Alto's Adventure Apple TV

Apps gedwongen afsluiten op de Apple TV (force quit)

Gedraagt een app zich vreemd op de Apple TV, dan kun je de app gedwongen afsluiten in tvOS. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Op de Apple TV 4e generatie en nieuwer kun je apps installeren. Net als bij de iPhone of Mac kan er wel iets mis gaan met de apps die je gebruikt. Reageert een app niet meer, dan kun je ze gedwongen afsluiten (force quit). Daarna kun je de app weer handmatig starten.


Bij problemen kun je ook eerst proberen om de Apple TV te herstarten of om de Apple TV te herstellen. In het uiterste geval kun je ook ervoor kiezen om de Apple TV naar fabrieksinstellingen terug te zetten.

Apple TV-apps gedwongen afsluiten

Net als op de iPhone kun je op de Apple TV ook een app afsluiten. Hiervoor gebruik je de Siri Remote:

  1. Druk tweemaal op de homeknop om tussen apps te kunnen wisselen. Je krijgt nu de appswitcher te zien (zie afbeelding).

Apps afsluiten op de Apple TV

  1. Blader naar de app die problemen geeft, door over het touch-gedeelte van de afstandsbediening te vegen.
  2. Veeg omhoog om de app gedwongen af te sluiten (zie de roze pijl).
  3. Druk opnieuw op de homeknop om terug te gaan naar het homescreen.

Apps afsluiten door omhoog te vegen op de Apple TV

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in:

Bekijk ook

Apps verwijderen van de Apple TV doe je zo: handmatig of automatisch

Wil je apps verwijderen van de Apple TV, dan kan dat op drie manieren: via het homescreen, via de instellingen en met de automatische opruimfunctie. In deze tip ontdek je alle manieren om apps van de Apple TV te wissen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV