Wallet pas maken.

Zo maak je Wallet-kaarten en verschijnen ze automatisch op locaties

Eigen Wallet-kaarten maken is heel eenvoudig. Je kan er ook voor zorgen dat specifieke kaarten automatisch op het toegangsscherm verschijnen zodra je in de buurt van een winkel komt. Handig voor bijvoorbeeld de boodschappen.

De Wallet app is niet alleen handig voor Apple Pay, maar ook voor klantenkaarten. Het komt alleen niet altijd voor dat een winkelapp een optie voor de Wallet-app heeft. Bij apps die dat wel bieden, verschijnen de kaarten niet altijd automatisch op je scherm als je in de buurt van een winkel bent. Voor beide problemen is een oplossing. Zo maak je een Wallet-kaart en voeg je er een locatie aan toe.

Wallet-kaart maken en specifieke locaties koppelen aan klantenkaarten

Om te beginnen is het goed om te weten dat je geen locatie kunt toevoegen aan kaarten die al in de Wallet app staan. Je zult deze kaarten dan opnieuw moeten maken in Pass4Wallet, maar dat gaat gelukkig heel simpel. Om te beginnen download je Pass4Wallet op je iPhone.

Eenmaal gedownload en geopend wordt er gelijk een scherm getoond waar je alle kaartgegevens kunt invoeren. Dit werkt als volgt:

 1. Kies een geschikt design: digitale pas voor klantenkaarten, coupon voor kortingscodes of ticket voor bijvoorbeeld toegangskaartjes.
 2. Vul de naam in die jij bovenaan je Wallet-kaart wil hebben. Meestal is dit de naam van de winkel. Voeg ook eventueel een icoontje of een logo toe.
 3. Scan de barcode van je fysieke of digitale pas of voer handmatig het kaartnummer in.
 4. Kies een passend type code die je in de winkel laat scannen. Bij het scannen van een fysieke pas wordt automatisch de juiste code gebruikt. Gebruik je een Apple Watch, dan kan je het beste een QR-code kiezen.
 5. Om de kaart automatisch te laten verschijnen als je bij een winkel in de buurt bent, zet je de schakelaar bij Select Relevant Locations aan.

Pass4Wallet locatie instellen

 1. Zoek een locatie of houd je vinger ingedrukt op een locatie.
 2. Tik op Add this location om de locatie toe te voegen.
 3. Voeg eventueel meer locaties toe.
 4. Maak je kaart af met een passend design. Je kan kiezen uit een aantal kleurencombinaties.

Vul verder alle overige informatie in waar om gevraagd wordt. Dit doe je om je kaart te personaliseren. Je kunt helaas niet alle vestigingen van een winkelketen selecteren, dus het is verstandig om alleen de vestiging(en) te kiezen waar je regelmatig komt.

Wil je meer weten over Pass4Wallet? In onze review van Pass4Wallet lees je wat er nog meer met de app mogelijk is.

Kaarten openen vanaf je toegangsscherm (en hoe je het beveiligt)

Als je een kaart met locatie hebt toegevoegd aan Wallet hoef je niks meer te doen zodra je bij de locatie in de buurt komt. Je kaart komt automatisch als melding op je toegangsscherm. Om de kaart te openen, tik je erop. Je hoeft hiervoor je iPhone niet eens te ontgrendelen.

Wallet kaart op toegangsscherm

Heb je geen locatie aan een kaart toegevoegd en verschijnt hij niet automatisch? Een andere manier om een kaart snel te openen, is door twee keer op de zijknop of op de thuisknop te drukken. Dit werkt alleen als je Apple Pay ingesteld hebt. Na het twee keer drukken op de knop, verschijnt je standaard Apple Pay-kaart. Tik dan op de stapel klantenkaarten om de juiste te kiezen. Heb je geen Apple Pay, dan kan je de kaart natuurlijk tevoorschijn halen door de Wallet-app te openen, bijvoorbeeld via de knop in het Bedieningspaneel. Je moet hiervoor in de instellingen het Bedieningspaneel aanpassen. In onze tip lees je hoe dat moet.

Gebruik je een Apple Watch? Dan vind je de kaart in de lijst met notificaties zodra je vanaf de wijzerplaat naar beneden veegt. De Wallet-kaart blijft daar staan, totdat je de locatie verlaat. Tik erop om hem te openen en te laten scannen.

Wil je liever niet dat anderen zomaar bij jouw kaarten kunnen, bijvoorbeeld als je telefoon gestolen wordt? Dan kun je je kaart beveiligen. Dan moet je wél je vingerafdruk of gezicht scannen. Volg deze stappen om je kaart te beveiligen:

 1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone.
 2. Ga naar Face ID/Touch ID en toegangscode.
 3. Voer je toegangscode in.
 4. Scroll naar onderen naar het kopje Toegang bij vergrendeling.
 5. Zet daar de optie voor Wallet uit.

Wallet-kaarten op toegangsscherm beveiligen.

Dankzij deze optie verschijnen de kaarten alsnog op het toegangsscherm, maar moet je eerst je iPhone ontgrendelen voordat je de kaart kan openen en kan laten scannen.

Wil je meer tips over het gebruik van Wallet? Lees dan eens deze tip, die uitlegt hoe je je Wallet kaarten deelt met anderen. Voor alle informatie over Wallet kun je ook bij onze speciale Wallet-uitleg terecht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen pasjes, wallet

Wallet

Wallet, voorheen ook wel Passbook genoemd, is een standaardapp op de iPhone waarin je klantenkaarten, tickets, kortingscoupons, pinpassen en creditcards in bewaart. Het is een soort digitale portemonnee, vandaar de naam van de app. Wallet is ook de thuishaven van Apple Pay, de betaaldienst van Apple. Lees alles over de Wallet-app, het maken van eigen Wallet-kaarten en meer.

Wallet