TV series

Extra afstandsbediening of gamecontroller koppelen met de Apple TV

Je kunt een standaard afstandsbediening of gamecontroller koppelen met je Apple TV. In deze tip lees je hoe deze accessoires via infrarood of Bluetooth koppelt met je Apple TV.

In deze tip lees je hoe je een extra afstandsbediening kunt koppelen aan de Apple TV. Handig als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een universele afstandsbediening. Daarnaast leggen we je ook uit hoe je een Bluetooth gamecontroller koppelt aan de Apple TV.

Extra afstandsbediening koppelen met Apple TV

De Apple TV wordt geleverd met een afstandsbediening die alle functies bevat. Wil je toch een andere afstandsbediening gebruiken voor het bedienen van je Apple TV, dan kan dat bij een model van de 4e generatie op nieuwer. Je hebt hiervoor een universele afstandsbediening nodig of de afstandsbediening die bij jouw Apple TV of settopbox werd geleverd. Ook handig als je ooit de afstandsbediening kwijtraakt (voor €89 koop je een nieuwe).

Apple TV instellingen hoofdmenu met afstandsbedieningen

  1. Schakel je Apple TV in.
  2. Ga naar Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten > Leer afstandsbediening kennen.

Apple TV afstandsbedieningen leren

  1. Kies een ongebruikte knop op je universele remote.
  2. Klik Start op de Apple TV om te zorgen dat de remote met de Apple TV leert omgaan.

Apple TV afstandsbediening toevoegen

Je zult nu door een aantal stappen op het scherm worden geleid, waarbij je knoppen op je universele afstandsbediening moet indrukken. De sensor van de Apple TV werkt met infraroodsignalen, dus je moet bij een extra afstandsbediening altijd op het apparaat richten. Bij de meegeleverde Siri Remote hoeft dat niet.

Afstandsbediening leren op Apple TV

Bluetooth gamecontroller koppelen met je Apple TV

Je kunt een Bluetooth gamecontroller koppelen met je Apple TV, zodat je makkelijker spelletjes kunt spelen. Dit moet een speciale MFi-controller zijn zoals de Nimbus Steelseries-controller. Dit is de eerste goedgekeurde controller voor de vierde generatie Apple TV.

Apple TV Remote met gamecontroler Steelsseries.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Ga naar Afstandsbedieningen en apparaten.
  3. Ga naar Bluetooth.
  4. Schakel de Bluetooth-controller in en wacht tot deze in de lijst met Andere apparaten verschijnt.
  5. Klik op de controller. De verbinding wordt nu gelegd.

Bluetooth gamecontroller koppelen met Apple TV.

Meer hoef je niet te doen. Je Bluetooth-gamecontroller werkt nu samen met de Apple TV. Je kunt games bedienen en de Apple TV-menu’s bedienen. Op de SteelSeries Nimbus vind je ook een Menu-knop waarmee je door de menu’s kunt bladeren. Op andere gamecontrollers die speciaal voor de Apple TV zijn gemaakt vind je een soortgelijke knop.

Je leest alles over gamepads en de Apple TV in onderstaande tips en gidsen:

Openingsfoto via Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2021
Categorie Apple TV
Onderwerpen afstandsbediening, apple tv, gamecontroller, remote
Device Apple TV
Software tvOS

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV