Overcast: podcast-clips delen

Overcast laat je nu korte podcast-fragmenten delen

Overcast is een van de bekendste apps om podcasts te luisteren. Een nieuwe functie lost een bekend probleem op: je wilt een interessant fragment delen met een vriend. Maar hoe doe je dat op een makkelijke manier?

Podcast-clips delen in Overcast

Je zou natuurlijk alle info kunnen geven over de betreffende fragment: in welke episode zit het en vanaf welke minuut moet je vriend(in) gaan luisteren? Maar dat is omslachtig en dan komt het er vaak niet van. Overcast lost dat nu op met een simpele functie om fragmenten te delen. Je kiest een korte clip uit een episode, die maximaal 1 minuut lang mag zijn. Voordat je het verstuurt kun je nog even controleren of het fragment klopt en vervolgens kun je het online delen. Anderen kunnen het fragment vervolgens beluisteren. Bevalt het, dan kunnen ze in Overcast of via Apple Podcasts verder luisteren.

Tip! iCulture heeft ook een podcast, waarin we afwisselend gasten interviewen en praten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Apple! Lees er alles over op onze pagina over de iCulture podcast!

Bedenker Marco Arment hoopt dat deze functie een groot probleem in de podcastwereld oplost, namelijk het delen van interessante fragmenten. Je kunt het fragment delen via alle apps in je deelmenu. Dus het kan Twitter (of Tweetbot) zijn, maar ook iMessage, e-mail, AirDrop of iets anders.

Overcast: fragment delen

Zo werkt het delen van een fragment in Overcast:

  1. Ga naar het gewenste moment dat je wilt delen.
  2. Tik op de deelknop rechts bovenin het scherm.
  3. Kies Share clip.
  4. Met de audiobewerker kun je nu het juiste fragment kiezen.
  5. Je krijgt een preview te zien.

Overcast fragment delen

  1. Ben je tevreden, dan druk je op de deelknop rechtsboven.
  2. Het fragment wordt aangemaakt. Dit kan even duren.
  3. Via het deelmenu kies je de gewenste app en voer je eventueel een begeleidende tekst in.
  4. Klaar!

Overcast fragment delen

De clip wordt als het ware een video, ook als je alleen maar audio deelt. Je kunt daarbij kiezen uit staande audio, verticaal, landschap of vierkant. Verder bepaal je zelf of er alleen een Overcast-badge bij komt te staan, een Apple- en Overcast-badge of helemaal niets.

Het fragment mag maximaal 1 minuut lang zijn. Het je meer te delen, dan zul je meerdere clips moeten maken. Het eindresultaat kan er dan bijvoorbeeld zo uitzien:

Marco Arment geeft in zijn blogposting ook wat commentaar op de nieuwe betaalde podcastdienst Luminary, die vorige week van start ging en nogal wat ophef veroorzaakte. Er zit flink wat geld van durfkapitalisten achter Luminary, die zichzelf neerzette als de ‘Netflix van podcasting’. De makers van podcasts vonden echter dat ze als gratis reclamemateriaal werden gebruikt en sommigen haakten daarom alweer af, waaronder Macstories. Arment meent dat podcasts een open systeem moeten blijven en niet het domein moeten worden van gesloten betaaldiensten. Met deze nieuwe functie hoopt hij het vrij delen van podcasts een extra stimulans te geven.

Bekijk met welke apps je voor het luisteren van podcasts kunt gebruiken in onze uitgebreide lijst van podcast-apps. Liever luisteren in de auto? We weten ook alles over audio- en podcast-apps voor CarPlay. Of spring meteen in het diepe en ga luisteren naar de iCulture podcast!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2019, 9:42
Categorie Apps
Onderwerpen Podcast, podcasts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.