WhatsApp groepen privacy uitnodigingen blokkeren.

Zo kies je in WhatsApp wie jou mag toevoegen aan groepen

Je kunt in WhatsApp zelf kiezen wie jou toe mag voegen aan groepsgesprekken. In deze tip lees je hoe je dit instelt en welke mogelijkheden er zijn voor het blokkeren van uitnodigingen van WhatsApp-groepen.

WhatsApp-groepen kunnen goed van pas komen als je afspraken met een grote groep wil maken. Ook worden ze veelal ingezet voor buurtpreventie, waardoor buurtbewoners elkaar op de hoogte kunnen houden van ontwikkelingen in de omgeving. Vroeger kon iedereen die jou nummer heeft je aan zo’n groep toevoegen, of je dat nu wilde of niet. Daar is tegenwoordig wel iets aan te doen, want WhatsApp biedt de optie om uitnodigingen voor groepen te blokkeren. Je bepaalt dan zelf aan welke groep je wel of niet deelneemt.

WhatsApp uitnodigingen voor groepen blokkeren

Om in te stellen wie jou aan een WhatsApp groep mag toevoegen, volg je de onderstaande stappen. Het is vrij eenvoudig. Zo werkt het:

  1. Open WhatsApp en ga naar Instellingen/U.
  2. Tik op Privacy en ga dan naar Groepen.
  3. Kies hier uit de gewenste instelling voor wie jou toe mag voegen aan een groep.

Uitnodigingen voor WhatsApp groepen beheren

Je hebt keuze uit drie opties. Dit zijn ze:

  • Iedereen: Met deze optie kan iedereen jou zonder belemmeringen aan een groep toevoegen.
  • Mijn contacten: Alleen personen die in je adresboek staan, kunnen jou aan een groep toevoegen.
  • Mijn contacten, behalve…: Selecteer hier de personen die jou niet aan een groep toe mogen voegen.

De laatste optie komt van pas als telkens dezelfde persoon jou aan meerdere groepen toe wil voegen, terwijl je daar helemaal geen zin in hebt. De optie kan ook gebruikt worden om in te stellen dat niemand jou toe mag voegen. Dit doe je door te kiezen voor Mijn contacten, behalve > Selecteer alles. Alle contacten zijn nu geselecteerd, waardoor niemand jou kan uitnodigen voor een groepsgesprek.

Wat als iemand je toch echt wil uitnodigen?

Als iemand jou toch wil uitnodigen die hiervoor geen toestemming heeft, kan diegene jou direct een uitnodiging versturen. Er verschijnt een melding in beeld dat jij niet aan het gesprek toegevoegd kan worden. Deze uitnodiging wordt in een één op één chat verstuurd, zodat je zelf de controle hebt in welke groepen je deelneemt. Je kan de uitnodiging dan alsnog accepteren. Je kan dus wel deelnemen aan nieuwe groepen, maar alleen als jij dat zelf wil. Iemand kan jou dus niet meer zonder jouw eigen goedkeuring aan een groep toevoegen.

Wil je meer weten over de WhatsApp-groepen? Check dan ons uitgebreide artikel, want daarin leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is en hoe je de optimale instellingen kiest. Voor meer WhatsApp tips check je ons tips overzicht. Dat is wel zo handig!

Bekijk ook

WhatsApp-groepen: alles over het aanmaken, wijzigen en meer van groepsgesprekken

Met WhatsApp groepen blijf je in contact met meerdere mensen tegelijk. De groepen in WhatsApp hebben allerlei handige instellingen, waarmee je bijvoorbeeld de beheerders kan instellen, een groepsomschrijving toe kan voegen en meer. In deze tip lees je hoe je een WhatsApp groep maakt en de instellingen aanpast.

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2023
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp