Aandelen-app op de iPhone

Doe meer met de Aandelen-app

De Aandelen-app is standaard aanwezig op elke iPhone. Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven, volg de Bitcoin en andere cryptocurrency en meer!

De Aandelen-app is standaard aanwezig op elke iPhone. Met deze app kun je het verloop van aandelenkoersen bekijken, maar er is nog veel meer mogelijk zoals de koers van Bitcoin en andere cryptocurrency opvragen en financieel nieuws lezen. In deze tip lopen we de mogelijkheden van de Aandelen-app langs.

Aandelen-app: alleen op de iPhone

De Aandelen-app is alleen beschikbaar op de iPhone, niet op de iPad. Gelukkig zijn er allerlei alternatieve aandelenapps, die ook op de iPad werken zoals de app van Bloomberg. Onderaan deze tip zie je enkele apps die je kunt gebruiken op de iPad.

Aandelen-app op de iPhone

Hieronder lees je over:

Aandelen-app gebruiken

Standaard staan er al een aantal aandelen ingesteld in de Aandelen-app. Je kunt op de naam van een bedrijf tikken om te zien wat de huidige koers is en hoe de koers zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld (groen is stijgend, rood is dalend) heeft ontwikkeld. Tik je op zo’n groen of rood vakje, dan wisselt de weergave van bedrag naar percentage.

Door naar links te vegen kun je extra informatie over een aandeel opvragen, zoals de koers bij openen en sluiten van de beurs en rendement.

Aandelen-app

De koersinformatie is afkomstig van Yahoo Finance. Je hebt een internetverbinding nodig om de informatie te kunnen raadplegen. Er is ook een aandelenwidget, voor als je de koersinformatie onder handbereik wilt hebben.

Koersverloop bekijken

Als je een bepaald aandeel geselecteerd hebt, kun je de iPhone een kwartslag kantelen om een uitgebreidere koersgrafiek te bekijken. Je kunt aangeven of je het koersverloop over een dag, week, maand, 3 maanden, 6 maanden, 1 jaar of 2 jaar wilt zien. Je kunt met multitouch twee punten op de grafiek aanraken en zien wat het koersverschil tussen deze twee datums is.

Aandelen-app koersverloop

Aandeel toevoegen in de Aandelen-app

Om een aandeel toe te voegen ga je als volgt te werk:

  1. Tik op drie liggende streepjes rechtsonder.
  2. Je komt nu op een instellingenscherm terecht waar je de volgorde kunt aanpassen en met de rode stopborden bepaalde aandelen kunt verwijderen.
  3. Tik op het plusteken linksboven om een nieuw aandeel toe te voegen.
  4. Voer bijvoorbeeld ‘Nike’, ‘Tesla’ of ‘Starbucks’ in om een aandeel te zoeken. Je kunt ook het verkorte aandelensymbool NKE, TSLA of SBUX gebruiken.
  5. Achter elk resultaat zie je op welke beurs het aandeel wordt verhandeld. Zo kun je bij Starbucks kiezen uit beurzen in meerdere steden. Tik op het gewenste aandeel.
  6. Je komt nu weer terecht in het instellingenscherm. Met de liggende streepjes achter elk aandeel kun je elk item naar een andere positie slepen.
  7. Niet goed? Dan kun je het toegevoegde aandeel op dit scherm ook weer verwijderen.

Aandeel toevoegen in Aandelen-app

Bitcoin en andere cryptovaluta bekijken

De Aandelen-app is niet alleen geschikt voor aandelen die op de beurs worden verhandeld. Je kunt er ook Bitcoin en andere cryptovaluta mee bekijken.

Hiervoor moet je de juiste lettercode weten:

  • Bitcoin: BTCUSD
  • Ethereum: ETHUSD
  • Litecoin: LTCUSD

Andere lettercodes zijn NLG (Nederlandse Gulden), BCH (Bitcoin Cash), NAV (Navcoin) en NEO (Neo) maar het werkt niet allemaal in de app. Op deze pagina bij Yahoo Finance zie je nog meer lettercodes voor cryptovaluta.

Bitcoin in Aandelen-app

Financieel nieuws lezen in de Aandelen-app

Je kunt ook (financieel) nieuws lezen in de Aandelen-app. Dit doe je door in het hoofdscherm helemaal naar rechts te vegen. Je ziet samenvattingen van nieuwsberichten, maar als je meer wilt lezen word je doorgestuurd naar de browser. De nieuwsberichten zijn afkomstig uit diverse bronnen zoals de Belgische krant De Tijd en Amerikaanse nieuwsbronnen.

Wil je nieuws lezen én je beleggingsportefeuille beheren, dan is de Bloomberg-app (zie verderop) een aanrader. Met deze gratis app kun je ook prijsgrafieken, markttrends, informatie over bedrijven en nog veel meer vinden.

Aandelen-app op de iPad

Op de iPad is standaard geen Aandelen-app aanwezig. Je bent aangewezen op apps van derden. Kies bijvoorbeeld de volgende apps:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen aandelen, beleggen