Apple TV herstellen

Apple TV herstellen via iTunes

Verschijnt op de Apple TV een afbeelding verschijnt met daarop een Apple TV en een iTunes-logo? iCulture legt uit wat er aan de hand is en wat je moet doen.

Als je Apple TV een zwart scherm vertoont met onderstaande afbeelding, dan wordt je vriendelijk gevraagd het apparaat te herstellen via iTunes op de pc of de Mac. Er is dan een probleem met het apparaat, dat meteen verholpen moet worden om de Apple TV te kunnen blijven gebruiken. In deze tip gaan we laten zien hoe je deze hersteloperatie aanpakt.

Apple TV herstellen

Bij problemen kun je ook eerst proberen om de Apple TV te herstarten of om een haperende app gedwongen af te sluiten. In het uiterste geval kun je er ook voor kiezen om de Apple TV naar fabrieksinstellingen terug te zetten.

Let op: je Apple TV herstellen via iTunes is alleen mogelijk bij een Apple TV van de 2e, 3e en 4e generatie. De Apple TV 4k die in het najaar van 2017 werd gelanceerd kun je niet zelf aansluiten op een Mac of pc en dus ook niet zelf herstellen. Je zult in dat geval contact moeten opnemen met Apple Support of ga langs bij de plaatselijke Apple Store of een officiële reseller.

Apple TV herstellen

Voor deze procedure heb je een Mac of pc nodig met iTunes erop geïnstalleerd, die toegang heeft tot het internet. Daarnaast moet je de Apple TV op de computer aansluiten met een USB-C-kabel (4e generatie Apple TV) of een micro-USB-kabel (2e en 3e generatie Apple TV).

Apple TV aansluiten op iTunes

Voer de volgende stappen uit om de Apple TV te herstellen via iTunes:

  1. Verwijder eventueel de HDMI- en de stroomkabel uit de Apple TV (dit hoeft niet, maar kan een optie zijn als het de eerste keer niet lukt).
  2. Open iTunes op je computer en zorg dat je de meest recente versie van de software gebruikt.
  3. Verbind daarna de Apple TV met de computer met een kabel. Deze kabel wordt standaard niet door Apple meegeleverd bij de Apple TV, dus je zult zelf een kabel moeten kopen. Voor de Apple TV 4 heb je de USB-C-naar-USB-A-kabel van Belkin nodig (zie foto).
  4. Bij de 3e of 4e generatie Apple TV sluit je vervolgens de stroomkabel aan; bij de 2e generatie hoeft dit niet.

Belkin USB-C naar USB-A-kabel

Apple TV herstellen via iTunes

Apple TV herstellen iTunes

  1. In iTunes zou nu de Apple TV moeten verschijnen op de plek waar normaliter ook de iPhone verschijnt; hij staat als apparaat met een icoontje in de bovenbalk onder de afspeelknop. Klik op het Apple TV icoontje als je nu niet meteen de opties voor je Apple TV te zien krijgt.
  2. Druk op ‘herstel Apple TV’ om de software van de Apple TV te herstellen. In feite zet je hiermee de nieuwste versie van de Apple TV-software op het apparaat. Wacht geduldig tot iTunes hier mee klaar is. PAS OP: trek niet de kabel uit het apparaat terwijl deze aan het herstellen is! Het kan een tijdje duren voordat iTunes hiermee klaar is. Met een goede internetverbinding gaat het iets sneller.
  3. Als de Apple TV klaar is met herstellen, krijg je de melding in iTunes dat de Apple TV is hersteld. Nu kun je de verbinding met je Mac verbreken. Sluit de Apple TV weer aan op de TV en start het apparaat opnieuw op.
  4. Als het goed is, is het probleem nu opgelost en kun je de Apple TV weer normaal gebruiken.

Als je nu nog steeds het ‘Verbind met iTunes’-scherm te zien krijgt, heb je een probleem dat je niet meer zelf kunt verhelpen en/of heb je mogelijk een probleem met de hardware. Ga langs bij de plaatselijke Apple Store of reseller om te kijken wat er aan de hand is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, itunes
Device Apple TV 4