Logitech Combo Touch lezen

Boeken cadeau geven op iPhone en iPad doe je zo

In de Books Store op de iPhone en iPad (voorheen iBooks) kun je boeken cadeau geven. Lees hoe het cadeau geven van ebooks werkt in deze tip.

Boeken cadeau geven op iPhone en iPad

Wil je iemand een boek cadeau geven, zonder dat je de deur uit hoeft? Kies dan voor een digitaal boek, die de ontvanger kan lezen via de Apple Boeken-app op de iPhone en iPad. Misschien wist je al dat je apps cadeau kunt geven aan vrienden, maar het werkt ook bij boeken uit de Books Store.

iBooks cadeau geven op iPhone en iPad

Al een leuk boek in gedachte? Het cadeau geven van boeken werkt als volgt:

  1. Open de Boeken-app op je iPhone of iPad. Staat de Boeken-app niet op jouw toestel, dan moet je deze eerst installeren van uit de App Store.
  2. Ga naar het tabblad Book Store en zoek het gewenste boek.
  3. Kies een boek om meer details te zien.
  4. Tik op het cadeau-icoon (zie afbeelding).
  5. Vul een ontvanger en een persoonlijke boodschap in.
  6. Vul de datum in waarop het boek bezorgd moet worden.
  7. Reken af en je bent klaar.

Boek cadeau geven via Apple Books

Op de aangegeven dag krijgt de ontvanger een e-mail met instructies om gratis te downloaden. Jij betaalt dus voor het boek en de ontvanger kan het boek vervolgens via hun Apple ID downloaden. Je hoeft het Apple ID van de ontvanger niet te weten. Het e-mailadres waarmee je de ontvanger kunt bereiken is voldoende.

Het kan een mooi last-minute cadeautje zijn als je écht niets anders hebt kunnen vinden. Maar er geldt wel een beperking. Het cadeau geldt alleen in het land waar je het boek hebt aangeschaft. Wil je iemand uit België boeken uit de Book Store cadeau geven, dan zul je dus moeten beschikken over een Belgisch Apple ID met een daaraan gekoppelde betaalmethode.

Boeken cadeau geven op de Mac

Het cadeau geven van boeken is helaas niet meer mogelijk vanaf de Mac. Er is wel een knopje voor, maar je krijgt de melding dat je het op je iPhone of iPad moet afronden.

Andere cadeau’s voor muziek, apps, games en meer
Heb je een Apple-fan in je vriendenkring of familie? Dan valt een Apple-cadeau altijd in de smaak! Check onze iCulture gift guide voor leuke cadeau-ideeën of kijk wat je nog meer cadeau kunt geven:

Bekijk ook

iCulture Gift Guide

Zoek je nog ideeën voor cadeaus een speciale gelegenheid, zoals de feestdagen? Is er binnenkort iemand jarig of wil je zomaar iemand verrassen? Zoek niet langer! De iCulture Gift Guide geeft inspiratie: voor jong tot oud en in elke prijsklasse hebben we leuke cadeaus voor je verzameld.