Finder weergave op MacBook.

Zo maak je de Finder op de Mac overzichtelijker door in te zoomen

Vind je dat de bestandsnamen in de Finder te dicht op elkaar staan? Of vind je de thumbnails te klein? In deze tip lees je hoe je de Finder overzichtelijker maakt door in te zoomen en de weergave aan te passen.

De Finder op de Mac is de centrale plek waar je al je bestanden terugvindt. De Finder heeft allerlei soorten weergaven om de content te bekijken, maar met een slimme knoppencombinatie kun je het nog overzichtelijker maken. Zo zorg je ervoor dat er iets meer ruimte tussen de bestandsnamen komt of dat thumbnails groter zijn.

Finder weergave overzichtelijker maken

Je bent misschien al bekend met de vier verschillende weergaven van de Finder. Je kan namelijk kiezen uit symbolen, een lijst, kolommen of een galerij. Je vindt de optie om tussen de weergaven te wisselen bovenin de knoppenbalk, aan de linkerkant van het midden.

Finder weergave in lijst ingezoomd.

Als je deze weergaven nog niet overzichtelijk genoeg vindt, kun je met een simpele knoppencombinatie de weergave nog duidelijker maken. Deze knoppencombinatie werkt bij de eerste, tweede en vierde weergave, dus helaas niet bij de kolommen. Het enige wat je hoeft te doen is op CMD + = te drukken. Het effect verschilt echter per weergave:

  • Symbolen: Je maakt de symbolen, zoals mapjes en bestanden, groter. Je kan de knoppencombinatie meerdere keren gebruiken om verder in te zoomen.
  • Lijst: Er komt meer lege ruimte tussen de afzonderlijke onderdelen. Hierdoor staat tekst iets verder van elkaar af, waardoor het beter leesbaar is. De tekst zelf wordt echter niet groter. Je kan de knoppencombinatie maar één keer gebruiken.
  • Galerij: Je maakt de thumbnails in de galerij groter. Hou er rekening mee dat de voorvertoning daardoor wat kleiner wordt. Je kan kiezen tussen drie standen.

Finder weergave met symbolen ingezoomd.

Om weer uit te zoomen, gebruik je de combinatie CMD + -. Je kunt per weergave een ander zoomniveau instellen, dus het gebruik van de knoppencombinatie heeft niet meteen invloed op alle Finder-weergaven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorieën Basisfuncties, Mac
Onderwerp finder