Apple TV 4 achterkant aansluitingen

Internet-instellingen van de Apple TV aanpassen

IP-adres, DNS en meer
Je kunt de Apple TV zowel bedraad als draadloos met internet verbinden. Lees in deze tip hoe je de internet-instellingen van je Apple TV regelt, zoals het IP-adres bekijken, DNS aanpassen en de sterkte van het Wi-Fi-signaal controleren.

Apple TV internet-instellingen

Je kunt de Apple TV op meerdere manieren verbinden met internet. Je kunt achterin de Apple TV een ethernetkabel aansluiten, maar de meeste mensen zullen kiezen voor een draadloze verbinding. In de instellingen van de Apple TV kun je verschillende opties voor internet regelen.

Apple TV: IP-adres en DNS aanpassen

Soms kan het nodig zijn om het IP-adres en de DNS-instellingen van je Apple TV handmatig aan te passen. Volg onderstaande stappen om de internetinstellingen te kunnen wijzigen:

  1. Ga naar de Instellingen.
  2. Ga naar Netwerk.
  3. Selecteer de Wi-Fi-verbinding of ethernet.
  4. Kies nu voor Configureer IP of Configureer DNS.
  5. Pas de gewenste instellingen aan.

Apple TV IP-adres en DNS aanpassen.

Apple TV: sterkte Wi-Fi-signaal controleren

Om de sterkte van het Wi-Fi-signaal te achterhalen doe je het volgende:

  1. Ga naar de Instellingen.
  2. Kies Algemeen.
  3. Selecteer Info.

De sterkte van het Wi-Fi-signaal wordt weergegeven met een aantal bolletjes. Hoe meer gevulde bolletjes, hoe sterker het signaal is. Verder geeft de Apple TV onderstaande tips mochten er problemen zijn met het Wi-Fi-signaal van de Apple TV.

Apple TV problemen oplossen.

Wat te doen als Wi-Fi op de Apple TV niet werkt

Als je geen internetverbinding kunt maken met je Apple TV, kun je een aantal opties proberen.

1. Controleer of alles is ingeschakeld
Zorg dat de internetrouter en het modem zijn aangesloten. Controleer of Wi-Fi wel op andere apparaten zoals je iPhone en iPad werkt. Zorg dat de Apple TV binnen het bereik van de router staat, zodat er voldoende signaal is. Om interferentie te voorkomen kun je de Apple TV het beste op zo’n 30 cm afstand van de Wi-Fi-router zetten.

2. Controleer of je met het juiste Wi-Fi-netwerk verbonden bent
Ga naar Instellingen > Netwerk en check of het gewenste netwerk klopt. Voer eventueel het wachtwoord van het draadloze netwerk in, als dat nog niet is gedaan. In hotels en conferentiecentra kan het gebeuren dat je pas toegang krijgt tot het netwerk als je een speciale webpagina bezoekt, waar je akkoord moet gaan met de voorwaarden. Dit is een probleem, want de Apple TV heeft geen webbrowser.

3. Herstart de Apple TV, router en modem
Als je Wi-Fi nog steeds niet werkend hebt gekregen, kun je het beste alle apparaten één voor één herstarten. Op de Apple TV ga je daarvoor naar Instellingen > Systeem > Herstart.

Bij routers en modems kun je de stekker uit het stopcontact trekken.

Bekijk ook

Apple TV: het complete overzicht

De Apple TV is een multimedia-apparaat om films, video's en foto's te bekijken op een HD of 4K-televisie. Lees hier alles over Apple TV, verschillende generaties, functies en mogelijkheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!