Apple TV-toetsenbord op de iPhone.

Tekst invoeren op de Apple TV via toetsenbord op je iPhone en iPad

Tekst invoeren op de Apple TV is sinds tvOS 10 een stuk makkelijker. Je iPhone en iPad in de buurt ontvangt een melding zodra je tekst in kunt voeren, zodat je de iPhone of iPad kunt gebruiken om te typen.

Apple TV-toetsenbord op de iPhone.
Het invoeren van teksten op de Apple TV is vanaf tvOS 10 een stuk eenvoudiger. Niet alleen omdat je ook in het Nederlands gebruik kunt maken van Siri en dicteren, maar ook met de nieuwe functie genaamd Continuity Keyboard is het invoeren van tekst op de vierde generatie Apple TV of nieuwer een stuk eenvoudiger. Dankzij deze functie verschijnt automatisch een toetsenbord op je iPhone of iPad zodra je een invoerbalk op de Apple TV geselecteerd hebt. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Automatisch Apple TV-toetsenbord op je iPhone en iPad

Apple TV-toetsenbord instellen.Voor deze handige functie moet je voldoen aan drie voorwaarden: je moet de meest recente versie van iOS en tvOS hebben, je moet op zowel de vierde generatie Apple TV of nieuwer als de iPhone of iPad ingelogd zijn met hetzelfde iCloud-account en de Apple TV en iPhone of iPad moeten met hetzelfde netwerk verbonden zijn. De functie werkt dus niet met oudere Apple TV’s. Ook moet je meldingen voor deze optie aanzetten:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar de Instellingen-app.
  2. Tik op Berichtgeving.
  3. Zoek bovenaan de optie Apple TV-toetsenbord. Deze vind je tussen de geïnstalleerde iOS-apps.
  4. Zet nu Sta berichtgeving toe aan. Ook de andere opties kun je daar aanzetten.

Maar hoe werkt dit dan? Zodra je op de Apple TV tekst kunt invoeren (bijvoorbeeld in de App Store of in apps zelf), geeft je iPhone of iPad automatisch een pushbericht. Deze verschijnt zoals iedere andere melding en is ook te zien op het toegangsscherm. Op het toegangsscherm veeg je de melding naar links en kies je voor Toetsenbord of druk je stevig met 3D Touch, terwijl je de melding in alle andere gevallen naar beneden trekt om het toetsenbord tevoorschijn te laten komen.

Apple TV-toetsenbord notificatie.

Vanaf hier kun je beginnen met het tikken van de tekst. Dankzij dit toetsenbord hoef je bijvoorbeeld niet meer naar de oude Remote-app te grijpen. Ook de nieuwe Remote-app is niet nodig om straks eenvoudiger tekst in te voeren op je Apple TV door gebruik te maken van je iPhone of iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2017
Categorieën Apple TV, Basisfuncties
Onderwerpen apple tv, ios 10
Devices Apple TV 4, Apple TV 4K
Software iOS 10