MacBook Pro review toetsenbord

Zo gebruik je functietoetsen op de MacBook Pro met Touch Bar

De Touch Bar op de MacBook Pro vervangt de standaard functietoetsen. Maar wat als je deze knoppen terug wil? In deze tip lees je hoe je dat op twee manieren kunt doen.

Functietoetsen op MacBook Pro met Touch Bar

De functietoetsen F1 tot en met F12 zijn op recente MacBook Pro’s vervangen door de Touch Bar. Deze interactieve knoppen passen zich aan de situatie en toepassing aan, maar in sommige apps komen de normale functietoetsen alsnog goed van pas. Je kan de functietoetsen op twee manieren tevoorschijn halen. De meest eenvoudige manier is om de fn-toets op het toetsenbord ingedrukt te houden. Deze vind je linksonder op het toetsenbord van de MacBook Pro. Zodra je deze toets ingedrukt houdt, zie je dat de functietoetsen weer verschijnen op de Touch Bar. De functietoetsen blijven zichtbaar zolang je de fn-knop ingedrukt houdt.

MacBook Pro met Touch Bar en functietoetsen.

Er is ook een manier om functietoetsen altijd zichtbaar te maken. Dit is in te stellen per app. Ga hiervoor als volgt te werk:

  1. Open Systeemvoorkeuren en ga naar Toetsenbord.
  2. Klik op Toetscombinaties > Functietoetsen.
  3. Klik op het plusje en selecteer het programma waarvoor je altijd de functietoetsen zichtbaar wil hebben.

Functietoetsen op de MacBook Pro op Touch Bar instellen.

Zodra je één van de ingestelde programma’s opent, wordt op de Touch Bar direct de functietoetsen weergegeven. Hou je dan de fn-toets op het toetsenbord ingedrukt, dan krijg je andere standaardtoetsen van de Touch Bar in beeld, zoals de volumeregelaar en de knoppen voor Mission Control en Launchpad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2020
Categorie Mac
Onderwerpen macbook pro, touch bar
Device MacBook Pro