iMessages in iOS 14

Gesprekken in iMessage vastzetten: zo doe je dat

In iOS 14 kun je gesprekken in de Berichten-app vastzetten aan de bovenkant. Dat is handig voor de gesprekken die je regelmatig opent. Wij leggen de voordelen uit en hoe je het doet.

iMessage-gesprekken vastzetten

Het vastpinnen van iMessage-gesprekken is mogelijk in iOS 14, iPadOS 14 en macOS Big Sur. Als je een gesprek vastzet komt het gesprek bovenaan in je chatlijst. De contactfoto voor deze persoon (of de groepsafbeelding) komt groot in beeld te staan voor betere herkenning. Je hebt ook de mogelijkheid om gesprekken te sorteren bovenin de lijst. Dat kan normaalgesproken niet, omdat berichten gesorteerd worden op tijd van ontvangst.

Gesprekken vastzetten in iMessage

Om een gesprek vast te zetten aan de bovenkant van je chatlijst heb je minimaal iOS 14 of een van de andere genoemde versies nodig. Het vastzetten van een gesprek heeft een aantal voordelen. Je favoriete contactpersonen staan daarmee altijd bovenaan, ongeacht of er nou veel nieuwe berichten binnengekomen zijn van minder belangrijke gesprekken. Ook herken je sneller je favoriete contactpersoon aan de grotere foto.

Het vastzetten van een gesprek kan op vier manieren:

Optie 1: Vegen
Maak een veegbeweging over het gesprek van links naar rechts. Door volledig te swipen pin je het gesprek direct. Je kunt ook op de helft loslaten en op de gele pin tikken.

Optie 2: Scherm wijzigen
Tik in het chatoverzicht op de knop met de drie puntjes rechtsboven. Tik daarna op Wijzig (te herkennen aan de punaise). Zie je de drie puntjes niet, tik dan linksboven op Wijzig. Vervolgens tik je op de gele punaise achter het chatgesprek dat je vast wil zetten. Tik bovenaan op het minnetje om een gesprek weer los te maken.

iMessage chats vastzetten en los maken.

Optie 3: Ingedrukt houden
Een derde snelle optie is het ingedrukt houden van een chat met Haptic Touch of 3D Touch. Hou in het chatoverzicht je vinger lang ingedrukt op een gesprek (of druk stevig met 3D Touch) en tik op Maak vast. Het gesprek verplaatst zich naar boven.

Optie 4: Slepen
Pak een gesprek vast door je vinger erop te houden en sleep deze naar boven.
Deze methode vereist wel wat gewenning, omdat je eerst een preview krijgt van het gesprek. Maar door je vinger op dat moment te verslepen over het scherm, verplaats je het gesprek naar boven.

Je kunt maximaal 9 gesprekken vastpinnen. Het maakt niet uit of het een iMessage-gesprek of sms-gesprek is. Heb je je favoriete gesprekken bovenaan gezet, maar kan de volgorde beter? Dan kun je de berichten achteraf nog ordenen. Het enige wat je daarvoor moet doen is het gesprek vastpakken en op de juiste plek zetten.

iMessage gesprekken vastzetten iOS 14

Misschien heb je gemerkt dat je niet meer standaard het meest recente bericht in het gesprek ziet. Dat klopt, maar zodra je een nieuw bericht in het gesprek ontvangt verschijnt dit als een tekstballon boven de contactfoto. Ook zie je een blauw bolletje. Is je contactpersoon aan het typen, dan zie je dat ook terug in een apart ballonnetje.

iMessage-gesprek weer los maken

Wil je een gesprek niet meer bovenaan hebben? Sleep hem dan terug naar de gewone lijst. De chat wordt automatisch gesorteerd op datum. Je kan het gesprek ook ingedrukt houden en tikken op Maak los. Een derde methode is door op Wijzig of de drie puntjes te tikken, vervolgens nog een keer op Wijzig tikken en dan op het minnetje te drukken bij een vastgezet gesprek.

Wist je dat je ook in WhatsApp gesprekken kan vastzetten? In onze aparte tip lees je hoe je dat doet.

Het vastpinnen van gesprekken is slechts één van de nieuwe Berichten-app functies in iOS 14. Je kunt in iOS 14 ook direct reageren op iMessage berichten. Dat maakt gesprekken ook een stuk overzichtelijker. Hoe je direct reageert op een iMessage bericht lees je in onze afzonderlijke tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2020
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen berichten, imessage, iOS 14
Devices iPad, iPhone, Mac
Software iOS 14, iPadOS 14, macOS 11 Big Sur

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14