Apple TV 4K 2022 met tvOS

Apps gedwongen afsluiten op de Apple TV (force quit)

Gedraagt een app zich vreemd op de Apple TV, dan kun je de app gedwongen afsluiten in tvOS. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Op de huidige Apple TV-modellen kun je apps installeren. Net als bij de iPhone of Mac kan er wel iets mis gaan met de apps die je gebruikt. Reageert een app niet meer, dan kun je ze gedwongen afsluiten (force quit). Daarna kun je de app weer handmatig starten en is je probleem vaak opgelost. Het geforceerd afsluiten van een Apple TV-app is gelukkig een fluitje van een cent.

Apple TV-apps gedwongen afsluiten

Net als op de iPhone kun je op de Apple TV ook een app afsluiten. Hiervoor gebruik je de Siri Remote:

  1. Druk tweemaal op de thuisknop (te herkennen aan het icoontje met de tv) om tussen apps te kunnen wisselen. Je krijgt nu de appswitcher te zien (zie afbeelding).

Apple TV appkiezer in tvOS 16

  1. Blader naar de app die problemen geeft, door over het touch-gedeelte van de afstandsbediening te vegen of om op de knoppen voor links en rechts te drukken.
  2. Veeg omhoog om de app gedwongen af te sluiten of druk twee keer achter elkaar op de knop omhoog.
  3. Druk opnieuw op de thuisknop om terug te gaan naar het homescreen.

Apple TV app geforceerd afsluiten en opnieuw opstarten

Waarschijnlijk zal de app na het opnieuw opstarten weer goed functioneren. Bij aanhoudende problemen kun je ook proberen om de Apple TV te herstarten of om de Apple TV te herstellen. In het uiterste geval kun je ook ervoor kiezen om de Apple TV naar fabrieksinstellingen terug te zetten.

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in:

Bekijk ook

Apps verwijderen van de Apple TV doe je zo: handmatig of automatisch

Wil je apps verwijderen van de Apple TV, dan kan dat op drie manieren: via het homescreen, via de instellingen en met de automatische opruimfunctie. In deze tip ontdek je alle manieren om apps van de Apple TV te wissen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV