Siri Remote 2022 met usb-c en Apple TV 4K 2022

Apple TV: controleren welke apps veel opslagruimte in beslag nemen

Alles over opslagruimte op jouw Apple TV
Bekijk op de Apple TV welke apps veel opslagruimte in beslag nemen. Hoe kun je zien of je Apple TV opslag bijna vol is? Met de stappen uit dit artikel achterhaal je hoe je opslagruimte kunt vrijmaken en check je wat de opslagcapaciteit is.

De Apple TV wordt geleverd met 32GB, 64GB of 128GB opslagruimte, afhankelijk van het model en uitvoering. Hoeveel je nodig hebt, ligt vooral aan hoe je je Apple TV gaat gebruiken. De hoeveelheid ruimte die apps gebruiken is wisselend omdat ze extra content downloaden zodra het nodig is. Hoeveel opslagruimte apps in beslag nemen, kun je op een eenvoudige manier controleren met deze tip.


Deze tip werkt alleen voor de Apple TV 4e generatie en nieuwer. Op oudere Apple TV’s kun je geen apps installeren.

Controleren hoeveel opslagruimte apps in gebruik nemen

Krijg je een melding dat de opslagruimte van je Apple TV bijna vol zit? Of ben je benieuwd hoeveel ruimte een app op je Apple TV inneemt? Dan kun je met de volgende stappen controleren welke apps de meeste opslagruimte in beslag nemen:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
  2. Blader naar het kopje Gebruik en kies Beheer opslag.

Beheer opslag (verbruik bekijken) op de Apple TV

  1. Je ziet nu welke apps en games de meeste opslagruimte in beslag nemen. Ze staan gesorteerd op grootte. Eventueel kun je apps verwijderen van de Apple TV.

Apple TV opslaggebruik bekijken

Hoe meer apps je downloadt en lokaal opslaat, hoe meer opslagruimte in beslag wordt genomen.

Vrije opslag op Apple TV checken

Helaas kun je standaard niet zien hoeveel opslagruimte er nog vrij is op de Apple TV. Apple geeft in dit scherm alleen aan hoeveel ruimte een app inneemt, maar geeft geen indicatie van de totale vrije en gebruikte opslag. Wil je toch weten hoeveel ruimte er nog ongeveer over is, dan moet je de opslag van alle apps bij elkaar optellen. Video en muziek nemen geen opslagruimte in beslag, omdat die altijd gestreamd worden.

Er is wel een alternatieve app die inzicht kan geven in de hoeveelheid vrije opslag op de Apple TV. Wij gebruiken hiervoor de app TV Info, hoewel de informatie mogelijk niet altijd accuraat is. Je kunt hem gratis downloaden via je Apple TV.

TV Info app voor vrije opslag op de Apple TV

Hoeveel opslag heeft mijn Apple TV?

Wil je weten wat de opslagcapaciteit van jouw Apple TV is? Via de instellingen kun je dat gelukkig wel zien. Dat doe je zo:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Selecteer Algemeen > Info.
  3. Bij Model zie je de opslagcapaciteit van jouw Apple TV.

Opslagcapaciteit van Apple TV bekijken

Ben je van plan om een Apple TV te kopen en wil je alleen films, tv-series kijken en af en toe een game kijken, dan heb je aan het instapmodel genoeg. Van plan om veel apps en games te downloaden? Kies dan voor de versie met 128GB opslag (of 64GB bij 2021-modellen en ouder). In onze keuzehulp Apple TV vergelijken zie je alle verschillende Apple TV-modellen bij elkaar.

Bekijk ook

Apple TV vergelijken: verschillen tussen Apple TV 4K (2022 vs 2021 en meer)

Bekijk de verschillen tussen de Apple TV 4K 2022 met zijn voorganger uit 2021. Twijfel je hoeveel opslag je moet nemen? Ook dan helpen we je op weg in deze Apple TV-vergelijking van alle modellen.

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in:

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV