Tip: Nederlandse iTunes-kaarten met variabel bedrag in Apple Store

Apple verkoopt in de Nederlandse Apple Stores nu ook iTunes-giftcards met vrij te kiezen waarde. De Apple Store-cadeaukaarten zijn

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

itunes-gift-cardsWe zijn eraan gewend om iTunes-cadeaukaarten te kopen met een vaste waarde van €15, €25 of €50. Ze komen dagelijks langs in onze rubriek iCulture Deals, omdat er altijd wel een plek in Nederland of België te vinden is waar de cadeaukaarten zijn afgeprijsd. Maar wist je dat je ook iTunes-cadeaukaarten kan kopen met een zelf te kiezen tegoed?

iCulture-huisdesigner Bas van der Ploeg zag de nieuwe iTunes-tegoedkaarten vanochtend bij de opening van Apple Store Haarlem, waar we uitgebreid verslag van hebben gedaan. Dergelijke iTunes-kaarten waren al langer te koop bij de Apple Store in Amsterdam, waar je er een tegoed van minimaal €15 op moet storten.

De iTunes-kaarten zien eruit als normale iTunes-cadeaukaarten, maar er is geen bedrag aanwezig. Aan de achterkant is ruimte om het bedrag op te schrijven en een persoonlijke boodschap achter te laten. Kan leuk zijn voor de feestdagen, maar je zult er wel voor naar de Apple Store in Amsterdam of Haarlem moeten gaan, want bij winkels als Albert Heijn, HEMA en Dixons zijn voorlopig alleen de cadeaukaarten met vaste bedragen te vinden. Online zijn alleen iTunes-kaarten met waarden van €15, €25, €50 en zelfs €100 verkrijgbaar, maar je kunt niet zelf een waarde invullen. Dit zijn kaarten die je per e-mail toestuurt aan de gelukkige ontvanger.

itunes-kaart-apple-store-haarlem

itunes-kaart-apple-store-haarlem-2

Onlangs introduceerde Apple ook al Apple Store-cadeaubonnen tot een waarde van 2000 euro. Die zijn via de online Apple Store te koop en bedoeld om fysieke producten aan te schaffen, zoals iPhones, iPads en Macs. De nu gesignaleerde iTunes-giftcards zijn alleen geschikt om online content te kopen, zoals apps, muziek, films en audioboeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2014
Categorie iTunes
Onderwerpen apple store, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes