Apple TV afstandsbediening kwijt

Apple TV-afstandsbediening kwijt? Met deze nieuwe functie in tvOS 17 vind je hem terug

Wat kun je doen als je de Apple TV-afstandsbediening kwijt bent? Je kunt de Siri Remote vervangen, maar ook een handige zoekfunctie gebruiken (mits je het juiste model hebt). Wij laten je zien hoe het werkt en hoe je je verloren Siri Remote terugvindt.

De afstandsbediening van de Apple TV kan je gemakkelijk kwijtraken. Tussen de kussens van de bank, onder een stoel of achter een kastje: voor je het weet ben je de Siri Remote kwijt. Maar sinds tvOS 17 heeft Apple daar iets op gevonden, want er is namelijk een zoekfunctie waarmee je de Apple TV-afstandsbediening kan terugvinden. Er zijn wel wat nadelen, want het werkt niet met elke afstandsbediening. Maar gelukkig is er ook dan een (wat dure) oplossing als je de Siri Remote kwijt bent.

Siri Remote kwijt? Zo vind je hem terug

De nieuwe zoekfunctie van tvOS 17 lijkt veel op Zoek mijn AirPods en het zoeken van een AirTag. Het werkt op basis van het Bluetooth-signaal van de afstandsbediening. Maar om dit te kunnen gebruiken, heb je wel één van deze modellen van de Siri Remote nodig:

  • Siri Remote (2e generatie): zilverkleurige afstandsbediening met ronde knop bovenaan en Lightning-aansluiting
  • Siri Remote (3e generatie): zelfde als de tweede generatie, maar dan met usb-c-poort
Apple TV 4K Siri Remote

De functie werkt dus alleen met de volledig zilverkleurige afstandsbediening met zwarte knoppen. Je kunt de zoekfunctie dus niet gebruiken voor de plattere zwarte Siri Remote. Ben je die kwijt en is hij nergens meer te vinden? Lees dan verderop wat je kan doen.

Om een verloren Siri Remote terug te vinden, volg je deze stappen:

  1. Open op je iPhone met iOS 17 of nieuwer de Siri Remote via het Bedieningspaneel. Daarmee kun je de Apple TV via je iPhone bedienen, maar ook je losse afstandsbediening zoeken.
  2. Tik bovenaan op de naam van de Apple TV.
  3. Tik rechts daarnaast op de knop Zoek.
Siri Remote kwijt: zo kun je hem zoeken
  1. Het zoekscherm verschijnt in beeld. De iPhone probeert verbinding te maken met het Bluetooth-signaal van de afstandsbediening. Beweeg naar een plek totdat je een klein stipje in het midden ziet.
  2. Beweeg met je iPhone rond totdat het scherm steeds blauwer wordt.
  3. Is het scherm helemaal blauw en verschijnt er “Hier” in beeld, dan ben je heel dicht bij de afstandsbediening. Verwijder eventuele voorwerpen en objecten die in de weg liggen om de afstandsbediening te vinden.
Apple TV afstandsbediening verloren: zoeken met iPhone

Omdat er geen speaker in de Siri Remote zit, kun je dus geen geluidje afspelen. Je kunt alleen af gaan op het Bluetooth-signaal, zodat je kan zien dat de afstandsbediening in de buurt is. De zoekfunctie werkt ook iets minder nauwkeurig dan bij bijvoorbeeld een AirTag.

Andere oplossing: gebruik de iPhone of koop een nieuwe afstandsbediening

Kun je de afstandsbediening echt niet meer vinden of heb je en Siri Remote van de eerste generatie (de zwarte), dan kun je altijd nog de Apple TV bedienen via je iPhone. Je hebt dan geen losse afstandsbediening meer, maar je kunt wel nog gewoon je Apple TV gebruiken. Je kunt zelfs de Apple TV bedienen met je Apple Watch.

Bekijk ook

Snel je Apple TV bedienen met je iPhone vanuit het Bedieningspaneel: zo doe je dat

Je kunt een Apple TV ook bedienen met je iPhone en iPad en vanuit het Bedieningspaneel is dit nog eenvoudiger. Door je Apple TV te bedienen vanuit het Bedieningspaneel heb je geen app meer nodig. In deze tip lees je hoe dat werkt.

Vind je bediening met je iPhone of Apple Watch onhandig, dan kun je altijd nog een nieuwe Siri Remote kopen. Deze zijn ook gewoon los verkrijgbaar. Bij winkels is momenteel alleen nog de nieuwste derde generatie Siri Remote met usb-c-poort verkrijgbaar.

Bekijk ook

Siri Remote 2022: dit is de nieuwste derde generatie afstandsbediening

De Siri Remote is Apple's geavanceerde afstandsbediening voor de Apple TV. Daarnaast bedient het apparaat ook je televisie. Lees hier alles wat je moet weten over de Siri Remote, inclusief de nieuwe 2022-versie met usb-c.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV