Archief voor 'finder'

Logitech Designed for Mac

Quick Actions: snelle taken uitvoeren in de Finder op de Mac

Met Snelle taken (Quick Actions) kun je vanuit de Finder snelle bewerking op bestanden uitvoeren, zonder dat je hiervoor een apart programma hoeft te starten. In deze tip leggen we uit hoe Quick Actions werken en hoe je ze kunt gebruiken op de Mac.

Mac
App Store op iPhone en Mac

Bestanden openen met de juiste software op de Mac

Via de Mac App Store, SetApp of web

Heb je een bestand dat je op de Mac wilt openen, maar beschik je niet over het juiste programma? In deze tip ontdek je hoe je in de Mac App Store of in SetApp kunt zoeken naar geschikte software.

Mac
Finder in macOS Monterey

Loopt Finder op je Mac vast? Zo los je het op!

Als Finder niet meer reageert

Is Finder vastgelopen op je Mac? Geen zorgen. Wij hebben verschillende oplossingen voor je op een rij gezet voor als de Mac Finder niet meer reageert, zonder dat je bestanden kwijtraakt!

Mac
Oudere vrouw met MacBook

Zo herstart je Finder op de Mac

Reageert Finder op de Mac vreemd? In deze tip leggen we uit welke manieren je hebt om Finder te herstarten. Dat is bijvoorbeeld nodig als een proces traag is of is vastgelopen.

Mac
MacBooks in het onderwijs

Zo toon je bestandsformaten en -extensies in macOS

Wil je dat achter de naam van een bestand .doc, .jpg of .pdf te zien is, zodat je snel herkent om welk type bestand het gaat? In deze tip laten we zien hoe je op de Mac de bestandsnaamextensies in macOS zichtbaar kan maken.

Mac