Zo kun je een probleem melden in de Weer-app

Klopt het weerbericht niet dat door Apple's Weer-app voorspeld en aangegeven is? Je kunt eenvoudig een probleem melden in de Weer-app op iPhone en iPad. Wij laten zien hoe dat werkt.

Met enige regelmaat lijkt het weerbericht van Apple niet helemaal accuraat te zijn. Soms voorspelt de app regen, terwijl er geen druppel uit de lucht komt. Het is dan ook goed om te weten dat je een probleem kan melden in de Weer-app op de iPhone en iPad.

Probleem met Weer-app melden op de iPhone

Deze functie is vergelijkbaar met het melden van een probleem in Apple Kaarten. Stapsgewijs kun je aangeven wat er mis is en hoe de situatie nu bij jou is. Het is onduidelijk wat Apple precies doet met de informatie, maar in de omschrijving staat dat je hiermee Apple kan helpen om de Weer-app te verbeteren. Bij het insturen van je probleem verzamelt Apple de locatie, maar dit wordt niet gekoppeld aan je Apple ID.

Een probleem melden in de Weer-app kan alleen op jouw huidige locatie, dus niet op andere ingestelde locaties. Apple voorkomt hiermee dat je informatie opstuurt van een locatie waar je zelf niet aanwezig bent. Het melden van een probleem in de Weer-app doe je zo:

 1. Open de Weer-app en ga naar het scherm met de voorspelling voor jouw huidige locatie.
 2. Scroll helemaal naar onderen. Tik daar op Meld een probleem.
 3. Een nieuw scherm verschijnt. Je kunt nu allerlei informatie opgeven:
  • Weersomstandigheden: Geef aan of het zonnig is, of er wolken zijn of dat het regent of sneeuwt. Bij sommige opties kun je ook de mate van neerslag aangeven.
  • Temperatuur: Geef aan of de temperatuur hoger of lager is of klopt met de aangegeven temperatuur.
  • Wind: Laat Apple weten of er meer of minder wind is dan voorspeld. Je kunt ook aangeven dat de huidige windsnelheid klopt.
  • Luchtkwaliteit: Dit werkt alleen in landen waar de luchtkwaliteit getoond wordt, waaronder Nederland. Geef aan of deze waarde klopt of juist beter of slechter is.

  Weer-app probleem melden op iPhone

  • Andere weersomstandigheden: Is er sprake van een andere weersomstandigheid, zoals onweer, hagel of mist? Zelfs een regenboog kun je hier doorgeven.
  • Beschrijvingen: Geef aan hoe je het weer ervaart, bijvoorbeeld aangenaam of onaangenaam.
 4. Tik daarna bovenaan op Verzend. Je krijgt een bevestiging dat je feedback verzonden is.

Apple waarschuwt dat het met deze stappen niet mogelijk is om feedback te geven op de Weer-app zelf. Het gaat hier om de kwaliteit van de weersvoorspellingen. Feedback op de app zelf kun je via deze pagina doorgeven.

Bekijk ook

Foutje gezien? Zo meld je een probleem in Apple Kaarten

Is er iets in Apple Maps fout weergegeven? Klopt een straatnaam of afslag niet en wil je dit aankaarten? Je kunt rechtstreeks vanuit de app een correctie doorgeven in Apple Kaarten op de iPhone, iPad en Mac, zodat het bedrijf ernaar kan kijken en zo nodig bijwerken.

Probleem met Weer-app melden op de iPad

Ook in de Weer-app op de iPad kun je een probleem melden. Hiervoor tik je linksboven op de drie puntjes en kies Meld een probleem, waarna je een soortgelijk scherm met een lijst van potentiële problemen voor je neus krijgt. Geef aan wat er mis is en verzend de melding. De Weer-app is te vinden in iPadOS 16 en nieuwer.

Weer-app iPad probleem melden

Probleem met Weer-app melden op de Mac

Vanaf macOS Ventura heeft ook de Mac zijn eigen Weer-app. Je zou misschien denken dat het melden van een probleem in de Weer-app op de Mac hetzelfde werkt als op de iPad. Maar dat is niet het geval. Je vindt de optie voor het melden van een probleem in de menubalk. Klik in de menubalk op Weer > Meld een probleem. Daarna volg je dezelfde stappen als op de iPhone en iPad.

Meer uit de Weer-app halen? Dan vind je hier meer informatie!

https://www.iculture.nl/tips/weer-app-iphone/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!