Apple Kaarten weerinfo opvragen

Snel het weerbericht opvragen vanuit Apple Kaarten

Vanuit Apple Kaarten kun je snel het weerbericht voor de komende uren opvragen, voor elke locatie die je op de kaart ziet. Hier lees je hoe het werkt.

Wist je dat je vanuit Apple Kaarten heel snel het weerbericht kunt opvragen in een bepaalde stad? Deze functie laat je snel het weerbericht op een locatie opvragen. Dat komt goed van pas als je van plan bent om ergens naartoe te gaan, maar bijvoorbeeld ook op je vakantieadres. Zo werkt het opvragen van het weerbericht in Apple Kaarten.

Weerbericht opvragen in Apple Kaarten

Je gebruikt Apple Kaarten waarschijnlijk om een route uit te stippelen of om te kijken waar een stad precies ligt. Maar met de weerberichtfunctie bekijk je ook meteen het weerbericht op die locatie. Rechtsonder op de kaart verschijnt automatisch het huidige weerbericht van de regio die op dat moment in beeld staat. Je ziet het vanzelf zodra je ver genoeg op de kaart ingezoomd bent. Als je rechtsonder dus geen temperatuur ziet staan, zoom dan even iets verder in.

Behalve het huidige weer, kun je ook de weersvoorspelling van die plaats opvragen. Dit werkt als volgt:

  1. Open de Apple Kaarten-app en zoek de locatie waarvan je het weerbericht wilt opvragen.
  2. Zie je het kleine weericoontje rechtsonder (zie blauwe pijl)? Druk daarop met 3D Touch of hou het ingedrukt op toestellen zonder 3D Touch.

Apple Kaarten weerinfo opvragen

  1. Gebruik je 3D Touch door stevig op het scherm te drukken, dan verschijnt er meteen een weersvoorspelling voor de komende uren in de Kaarten-app. Druk nog harder om naar de Weer-app te gaan. Op een toestel zonder 3D Touch, zoals de iPhone XR, ga je meteen naar de Weer-App zodra je de temperatuurknop ingedrukt houdt.
  2. In de Weer-app verschijnt een melding of je het weerbericht alleen wil bekijken of dat je de stad aan je lijst toe wil voegen.

Apple Kaarten weerinfo opvragen

Dit is handig als je snel even wilt kijken of het gaat regenen en of je een jas of trui mee moet. Bovendien gaat het sneller dan het kijken via de Weer-app zelf, waar je een specifieke plaats moet toevoegen om het weer op te vragen.

Er is nog veel meer mogelijk: druk met 3D Touch op het icoontje van Apple Kaarten en je hebt de mogelijkheid om snel je huidige locatie te markeren. Dat kan handig zijn om een leuk restaurantje of een geparkeerde auto terug te vinden, als deze geen Bluetooth-systeem heeft. Je kunt vanuit hier ook snel je locatie sturen of in de buurt zoeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, weerbericht