iPhone-homeknop repareren met nagellakremover

De homeknop van de iPhone kan soms door vastzittend vuil minder goed functioneren. Een vervelend probleem, omdat je hierdoor niet meer zomaar een app kunt verlaten, een screenshot kunt maken of de multitaskbalk kunt oproepen. Je kunt je beroepen op de garantie van Apple om de iPhone te laten repareren, maar er is ook een […]

iPhone homeknopDe homeknop van de iPhone kan soms door vastzittend vuil minder goed functioneren. Een vervelend probleem, omdat je hierdoor niet meer zomaar een app kunt verlaten, een screenshot kunt maken of de multitaskbalk kunt oproepen. Je kunt je beroepen op de garantie van Apple om de iPhone te laten repareren, maar er is ook een oplossing die je zelf kunt proberen: met wat nagellakremover kun je makkelijk het vuil onder de homeknop weg halen.

  1. Steek een wattenstaafje in een pot nagellakremover.
  2. Wrijf het wattenstaafje over de randen van de homeknop.
  3. Herhaal bovenstaande stappen nog één keer.
  4. Laat de iPhone ongeveer 30 minuten horizontaal liggen, met de homeknop naar boven.
  5. Druk de knop een paar keer in om te zien of het probleem is opgelost.

De nagellakremover trekt het vuil bij elkaar, waardoor deze niet meer onder de homeknop van je iPhone blijft zitten. Vervolgens verdampt de remover, waardoor deze niet voor verdere versperring van je iPhone zorgt. Omdat nagellakremover geen stroom geleidt, kan de bovenstaande methode ook niet voor kortsluiting in je iPhone zorgen. Als je toch bang bent voor problemen kun je altijd je iPhone voor de zekerheid vooraf uitschakelen.

Het gebruik van nagellakremover om de onderkant van je iPhone-homeknop schoon te maken lijkt een wat extreme oplossing, maar personeel in de Apple Store in Amsterdam zegt van deze methode gebruik te maken om een falende homeknop weer aan de praat te krijgen. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je met wat nagellakremover de homeknop nog steeds niet werkend kunt krijgen: deze oplossing werkt immers alleen als vuil de knop blokkeert. Je kunt ook proberen om de iPhome-homeknop opnieuw te kalibreren.

Probeer eerst oplossingen die minder agressief zijn, bijvoorbeeld softwarematige. iCulture is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan je iPhone. Durf je het niet aan, laat het dan uitvoeren door een medewerker van de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen homeknop, reparatie