iBooks lezen

iBooks cadeau geven op iPhone, iPad en in iTunes

In de iBooks Store op de iPhone en iPad kun je boeken cadeau geven. Lees hoe het cadeau geven van ebooks werkt in deze tip.

Wil je iemand een boek cadeau geven, zonder dat je de deur uit hoeft? Kies dan voor een digitaal boek, die de ontvanger kan lezen via de Apple Books (iBooks)-app op de iPhone, iPad en Mac. Het was al veel langer mogelijk om apps cadeau te geven aan anderen, maar het werkt ook bij boeken uit de iBooks Store. In deze tip lees je hoe het werkt.

iBooks cadeau geven op iPhone en iPad

Het cadeau geven van boeken werkt als volgt:

  1. Open de iBooks-app op je iPhone of iPad. Staat de iBooks-app niet op jouw toestel, dan moet je deze eerst installeren van uit de App Store.
  2. Zoek het gewenste boek. Heb je geen idee welke boeken leuk zijn? Ga naar het tabblad Uitgelicht en je vindt lijstjes met nieuwe en noemenswaardige boeken, favoriete nieuwe thrillers, populaire romantiek en nog veel meer.
  3. Kies een boek en tik op de deelknop. Op de iPhone vind je deze knop rechtsboven.
  4. In het deelmenu vind je de optie Cadeau. Tik hierop. Is de knop niet zichtbaar, dan komt dat waarschijnlijk omdat het boek gratis is, of nog niet is verschenen.

iBooks cadeau geven

  1. Vul het e-mailadres van de ontvanger in.
  2. Vul in wanneer je het boek cadeau wilt doen. Op de aangegeven dag krijgt de ontvanger een e-mailtje met instructies om gratis te downloaden.
  3. Reken af met jouw iTunes-tegoed.

Jij betaalt dus met jouw iTunes-tegoed voor het boek en de ontvanger kan het boek vervolgens via zijn/haar eigen iTunes-account downloaden. Je hoeft het Apple ID van de ontvanger niet te weten. Het e-mailadres waarmee je de ontvanger kunt bereiken is voldoende.

Het kan een mooi last-minute cadeautje zijn als je écht niets anders hebt kunnen vinden. Maar er geldt wel een beperking. Het cadeau geldt alleen in het land waar je het boek hebt aangeschaft. Wil je iemand uit België een iBook cadeau geven, dan zul je dus moeten beschikken over een Belgisch iTunes-account met een daaraan gekoppelde betaalmethode, of iTunes-tegoed voor de Belgische iTunes Store.

Het cadeau geven van iBooks is ook mogelijk vanuit iTunes op de desktop. Je klikt dan op het knopje naast de prijs en kiest de optie Geef boek cadeau.

iBooks op iPhone, iPad en Mac

Het cadeau geven van apps werkt op een soortgelijke wijze op de iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie iBooks
Onderwerpen cadeau, ibooks
Devices iPad, iPhone
Software iOS