Apple TV-toetsenbord op de iPhone.

Tekst invoeren op de Apple TV via toetsenbord op je iPhone en iPad

Tekst invoeren op de Apple TV gaat heel eenvoudig. Je iPhone en iPad in de buurt ontvangt een melding zodra je tekst in kunt voeren, zodat je de iPhone of iPad kunt gebruiken om te typen.

Het invoeren van teksten op de Apple TV is heel eenvoudig. Niet alleen omdat je ook in het Nederlands gebruik kunt maken van Siri en dicteren, maar ook met de functie genaamd Continuity Keyboard is het invoeren van tekst op de vierde generatie Apple TV of nieuwer een stuk eenvoudiger. Dankzij deze functie verschijnt automatisch een toetsenbord op je iPhone of iPad zodra je een tekstveld op de Apple TV geselecteerd hebt. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Automatisch Apple TV-toetsenbord op je iPhone en iPad

Voor deze handige functie moet je voldoen aan drie voorwaarden: je moet de meest recente versie van iOS en tvOS hebben, je moet op zowel de vierde generatie Apple TV of nieuwer als de iPhone of iPad ingelogd zijn met hetzelfde iCloud-account en de Apple TV en iPhone of iPad moeten met hetzelfde netwerk verbonden zijn. De functie werkt dus niet met oudere Apple TV’s. Ook moet je meldingen voor deze optie aanzetten:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar de Instellingen-app.
  2. Tik op Berichtgeving.
  3. Zoek bovenaan de optie Apple TV-toetsenbord. Deze vind je tussen de geïnstalleerde iOS-apps.
  4. Zet nu Sta berichtgeving toe aan. Ook de andere opties kun je daar aanzetten.

Apple TV-toetsenbord melding.

Maar hoe werkt dit dan? Zodra je op de Apple TV tekst kunt invoeren (bijvoorbeeld in de App Store of in apps zelf), geeft je iPhone of iPad automatisch een pushbericht. Deze verschijnt zoals iedere andere melding en is ook te zien op het toegangsscherm. Op het toegangsscherm veeg je de melding naar links en kies je voor Bekijk of druk je stevig met 3D Touch, terwijl je de melding in alle andere gevallen naar beneden trekt om het toetsenbord tevoorschijn te laten komen.

Apple TV-toetsenbord notificatie.

Vanaf hier kun je beginnen met het tikken van de tekst. Dankzij dit toetsenbord hoef je bijvoorbeeld niet naar de Remote-app te grijpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorieën Apple TV, Basisfuncties
Onderwerp apple tv
Devices Apple TV 4, Apple TV 4K
Software iOS, tvOS

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV