iPhone en Apple Watch

Apple Watch linkshandig of rechtshandig dragen: zo stel je de draagpositie in

Of je nu links- of rechtshandig bent, je kunt een Apple Watch aan iedere pols dragen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is wat instellingen aanpassen. In deze tip lees je precies welke dit zijn.

Zodra je een Apple Watch uit de doos haalt, zul je merken dat het niet uitmaakt om welke pols je het horloge wilt dragen. Maak je als linkshandige daarom niet al te druk, want na het volgen van deze stappen kun je de Apple Watch probleemloos op je rechterpols dragen. Ook kun je het scherm draaien en kiezen of je de Digital Crown aan de linker- of rechterkant wilt hebben.

Bij de Apple Watch kun je zelf kiezen hoe je het horloge wilt dragen: rechts- of linkshandig en met de Digitale Kroon aan de linker- of rechterkant.

Bij het instellen van de Apple Watch krijg je dan ook twee keuzes voorgeschoteld. Allereerst kun je instellen of je de Watch aan je linker- of rechterpols draagt en daarna kun je nog aangeven aan welke kant je de Digitale Kroon (of Digital Crown) het liefst hebt zitten.

apple-watch-linkshandig-gebruik

Voor het gebruik van de Apple Watch maakt het niet uit. De instelling kun je op een later moment altijd nog weer wijzigen via de iPhone of de Apple Watch zelf. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet.

Apple Watch draagpositie kiezen met iPhone

Zo kun je wisselen tussen linkerpols en rechterpols:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Ga naar het tabblad Algemeen om de instellingen te wijzigen.
  3. Blader naar Draagpositie en tik deze optie aan.
  4. Hier kiezen uit linkerpols of rechterpols en aan welke kant je de Digitale Kroon wilt gebruiken (links of rechts van de Watch).

Apple Watch draagpositie kiezen

Apple Watch draagpositie wijzigen met Apple Watch

Je kunt de instellingen ook aanpassen op de Apple Watch:

  1. Open de Instellingen-app op je Apple Watch (het grijze tandwieltje).
  2. Scroll met de Digitale Kroon naar beneden naar de Algemeen-menuoptie.
  3. Hier kun je draagpositie en de positie van de Digitale Kroon naar eigen voorkeur instellen.

Apple Watch draagpositie instellen

Apple Watch: scherm roteren of bandje omwisselen

Doe je de Apple Watch om je pols en zit het scherm precies verkeerd om? Dan kan de draagpositie onjuist zijn ingesteld, maar het kan ook zijn dat je het horloge gewoon verkeerd om je pols hebt gedaan. Je kunt dit op meerdere manieren oplossen, afhankelijk van de vraag wat je het lekkerst vindt zitten:

  • Pas de draagpositie aan (zie de stappen hierboven).
  • Draai de Apple Watch 180 graden en doe ‘m goed om je pols.
  • Verwissel de twee delen van het bandje.

Let echter op dat je het bandje niet binnenstebuiten gaat dragen, want dan ‘pakt’ de bevestiging niet goed en heb je kans dat je de Apple Watch op een onbewaakt moment van je pols glijdt.

Linkshandige horlogebandjes voor Apple Watch?

Ook goed om te weten: je hoeft geen speciale horlogebandjes te kopen als je je Apple Watch linkshandig wilt dragen. Je kunt de horlogebandjes ontkoppelen en precies andersom bevestigen, zodat je het bandje op een natuurlijke manier kunt sluiten als linkshandige gebruiker.

Wist je trouwens dat fabrikanten van luxe horloges zelden speciale uitvoeringen voor linkshandige gebruikers op de markt brengen? Dat is ook niet nodig, omdat je het horlogeknopje normaal gesproken nauwelijks nodig hebt. Maar bij de Apple Watch is dat anders: daar vormt het knopje een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bediening.

Bekijk ook

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er zoal? Welke materialen en modellen zijn er? Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren. Een handig overzicht als je niet weet welke je moet kiezen!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch