Snel het weerbericht opvragen vanuit Apple Kaarten

Vanuit Apple Kaarten kun je snel het weerbericht voor de komende uren opvragen, voor elke locatie die je op de kaart hebt opgezocht. Hier lees je hoe het werkt.

Weerbericht in Apple Kaarten

Voor het raadplegen van het weerbericht raadpleeg je natuurlijk de standaard Weer-app of een van de vele weer-apps voor iPhone van derden. Maar wist je dat je vanuit Apple Kaarten ook heel snel het weerbericht kunt opvragen in een bepaalde stad? Zit je in de kaartenapp te zoeken naar een leuke vakantiebestemming, dan zie je met een druk op het scherm meteen hoe de vlag erbij hangt, qua weer. Dat komt goed van pas als je van plan bent om ergens naartoe te gaan, maar bijvoorbeeld ook op je vakantieadres. Zo werkt het opvragen van het weerbericht in Apple Kaarten.

Weerbericht snel opvragen in Apple Kaarten

Je gebruikt Apple Kaarten waarschijnlijk om een route uit te stippelen of om te kijken waar een stad precies ligt. Maar met de weerberichtfunctie bekijk je ook meteen het weer op die locatie. Rechtsonder op de kaart verschijnt op veel locaties automatisch de actuele temperatuur. Niet zichtbaar? Dan moet je iets meer inzoomen. Behalve het huidige weer, kun je ook de weersvoorspelling van die plaats opvragen. Dit werkt als volgt:

  1. Open de Apple Kaarten-app.
  2. Zoek de locatie waarvan je het weer wilt weten.
  3. Bekijk rechtsonder de huidige temperatuur en weersomstandigheden.
  4. Houd de temperatuur even ingedrukt zodat de weersverwachting verschijnt.

Weerbericht bekijken vanuit Apple Kaarten

Dit is handig als je snel even wilt kijken of het gaat regenen en of je een jas of trui mee moet. Bovendien gaat het sneller dan het kijken via de Weer-app zelf, waarin je niet even snel kunt zoeken op een heel nauwkeurige locatie of meerdere locaties. In de Weer-app moet je steeds een plaats intypen om het weer ter plekke te kunnen zien. In dat geval kan een weerapp van derden handiger zijn.

Er is nog veel meer mogelijk in de Kaarten-app: houd op een willekeurige plek je vinger op het scherm gedrukt om je huidige locatie te markeren. Dat kan handig zijn om een leuk uitzicht of een geparkeerde auto terug te vinden, als deze geen Bluetooth heeft. Je kunt vanuit hier ook snel je locatie sturen of in de buurt zoeken.

Locatie toevoegen aan Weer-app

Met de standaard Weer-app voor iPhone kun je natuurlijk ook het weerbericht opvragen. Heb je met bovenstaande stappen het weerbericht in de Kaarten-app stad opgevraagd, dan ga je als volgt te werk:

  1. Tik op de pop-up die je op de afbeelding hierboven ziet.
  2. Je wordt doorgestuurd naar de Weer-app.
  3. In de Weer-app kun je de locatie nu aan je lijst toevoegen.

Weerbericht van Apple Kaarten toevoegen aan Weer-app

Weerbericht snel opvragen met widget
Er is nog een manier om snel het weerbericht te kunnen controleren. Dat kan met het Weer-widget. Hoe je omgaat met widgets op iPhone en iPad lees je in onze aparte tip. Zowel de iPhone als iPad beschikken over dit widget.

Bekijk ook

Alles over widgets op iPhone en iPad

Widgets zijn kleine handige blokken met informatie. Je vindt ze op het beginscherm en op het toegang apps op het toegangsscherm en beginscherm, waarmee je snel bepaalde informatie kunt opzoeken. Hoe gebruik je widgets en hoe stel je deze in? En wat heb je eraan? Dat lees je in deze gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!