Escape-toets op Touch Bar.

Escape-toets verdwenen? Zo gebruik je een andere toets op de MacBook Pro

Mis je de fysieke Escape-toets op je MacBook Pro? Met deze handige tip wijs je de functie van de Escape-toets eenvoudig toe aan één van de andere speciale toetsen op het toetsenbord. Werkt ook met andere functies.

Geen Escape-toets? Geen probleem!

Op de sommige MacBook Pro’s is geen fysieke Escape-toets meer aanwezig. Als je de Escape-toets regelmatig gebruikt, is dat onhandig. Gelukkig is er een oplossing. Er is een eenvoudige manier om de Escape-functie toe te wijzen aan een van de andere functietoetsen op het toetsenbord. Hoe dat werkt, lees je in deze tip.

Escape-toets toewijzen aan andere speciale toets

De Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro-modellen vervangt de bovenste functietoetsen, inclusief de Escape-toets. Hierdoor is er dus geen fysieke knop meer beschikbaar. Wel vind je linksboven nog een Escape-knop op de Touch Bar, maar deze is niet altijd beschikbaar. Maar met onderstaande methode kun je toch nog de Escape-toets aan een fysieke knop toewijzen.

Het standaard Apple-toetsenbord heeft vier speciale toetsen, die elk hun eigen functie hebben: Caps Lock, Control, Option en Command. Als je wilt, kun je die functies aan een andere toets toewijzen. Met deze vier toetsen kon dat al, maar sinds macOS Sierra 10.12.1 is ook de Escape-toets als optie toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld van Caps Lock de Escape-toets maken. Die toets is in feite niet essentieel omdat je met shift ingedrukt ook hoofdletters kan typen.

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord.
  2. Klik rechtsonder op Speciale toetsen.
  3. Als je meerdere toetsenborden hebt, kies je bij Selecteer toetsenbord eerst welk toetsenbord je wilt aanpassen.
  4. Klik naast de Caps Lock-toets (of een andere toets die je wilt gebruiken) en selecteer Escape.
  5. Klik OK en sluit de Systeemvoorkeuren.

Escape-toets toewijzen

Nu kun je de Caps Lock-toets (of een andere gekozen toets) gebruiken als vervanger voor de Escape-knop. Wil je de wijziging toch weer terugdraaien, dan herhaal je stap 1 en 2 en klik je vervolgens op Standaardinstellingen.

Meer tips voor de Touch Bar

We hebben nog meer tips voor de Touch Bar. Zo mis je op een MacBook Pro met Touch Bar ook de standaard functietoetsen. Maar ook daar is een oplossing voor en in onderstaande tip lees je hoe je de functietoetsen op de Touch Bar MacBook Pro gebruikt.

Bekijk ook

Zo gebruik je functietoetsen op de MacBook Pro met Touch Bar

De Touch Bar op de MacBook Pro vervangt de standaard functietoetsen. Maar wat als je deze knoppen terug wil? In deze tip lees je hoe je dat op twee manieren kunt doen.

Verder interessant:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!