Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
apple-watch-digital-crown

Als de Digital Crown van je Apple Watch problemen geeft: dit kun je doen

Is de Digital Crown van de Apple Watch stroef gaan draaien of werkt het helemaal niet? In deze tip leggen we stapsgewijs uit wat je moet doen als de digitale kroon van de Apple Watch problemen geeft.

Problemen Digital Crown

De Digital Crown (of digitale kroon) is het draaiwieltje aan de zijkant van je Apple Watch. Je gebruikt het om de Apple Watch te bedienen. Sommige gebruikers merken dat de Digital Crown na een tijdje niet meer soepel ronddraait of zelfs helemaal niet meer beweegt. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat je per ongeluk iets gemorst hebt over het horloge, of dat je ermee gesport hebt en er wat zweet in is gekomen. Elektronica kan over het algemeen slecht tegen zout, zowel uit de zee als in zweet. Is er ook nog zand aan te pas gekomen, dan kan het zijn dat er vuil rondom de Digital Crown is gekomen, waardoor deze niet meer zo soepel draait. Geeft je digitale kroon problemen of is de knop stroef geworden, dan kun je een aantal stappen doorlopen.

Digitale kroon reinigen met water

  1. Zorg dat de Apple Watch uitgeschakeld is en niet verbonden is met de oplader.
  2. Zeker als je een polsbandje van leer hebt, is het raadzaam om deze te verwijderen voordat je de Apple Watch in contact met water brengt.
  3. Houd de digitale kroon ca. 10 tot 15 seconden onder zacht stromend warm (niet heet) water uit de kraan. Gebruik geen zeep of andere schoonmaakmiddelen.
  4. Terwijl je de Apple Watch onder de kraan houdt, draai je de kroon steeds rond en druk je hem regelmatig in.
  5. Droog de Apple Watch af en start hem weer op.

Bekijk ook

Hoe waterdicht is de Apple Watch en kun je ermee douchen?

Je houdt Apple Watch het liefst de hele dag om, ook tijdens het zwemmen, douchen of wanneer je de afwas doet. Maar hoe waterdicht is de Apple Watch? En hoe zit het met zweet en regen? In dit artikel leggen we je of de Apple Watch waterdicht is en hoe je waterschade kunt voorkomen.

Dit zou genoeg moeten zijn om het vuil er op een veilige manier uit te spoelen. Reageert de Apple Watch na deze grondige schoonmaaksessie nog steeds niet zoals het hoort? Of kun je de digitale kroon wel indrukken en ronddraaien, maar krijg je geen reactie van de Watch? Dan is het misschien iets anders aan de hand.

apple-watch-review-3

Apple Watch reageert niet op digitale kroon: herstarten

  1. Start de Apple Watch opnieuw op. Houd de knop onder de digitale kroon een paar seconden ingedrukt en selecteer Zet Uit.
  2. Lukt het niet om je Apple Watch opnieuw op te starten? Voer dan een geforceerde herstart uit door zowel de kroon als de contactenknop minstens 10 seconden ingedrukt te houden totdat het Apple-logo verschijnt.
  3. Het opnieuw opstarten zou genoeg moeten zijn om de digitale kroon weer te laten werken, zeker als je hem al schoon hebt gemaakt met water.

Support vragen bij Apple
Volgens de supportpagina van Apple is dit de enige manier om een digitale kroon weer aan de praat te krijgen. Mocht het nog steeds niet lukken om de digitale kroon weer werkend te krijgen, dan ben je genoodzaakt om hulp te zoeken via Apple Support.

Bekijk ook

Zo neem je contact op met Apple Support

Heb je een probleem met een Apple-product, dan kun je op verschillende plekken terecht om het probleem op te lossen. In dit artikel leggen we uit hoe je contact opneemt met Apple Support, de klantenservice en de helpdesk.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch