Apple Kaarten weerinfo opvragen

Snel het weerbericht opvragen vanuit Apple Kaarten

Vanuit Apple Kaarten kun je snel het weerbericht voor de komende uren opvragen, voor elke locatie die je op de kaart ziet. Hier lees je hoe het werkt.

Wist je dat je vanuit Apple Kaarten heel snel het weerbericht kunt opvragen in een bepaalde stad? Het werkt sinds iOS 10.3 en alleen op toestellen met 3D Touch.

Weerbericht opvragen in Apple Kaarten

Apple Kaarten wordt steeds verbeterd en uitgebreid, met onder andere Nederlandse OV-informatie en andere aanvullende info. Met 3D Touch ontdek je nog meer handige functies. Hiervoor heb je een iPhone nodig die 3D Touch ondersteunt, dus een iPhone 6s of nieuwer.

Het opvragen van de weersinformatie werkt als volgt:

  1. Open de Apple Kaarten-app en zoek de locatie waarvan je het weerbericht wilt opvragen.
  2. Zie je het kleine weericoontje rechtsonder (zie blauwe pijl)? Druk daarop met 3D Touch.

Apple Kaarten weerinfo opvragen

  1. Er verschijnt nu een gedetailleerd weeroverzicht van deze locatie voor de komende uren.
  2. Vervolgens kun je de locatie toevoegen aan de weerapp.

Apple Kaarten weerinfo opvragen

Dit is handig als je snel even wilt kijken of het gaat regenen en of je een jas of trui mee moet. Bovendien gaat het sneller dan het kijken via de Weer-app zelf, waar je een specifieke plaats moet toevoegen om het weer op te vragen. Helaas is het niet mogelijk op de iPad, omdat daarop nog geen 3D Touch wordt ondersteund.

Er is nog veel meer mogelijk: druk met 3D Touch op het icoontje van Apple Kaarten en je hebt de mogelijkheid om snel je huidige locatie te markeren. Dat kan handig zijn om een leuk restaurantje of een geparkeerde auto terug te vinden, als deze geen Bluetooth-systeem heeft. Je kunt vanuit hier ook snel je locatie sturen of in de buurt zoeken. Dit is ook mogelijk binnen de Kaarten-app zelf of vanuit de Berichten-app, maar via 3D Touch is het veel sneller.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, weerbericht