Zo kun je een probleem melden in de Weer-app

Klopt het weerbericht niet dat door Apple's Weer-app verwacht wordt? Je kunt eenvoudig een probleem melden in de Weer-app op iPhone en iPad. Wij laten zien hoe dat werkt.

Slechte weersverwachting in de Weer-app melden

Soms lijkt het weerbericht van Apple niet helemaal accuraat te zijn. Soms verwacht de app regen, terwijl er geen druppel uit de lucht komt. Het is dan ook goed om te weten dat je een probleem kunt melden in de Weer-app op de iPhone en iPad.

Probleem met Weer-app melden op de iPhone

Deze functie is vergelijkbaar met het melden van een probleem in Apple Kaarten. Stapsgewijs kun je aangeven wat er mis is en hoe de situatie nu bij jou is. Het is onduidelijk wat Apple precies doet met de informatie, maar in de omschrijving staat dat je hiermee Apple kan helpen om de Weer-app te verbeteren. Bij het insturen van je probleem verzamelt Apple de locatie, maar dit wordt niet gekoppeld aan je Apple ID.

Een probleem melden in de Weer-app kan alleen op jouw huidige locatie, dus niet op andere ingestelde locaties. Apple voorkomt hiermee dat je informatie opstuurt van een locatie waar je zelf niet aanwezig bent. Het melden van een probleem in de Weer-app doe je zo:

 1. Open de Weer-app en ga naar het scherm met de weersverwachting voor jouw huidige locatie.
 2. Scrol helemaal naar beneden. Tik daar op Meld een probleem.
 3. Een nieuw scherm verschijnt. Je kunt nu allerlei informatie opgeven:
  • Weersomstandigheden: Geef aan of het zonnig is, of er wolken zijn of dat het regent of sneeuwt. Bij sommige opties kun je ook de mate van neerslag aangeven.
  • Temperatuur: Geef aan of de temperatuur hoger of lager is of klopt met de aangegeven temperatuur.
  • Wind: Laat Apple weten of er meer of minder wind is dan verwacht. Je kunt ook aangeven dat de huidige windsnelheid klopt.
  • Luchtkwaliteit: Dit werkt alleen in landen waar de luchtkwaliteit getoond wordt, waaronder Nederland. Geef aan of deze waarde klopt of juist beter of slechter is.
  • Andere weersomstandigheden: Is er sprake van een andere weersomstandigheid, zoals onweer, hagel of mist? Zelfs een regenboog kun je hier doorgeven.
  • Beschrijvingen: Geef aan hoe je het weer ervaart, bijvoorbeeld aangenaam of onaangenaam.
 4. Tik daarna bovenaan op Verzend. Je krijgt een bevestiging dat je feedback verzonden is.

Weer-app probleem melden op iPhone

Apple waarschuwt dat het met deze stappen niet mogelijk is om feedback te geven op de Weer-app zelf. Het gaat hier om de kwaliteit van de weersverwachting. Feedback op de app zelf kun je via deze pagina doorgeven.

Bekijk ook

Foutje gezien? Zo meld je een probleem in Apple Kaarten

Is er iets in Apple Maps fout weergegeven? Klopt een straatnaam of afslag niet en wil je dit aankaarten? Is de snelheidslimiet verkeerd of stuurt de app je de verkeerde kant op? Je kunt rechtstreeks vanuit de app een correctie doorgeven in Apple Kaarten op de iPhone, iPad en Mac, zodat Apple ernaar kan kijken en zo nodig bijwerken.

Probleem met Weer-app melden op de iPad

Ook in de Weer-app op de iPad kun je een probleem melden. Hiervoor tik je linksboven op de drie puntjes en kies Meld een probleem, waarna je een soortgelijk scherm met een lijst van potentiële problemen voor je neus krijgt. Geef aan wat er mis is en verzend de melding. De Weer-app is te vinden in iPadOS 16 en nieuwer.

Weer-app iPad probleem melden

Probleem met Weer-app melden op de Mac

Sinds macOS Ventura heeft ook de Mac zijn eigen Weer-app. Je zou verwachten dat deze variant ook een manier heeft om problemen te melden, maar dat is helaas niet het geval. Apple heeft geen optie toegevoegd om problemen met de weersverwachting te melden. Je zult dit dus op je iPhone of iPad moeten doen. We verwachten dat Apple het ooit wel mogelijk maakt om problemen te melden in de Weer-app voor de Mac, maar daarover is niets officieel bekend.

Meer uit de Weer-app halen? Dan vind je hier meer informatie!

Bekijk ook

Haal meer uit de standaard Weer-app op je iPhone, iPad en Mac

De Weer-app is standaard aanwezig op elke iPhone, iPad en Mac. Je kunt in één oogopslag de temperatuur, regen en weersverwachting op verschillende locaties zien. Hoe haal je het maximale uit de Weer-app en welke handige trucjes zitten erin? Je leest het hier!