Google Maps inzoomen.

Zo gebruik je de Lijsten-functie van Google Maps

Als je op vakantie gaat, kan het van pas komen om een lijst je maken van plekken die je wil bezoeken. Wat is er dan handiger dan dit direct in Google Maps te doen zodat je meteen de weg weet? In deze tip leggen we je uit hoe je een lijst maakt in Google Maps.

Google Maps: lijsten gebruiken

Google Maps heeft een heel handige functie waarmee je lijsten kunt maken van plekken die je wilt bezoeken. Het hoeven niet alleen highlights te zijn, maar het kan ook gaan om restaurantjes of koffietentjes waar je graag heen wil. Door deze plekken direct in de Google Maps-app te zetten, weet je precies waar je heen moet lopen en verdwaal je niet. Je kunt er voor kiezen om deze lijsten openbaar of privé te maken. In deze tip vertellen we je hoe je deze lijsten aan kunt maken en hoe je ze dan gebruikt.

Een lijst aanmaken in Google Maps

Om een lijst te maken, moet je hier locaties aan toevoegen. Tijdens het toevoegen van een item aan een lijst krijg je ook de mogelijkheid om deze direct toe te voegen aan een nieuwe lijst. Volg hiervoor de volgende stappen.

Om te beginnen moet je een nieuwe lijst aanmaken met plekken waar je heen wil of die je wil bewaren. Volg hiervoor de volgende stappen.

  1. Open de Google Maps-app en zoek de locatie op die je wilt opslaan.
  2. Tik op de kaart op de naam van de plek.
  3. Tik je nu op Opslaan dan kun je een lijst kiezen waar je de locatie wil opslaan. Door op Nieuwe lijst te tikken, maak je een nieuwe lijst aan. Door nogmaals op Opslaan te tikken, wordt een lijst weer verwijderd.

Lijsten maken in Google Maps

Google Maps-lijsten bekijken

Wanneer je een lijst hebt gemaakt en hier items aan toe hebt gevoegd, kun je je lijsten gaan bekijken. Op diezelfde plek kun je de lijsten ook bewerken en verwijderen. Dit doe je op de volgende manier.

  1. Tik op het menu aan de linkerkant en ga naar Mijn plaatsen.
  2. Vervolgens tik je op Opgeslagen en krijg je een lijst te zien met alle lijsten die je hebt gemaakt.

Lijsten maken in Google Maps

Google Maps-lijst bewerken, delen of verwijderen

Wanneer je een lijst wil bewerken of verwijderen doe je dit in hetzelfde menu als het bekijken van je lijsten. Ook kun je op dezelfde plek lijsten met andere mensen delen of ze openbaar maken zodat ze voor iedereen zichtbaar zijn. In het overzicht met al je lijsten tik je op de drie puntjes naast je lijst je die wilt wijzigen. Je krijgt dan allerlei opties te zien. Als je een lijst open hebt staan, kun je hem ook wijzigen. Hiervoor tik je op het potlood rechts boven in. Om die lijst te delen of te verwijderen tik je op de drie puntjes rechts bovenin.

Lijsten maken in Google Maps

Het delen van een lijst gaat via een linkje dat je door kunt sturen naar al je vrienden zodat niemand de weg hoeft kwijt te raken. Het linkje kun je eenvoudig met al je vrienden delen. Hetzelfde menu geeft je ook de mogelijkheid om lijsten te laten zien of te verbergen op de kaart. Zo heb je direct een overzicht van alle locaties die je wil bezoeken en kun je de prettigste route uitstippelen.

Wil je meer handige tips voor Google Maps? Bekijk dan onderstaand artikel met allerlei trucjes die je kunt gebruiken.

https://www.iculture.nl/tips/google-maps-iphone-ipad/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!