enige. De procedure is afkomstig uit een reactie bij een ouder artikel van TIPB en onlangs weer gedeeld in deze Github-Gist.

  1. Open een willekeurige applicatie.
  2. Houd de aan/uitknop ingedrukt totdat de rode ‘Zet uit’-balk verschijnt.
  3. Laat de aan/uitknop los.
  4. Druk de homeknop zachtjes in, totdat je terugkeert naar het startscherm met de verschillende app-icoontjes. Het kan zijn dat je dit een paar keer moet doen, als je maar terugkeert.
  5. Je homeknop werkt nu weer als vanouds.

Blijkbaar kan de homeknop door dagelijks gebruik en door slijtage van slag raken, maar is er geen sprake van een hardwarematig probleem. Als bovenstaande tip niet werkt, dan kun je ook nog deze forumtip via Voice Dialing proberen. Mocht de homeknop na het uitvoeren van bovenstaande tips nog steeds niet goed functioneren, dan is er waarschijnlijk toch sprake van een mechanisch defect en zit er niets anders op dan een iPhone-reparateur ernaar te laten kijken.

Tip via @jelleprins

Deze tip is ook beschreven op een van onze tipspagina’s: iPhone-homeknop defect? Opnieuw kalibreren helpt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2018
Onderwerp homeknop