Wakker worden met weerbericht

Wakker worden met het weerbericht op je iPhone

Wil je bij het wakker worden meteen het tijdstip en het weerbericht zien op je iPhone? Dat kan! Je kunt dit instellen met de Bedtijdmodus van iOS.

Wakker worden met het weerbericht

“Goeiemorgen, het is 8:33 uur en het is 1 graad”. Brrr! Als je met een dergelijke melding op je scherm wakker wilt worden, dan kun je dat heel gemakkelijk regelen met de Bedtijdmodus op je iPhone. Er verschijnt dan een klok en het weerbericht van de dag op je toegangsscherm, zodat je goed voorbereid aan je dag kunt beginnen. Je weet precies of je een dikke trui aan moet trekken, of genoeg hebt aan een t-shirtje.

Je moet dit wel eerst inschakelen om de widget te zien. Let op: je krijgt het weerbericht alleen te zien als de Bedtijdmodus actief is en je iPhone nog niet is ontgrendeld. Zodra je je iPhone ontgrendelt is het weerbericht verdwenen en zul je tot de volgende ochtend moeten wachten.

Weerbericht inschakelen

Om het weerbericht elke ochtend op je toegangsscherm te zien, schakel je de Slaapfocus in. Dit is een speciale variant van Niet Storen op de iPhone:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar Focus en tik op Slaap.
  3. Zorg dat er een slaapschema is ingesteld.

Vervolgens ga je slapen. Als de Niet storen-periode eindigt zie je het weerbericht op het toegangsscherm van je iPhone. Heb je heel lang doorgezakt en pak je pas ’s middags je iPhone voor het eerst op, dan zal er de boodschap ‘Goedemiddag’ staan. Dit past zich gedurende de dag aan. Je kunt meteen zien hoe warm het buiten is en wat voor weer het wordt. Door op Sluit te tikken kun je het scherm sluiten.

Slaapfocus instellen

Deze weerwidget is makkelijk om in te stellen en is handig tijdens koude winterochtenden, wanneer je in een oogopslag wilt zien of je er vroeg uit moet omdat het noodweer is, of dat je bij zacht weer nog even kunt blijven liggen.

Wakker worden met weerbericht

Meer over de Bedtijd-functies op iPhone en iPad lees je in onderstaande artikelen:

Bekijk ook

Zo kun je een slaapschema instellen op de iPhone met Bedtijd

Stel een slaapschema in op de iPhone, zodat je tijdig wordt gewekt en op het juiste moment naar bed gaat. Zo word je uitgerust wakker, op het juiste moment! In oudere iOS-versies vind je hiervoor de functies Bedtijd en Waakmelder.