Wallet-app met Apple Pay en klantenkaarten.

Houd je Wallet opgeruimd met deze functie in iOS 15

Met iOS 15 houd je je Wallet netjes. Laat je verlopen kaartjes en passen automatisch verwijderen met een nieuwe feature in iOS 15.

Oude Wallet-items opruimen

Eén van de kritiekpunten op de Wallet-app op je iPhone, was het feit dat je kaartjes en passen bewaard en zichtbaar blijven na hun verloopdatum. Met iOS 15 is daar een oplossing voor, waardoor verlopen tickets vanzelf uit je Wallet verdwijnen. Hiermee houd je de boel overzichtelijk en vind je sneller de kaarten die je wél nodig hebt.

Verlopen passen automatisch verbergen

Wanneer je de update naar iOS 15 installeert, staat de optie Verberg verlopen kaarten automatisch aan. Hiermee verwijder je je oude toegangskaartjes of vliegtickets dus niet definitief en houd je altijd de optie om ze weer terug te vinden. Zo kun je herinneren van je dagje weg of je vakantie weer naar boven halen.

Mocht je toch de verlopen tickets willen zien, dan kun je de optie uitzetten met de volgende stappen:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Scroll iets naar beneden en kies Wallet en Apple Pay.
  3. Zet onderaan het scherm de optie Verberg verlopen kaarten uit.

Wallet-passen verbergen

Naar verluidt komt er ook een optie om tegelijkertijd meerdere passen definitief weg te gooien, zodat je dat niet meer handmatig per pas hoeft te doen. Die optie zijn we alleen nog niet tegengekomen. Laat het vooral weten als jij ‘m al wel gevonden hebt.

Meer tips over Wallet

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. We verwachten de officiële iOS 15 release in de loop van september/oktober 2021. Ontdek wat er nog meer is aangekondigd tijdens de keynote in onze WWDC 2021 samenvatting! Of lees onze zeer uitgebreide iOS 15 preview.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2021
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen apple pay, wallet

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay