Per ongeluk een Safari-tabblad gesloten? Zo open je hem opnieuw

Je kan in Safari eenvoudig een gesloten tabblad opnieuw openen. Dit werkt op zowel de iPhone, iPad als de Mac. In een paar simpele stappen kun je een gesloten Safari-tabblad opnieuw openen.

Per ongeluk een tab gesloten? Geen probleem!

Gebruik jij tabbladen vaak als een soort overzicht van webpagina’s die je graag wil bewaren? Dan is het des te vervelender als je een tabblad per ongeluk sluit. Gelukkig heeft Apple daar iets op bedacht, want in een fluitje van een cent open je één van de eerder gesloten tabbladen. Zo open je per ongeluk gesloten tabbladen in Safari.

Gesloten tabblad opnieuw openen op iPhone en iPad

Om een gesloten Safari-tabblad opnieuw te openen, doe je op de iPhone en iPad het volgende:

  1. Open Safari.
  2. Tik op het tabblad-symbool rechtsonder.
  3. Houd je vinger nu ingedrukt op het plus-symbool linksonder.
  4. De zijbalk Onlangs gesloten tabbladen verschijnt nu. Kies een tabblad om deze opnieuw te openen.

Gesloten tabblad in Safari opnieuw openen

Gesloten Safari tabblad openen op Mac

Op de Mac is het ook mogelijk om een gesloten tabblad te heropenen. Behalve voor tabbladen werkt dit ook voor vensters. Sluit je een venster waar meerdere tabbladen in zitten, dan worden alle tabbladen geopend bij het terughalen van het venster. Dit werkt als volgt:

  1. Open Safari.
  2. Klik in de menubalk bovenin op Geschiedenis.
  3. Kies nu voor Open laatst gesloten tabblad/venster opnieuw.

Je kunt dit ook doen door CMD + Z in te drukken. Of je in dit menu tabblad of venster ziet, is afhankelijk van welk van de twee je het laatst hebt gesloten. Om een specifiek tabblad te kiezen, houd je je muiscursor op Onlangs gesloten. Je ziet nu een overzicht van alle tabbladen die je onlangs gesloten hebt.

Gesloten tabblad openen Mac

Dat is nog eens een snelle truc om een gesloten Safari tabblad terug te krijgen! Smaakt het naar meer? Lees dan ook ons artikel met meer Safari-tips voor iPhone en iPad om nog sneller te werken. Je leest hier onder meer hoe je naar specifieke woorden op een pagina zoekt, de taakbalk gebruikt en meer.

Bekijk ook

Sneller werken met deze Safari-tips op de iPhone en iPad

Iedereen met een iPhone of iPad maakt wel eens gebruik van Safari, de standaard internetbrowser. Maar kende jij deze handige tips en trucs al? Dankzij de tips in dit artikel wordt surfen met Safari een stukje prettiger.

Lees ook onze andere tips over Safari-tabbladen:

Bekijk ook

Weergave van Safari tabbladen wijzigen op de Mac en iPad

Je kunt zelf instellen hoe de tabbladen in Safari worden weergeven sinds macOS Monterey en iPadOS 15. Daarbij valt te kiezen uit een nieuw ontwerp en de 'oude' weergave. In deze tip leggen we uit hoe je dat wijzigt.

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari