Netflix serie downloaden.

Zo zeg je je Netflix-abonnement op

Wil je Netflix opzeggen omdat je alles wel gezien hebt? In deze tip lees je hoe je Netflix stopzet, via de website of op je iPhone, iPad of Apple TV. Ook lees je hoe je Netflix kan annuleren als je geabonneerd bent via je Apple ID in de App Store.

Met een account op Netflix kijk je onbeperkt naar het enorme aanbod van films en series. Sommige series vind je alleen op Netflix, waardoor je dus geabonneerd moet zijn om deze überhaupt te kunnen kijken. Maar wat als nu toch blijkt dat Netflix niets voor jou is? Of heb je alles wel gezien wat je wilde kijken? Dan kun je in een paar stappen Netflix opzeggen. Het annuleren van je Netflix-abonnement kan op een aantal manieren, afhankelijk op welke manier je geabonneerd bent.

Netflix opzeggen via het web

Veruit de makkelijkste manier voor iedereen om Netflix op te zeggen, is via de browser. Dit werkt als volgt:

 1. Ga naar Netflix.com en log in.
 2. Kies je profiel en klik in het menu rechtsboven op Account.
 3. Klik bij het kopje Lidmaatschap en facturering op de grote knop Lidmaatschap opzeggen en bevestig je annulering.

Netflix opzeggen via het web.

Netflix opzeggen via iPhone en iPad

In het verleden was het ook mogelijk om je te abonneren via de App Store en je iTunes-account. Hierdoor wordt het abonnementsgeld afgeschreven van je tegoed of je gekoppelde creditcard. Als je op deze manier geabonneerd bent, kun je Netflix als volgt stopzetten:

 1. Open de App Store-app op je iPhone.
 2. Ga naar het Vandaag, Apps of Games-scherm en tik in de App Store bovenin op je profielfoto.
 3. Kies nu voor Abonnementen.
 4. Selecteer je Netflix-abonnement. Je ziet daar tot hoe lang je abonnement loopt, maar je kunt het ook stopzetten. Tik op Annuleer abonnement om deze op te zeggen.

App Store abonnement opzeggen.

Netflix opzeggen via de Mac

Je kunt ook Netflix opzeggen via de Mac:

 1. Open de App Store. Klik linksonder op je naam. Je ziet nu je eigen aankopen.
 2. Klik rechtsboven op Bekijk informatie. Voer eventueel je wachtwoord in.
 3. Onderaan bij het kopje Beheer klik je achter Abonnementen op Beheer.
 4. Je komt nu in het overzicht van alle betaalde lidmaatschappen. Klik op Netflix en klik daarna op Annuleer abonnement.

In alle gevallen kun je nu nog gebruik blijven maken van Netflix totdat je huidige periode afloopt. Daarna stopt je lidmaatschap vanzelf. Wil je daarna weer kijken, dan moet je dus opnieuw een lidmaatschap afsluiten. Als je je binnen tien maanden opnieuw aanmeldt met hetzelfde e-mailadres, blijven je instellingen, favorieten en profielen behouden. Hou er ook rekening mee dat andere mensen die via jouw account kijken, ook niet meer kunnen streamen. Het is daarom wel zo netjes om ze van tevoren daarvoor te waarschuwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2020
Onderwerp
Categorie
Apple TV