Apple ID wijzigen website

Zo kun je je Apple ID of iTunes-account wijzigen

Deze tip legt uit hoe je het e-mailadres dat aan je Apple ID of iTunes-account is gekoppeld, kunt wijzigen. Er kunnen verschillende redenen zijn om dit te doen. Met de stappen in dit artikel is het heel gemakkelijk.

Apple ID e-mail wijzigen

Je hebt een Apple ID nodig om apps in de App Store te kunnen kopen en gebruik te maken van Apple-diensten zoals iCloud, iMessage en FaceTime. Het is verstandig om je Apple ID te koppelen aan een e-mailadres dat je actief gebruikt, zodat je belangrijke e-mailberichten van Apple meteen te zien krijgt. Wil je ooit het Apple ID wijzigen, dan kan dat met de tips uit dit artikel.

Waarom Apple ID wijzigen?

Het e-mailadres van je Apple ID is belangrijk, want je hebt dit nodig om belangrijke wijzigingen in je account door te voeren of om je wachtwoord te resetten. Er kunnen verschillende redenen zijn om je e-mailadres te willen wijzigen. Misschien krijg je teveel spam en wil je met een nieuw e-mailadres weer een frisse start maken.

Of misschien wil je na een paar jaar je Hotmail-adres eindelijk eens vervangen door een ander e-mailadres. Het kan ook zijn dat je een andere baan hebt gekregen en niet langer gebruik kunt maken van je zakelijke e-mailadres. Kortom: allerlei redenen om je Apple ID e-mailadres te wijzigen.

Apple ID wijzigen website

Het is belangrijk om te weten dat als je nu een Apple e-mailadres gebruikt, dat je dit alleen naar een ander Apple e-mailadres wijzigen. Bijvoorbeeld van @me.com naar @icloud.com. Gebruik je nu een ander adres, zoals Gmail of Outlook, dan maakt het niet uit wat je nieuwe e-mailadres is.

Zo kun je het Apple ID e-mailadres wijzigen

Om het e-mailadres van je Apple ID of iTunes-account te veranderen, neem je deze stappen:

  1. Ga naar de pagina Mijn Apple ID en log in met je Apple ID.
  2. Klik op het tegeltje genaamd Apple ID. Hier staat nu nog je huidige e-mailadres.
  3. Typ nu je nieuwe e-mailadres in en klik op Wijzig Apple ID.
  4. Wijzig je je Apple ID naar een mailadres dat niet van Apple is, bevestig de wijziging dan in de zojuist verzonden mail.

Apple ID wijzigen pagina

Als je je Apple ID met een Gmail, Outlook, Hotmail of ander adres wijzigt, log dan na het wijzigen opnieuw in op al je apparaten met je nieuwe adres. Dit is niet nodig als je van het ene naar het andere Apple-adres overstapt.

Extra e-mailadressen toevoegen aan je Apple ID

Heb je een primair e-mailadres van Apple, zoals mac.com, me.com of icloud.com, dan kun je die niet verwijderen. Wel kun je extra e-mailadressen toevoegen:

  1. Volg de eerste drie stappen hierboven.
  2. Ga naar het kopje Persoonlijke gegevens en kies de Bereikbaar op-tegel.
  3. Klik op het plusteken.
  4. Vul één of meer extra e-mailadressen in.

Een belangrijke manier om je Apple ID te beveiligen is door tweefactorauthenticatie voor je Apple ID in te schakelen. Zo kan niemand zomaar inloggen met alleen je e-mailadres en wachtwoord. Er is dan altijd extra beveiliging aanwezig. Hoe je dat instelt, lees je in onze tip. Wat ons betreft is het een kinderlijk eenvoudige manier van beveiligen.

Bekijk ook

Tweefactorauthenticatie voor Apple ID en iCloud: zo werkt het op iOS en macOS

Tweefactorauthenticatie is een beveiligingsmethode voor je Apple ID en iCloud-account. Dankzij deze functie is er een extra stap vereist zodra er ingelogd wordt met jouw Apple ID. In dit artikel lees je er alles over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!