Apple TV draadloze audio synchronisatie.

Audio op de Apple TV niet synchroon? Zo kun je draadloze speakers synchroniseren

Gebruik je draadloze speakers in combinatie met je Apple TV, dan kan het gebeuren dat het geluid niet synchroon loopt. In deze tip lees je hoe je de synchronisatie van draadloze audio op de Apple TV kan instellen.

Je kan vanaf een Apple TV speakers selecteren om de audio op af te spelen. Als de speakers bijvoorbeeld AirPlay ondersteunen of Bluetooth hebben, gebeurt dat draadloos. Een voordeel is dat je dan geen kabels hoeft te trekken van je televisie, maar er kunnen dan wel problemen optreden met de synchronisatie van je audio, helemaal als je het ook nog combineert met een bedrade luidspreker. Gelukkig heeft de Apple TV een handige optie om dit te verhelpen. Zo kun je op de Apple TV de audio synchroniseren van draadloze speakers.

Wanneer is de synchronisatie van audio nodig?

Allereerst is het goed om te weten dat je een aantal zaken nodig hebt om de audio te synchroniseren:

Het is niet in alle gevallen noodzakelijk om de audio handmatig op nieuw te synchroniseren. Dit zijn enkele voorbeelden waarbij de audio mogelijk niet synchroon loopt:

  • Je gebruikt AirPlay om de audio van je televisie naar een HomePod of AirPlay-speaker af te spelen. Dat kan ook in combinatie met de speakers van je televisie zijn.
  • Je speelt de audio van je televisie tegelijkertijd af via (bedrade) een AV-ontvanger of soundbar en via de HomePod of AirPlay-speakers.
  • Je speelt audio van je televisie af via Bluetooth-luidsprekers of een Bluetooth-koptelefoon in combinatie met een bedrade speaker en je tv.

Bekijk ook

Zo koppel je de HomePod met een Apple TV voor Dolby Atmos en surroundgeluid

Wil je de HomePod met een Apple TV gebruiken? In deze tip lees je hoe je beide apparaten koppelt. Je kunt geen spraakopdrachten voor de Apple TV geven via de HomePod en apps opstarten, maar je kunt wel de HomePod als speaker voor de tv gebruiken. Met de Apple TV 4K wordt je HomePod zelfs een Dolby Atmos-speaker met surroundgeluid.

In al deze gevallen kan het gebeuren dat de audio niet synchroon loopt met het beeld of dat de audio tussen verschillende speakers niet gelijk gaat. Is dat het geval, lees dan verder.

Apple TV audio synchroniseren met draadloze speakers

Volg deze stappen om de audio te synchroniseren:

  1. Open op de Apple TV de Instellingen-app en ga naar Video en audio
  2. Scroll naar onderen en selecteer de optie Synchronisatie van draadloze audio.
  3. Pak je iPhone erbij en hou deze dicht bij de televisie. Er verschijnt een melding op je iPhone. Tik daar op Ga door en voer eventueel de verificatiecode in die op de Apple TV getoond wordt.

Apple TV synchronisatie draadloze audio.

  1. Zorg ervoor dat het geluid van de televisie hard genoeg staat en dat het stil is in de kamer. De Apple TV speelt nu een toon af via de luidsprekers. Hou de iPhone bij de televisie zolang er een geluid afgespeeld wordt.
  2. De synchronisatie van de audio is nu voltooid. Selecteer op de Apple TV Gereed om het synchroniseren af te sluiten.

Apple TV synchronisatie van draadloze audio met speakers op iPhone

Als het synchroniseren niet gelukt is, kun je het opnieuw proberen. Je kan te allen tijde de synchronisatie opnieuw uitvoeren. Dit moet bijvoorbeeld als je een speaker vervangt. Om terug te gaan naar de standaardinstellingen, selecteer je op de Apple TV opnieuw de optie Synchronisatie van draadloze audio en kies je voor Herstel.

Bekijk ook

Zo kun je op de Apple TV speakers selecteren en het geluid dempen

Speel je je geluid van de Apple TV liever af via een externe speaker? Op de Apple TV kies je zelf eenvoudig de geluidsbron. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld via het beginscherm.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV