apple-music-itunes-12-3

Op deze drie manieren kun je een iPhone loskoppelen van iTunes

Er zijn 3 manieren als je een iPhone, iPad of iPod wilt loskoppelen van iTunes. Met deze 3 manieren ontkoppel je je iDevice op een veilige manier.

Wil je een iPhone, iPad of iPod touch loskoppelen van iTunes, dan zijn daarvoor drie manieren om dat veilig te doen. In deze tip bespreken we ze alledrie. Het loskoppelen van een verbonden iDevice komt bijvoorbeeld van pas als je de iPhone van iemand anders aan het opladen bent en niet steeds dit apparaat in iTunes zichtbaar wilt hebben.

iPad of iPhone loskoppelen van iTunes

Als je een iPhone of iPad loskoppelt van iTunes zal deze nog wel worden opgeladen via de aangesloten USB-kabel, maar het apparaat is niet meer zichtbaar in iTunes. We bespreken hieronder het loskoppelen in iTunes, loskoppelen met de rechtermuisknop en loskoppelen via het Mac Dock.

iPhone-loskoppelen-iTunes

#1 Loskoppelen in iTunes

De meest simpele manier is loskoppelen in iTunes zelf. Klik simpelweg in iTunes op het icoontje van de iPhone, iPad of iPod in de linkerbovenhoek van het scherm, zodat het overzichtsscherm van het apparaat in beeld verschijnt. Klik naast de naam van je toestel op het pijltje om los te koppelen.

#2 Loskoppelen met rechtermuisknop

Een andere manier om dit te doen is via een klein tekstwolkje dat verschijnt als je met de rechter muisknop op het iDevice-icoon tikt. Ook in dit geval klik je op het kleine pijltje om het apparaat los te koppelen.

iPhone loskoppelen via Dock

#3 iPhone loskoppelen via het Mac Dock

Tot slot kun je een iPhone, iPad of iPod ook loskoppelen via het Dock van de Mac. Dit doe je door met de rechter muisknop op het iTunes-logo te klikken, zodat er een menu in beeld verschijnt. Boven de menu-optie met Opties staan alle aangesloten iDevices. Door op deze namen te klikken kun je ze één voor één handmatig verwijderen.

Lees nog meer tips over iTunes, zoals over Apple Music verwijderen uit iTunes, het gebruik van iTunes Bestandsdeling en het versleutelen van je iTunes-reservekopie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2017
Categorie iTunes
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes