Apple ID inloggen

Apple ID wijzigen of e-mailadres van je iTunes-account wijzigen

Deze tip legt uit hoe je het e-mailadres dat aan je Apple ID of iTunes-account is gekoppeld, kunt wijzigen.

Je hebt een Apple ID nodig om apps in de App Store te kunnen kopen en gebruik te maken van Apple-diensten zoals iCloud, iMessage en FaceTime. Het is verstandig om je Apple ID te koppelen aan een e-mailadres dat je actief gebruikt, zodat je belangrijke e-mailberichten van Apple meteen te zien krijgt. Wil je ooit het Apple ID wijzigen, dan kan dat met de tips uit dit artikel.

Apple ID wijzigen

Het e-mailadres van je Apple ID is belangrijk, want je hebt dit nodig om belangrijke wijzigingen in je account door te voeren of om je wachtwoord te resetten. Er kunnen verschillende redenen zijn om je e-mailadres te willen wijzigen. Misschien krijg je teveel spam en wil je met een nieuw e-mailadres weer een frisse start maken. Of misschien wil je dat amateuristisch uitziende Hotmail-adres eindelijk eens vervangen door een volwassener e-mailadres. Het kan ook zijn dat je een andere baan hebt gekregen en niet langer gebruik kunt maken van je zakelijke e-mailadres.

Apple ID inloggen

Bij het wijzigen van je Apple ID zijn er twee zaken belangrijk om te weten:

 • Je huidige Apple ID is een Apple-adres: in dit geval kun je je Apple ID alleen wijzigen naar een ander Apple-adres. Wijzigen naar een Gmail, Outlook of ander adres is niet mogelijk.
 • Je huidige Apple ID is een ander e-mailadres: gebruik je nu Gmail, Outlook, Hotmail of een ander adres en wil je dit wijzigen, log dan eerst uit op al je apparaten voordat je onderstaande stappen uitvoert. Je kunt ook over gaan van een niet-Apple adres naar een e-mailadres van Apple.

Maar hoe kun je dit e-mailadres wijzigen? Neem deze stappen:

 1. Om het e-mailadres van je Apple ID te wijzigen ga je naar de pagina Mijn Apple ID.
 2. Log in met je gegevens.
 3. Bij het kopje Account klik je rechts op Wijzig.
 4. Kies daarna onder je huidige Apple ID voor Apple ID wijzigen.
 5. Vul nu je nieuwe Apple ID in en klik op Ga door.
 6. Wijzig je je Apple ID naar een mailadres dat niet van Apple is, bevestig de wijziging dan in de zojuist verzonden mail.

Als je je Apple ID met een Gmail-, Outlook-, Hotmail- of ander adres wijzigt, log dan na het wijzigen op nieuw in op al je apparaten met je nieuwe gewijzigde adres. Dit is niet nodig als je al een Apple-adres gebruikt en deze wijzigt naar een ander Apple-adres.

Heb je een primair e-mailadres van Apple, zoals mac.com, me.com of icloud.com, dan kun je die niet verwijderen. Wel kun je extra e-mailadressen toevoegen:

 1. Volg de eerste drie stappen hierboven.
 2. Bij het kopje Bereikbaar op klik je op Voeg meer toe.
 3. Kies voor de optie E-mailadres en voer het nieuwe adres in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie iTunes
Onderwerp apple id