Apple TV demo

Apple TV: controleren welke apps veel opslagruimte in beslag nemen

Bekijk op de Apple TV welke apps veel opslagruimte in beslag nemen, wanneer je een melding krijgt dat de opslag van de Apple TV bijna vol is. Met de stappen uit dit artikel achterhaal je hoe je opslagruimte kunt vrijmaken.

De Apple TV wordt geleverd met 32GB of 64GB opslagruimte. Hoeveel je nodig hebt, is afhankelijk van de vraag hoe je je Apple TV gaat gebruiken. De hoeveelheid ruimte die apps gebruiken is wisselend omdat ze extra content downloaden zodra het nodig is. Hoeveel opslagruimte apps in beslag nemen, kun je op een eenvoudige manier controleren met deze tip.

Onderstaande tip werkt alleen voor de Apple TV 4e generatie en nieuwer. Op oudere Apple TV’s kun je geen apps installeren.

Controleren hoeveel opslagruimte apps in gebruik nemen

Krijg je een melding dat de opslagruimte van je Apple TV bijna vol zit, dan kun je met de volgende stappen controleren welke apps de meeste opslagruimte in beslag nemen:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
  2. Blader naar het kopje Gebruik en kies Beheer opslag.

Beheer opslag op Apple TV

  1. Je ziet nu welke apps en games de meeste opslagruimte in beslag nemen. Ze staan gesorteerd op grootte. Eventueel kun je apps verwijderen van de Apple TV.

Apps verwijderen van Apple TV

Hoe meer apps je downloadt en lokaal opslaat, hoe meer opslagruimte in beslag wordt genomen. Helaas kun je niet zien hoeveel opslagruimte er nog vrij is op de Apple TV. Je zult moeten wachten tot je een melding krijgt.

Video en muziek nemen geen opslagruimte in beslag, omdat die altijd gestreamd worden.

Ben je van plan om een Apple TV te kopen en wil je alleen films, tv-series kijken en af en toe een game kijken, dan heb je aan het 32GB-model genoeg. Van plan om veel apps en games te downloaden? Kies dan voor 64GB. In onze keuzehulp Apple TV vergelijken zie je alle verschillende Apple TV-modellen bij elkaar.

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, opslagcapaciteit, opslagruimte
Device Apple TV
Software tvOS