Hemelsbreed afstand meten in Google Maps

Zo kun je afstanden hemelsbreed meten in Google Maps

Met Google Maps kun je afstanden hemelsbreed meten. In deze tip lees je hoe je de afstand tussen twee of meer punten meet, zonder een route te plannen. Handig als je thuis zit en wilt weten hoe ver je beste vriend bij jou vandaan woont.

Google Maps: hemelsbrede afstand meten

Met Google Maps kun je routes plannen en allerlei informatie opzoeken over locaties. Maar de navigatie-app heeft ook een enigszins verborgen functie om hemelsbrede afstanden te meten. In een paar tikken meet je de afstand tussen twee of meer punten. Normaal houdt Google Maps alleen rekening met reisafstanden tussen A en B, waarbij de (soms kronkelige) route per auto, fiets, OV of lopend wordt gemeten. De hemelsbrede afstand houdt geen rekening met het wegennet en laat je zien wat de werkelijke afstand is. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een straalverbinding wilt opzetten, of een drone of postduif wilt laten vliegen.

Hemelsbrede afstand in Google Maps

Zo werkt het in Google Maps voor iPhone en iPad:

  1. Kies het beginpunt: druk met je vinger op de kaart om een rode pin te zetten.
  2. Tik onderin het scherm op de gekozen pin.
  3. Tik nu op Afstand meten.
  4. Verschuif de kaart naar de gewenste bestemming.
  5. Tik rechtsonder op het plusje om een punt toe te voegen.
  6. Voeg eventueel nog meer punten toe.
  7. Onderin het scherm zie je de totale afstand, in dit geval 4,4 kilometer.

Google Maps afstanden meten

Je kunt het laatste punt verwijderen door bovenin het scherm op het Undo-symbooltje te tikken (een terugwijzend pijltje). Om alle punten te wissen tik je rechtsboven op de drie puntjes en daarna Wissen. Ben je klaar, dan tik je bovenin het scherm op de terugknop en je zit weer in de normale Google Maps-interface.

Op deze manier kun je ook een creatieve tekening maken, door bijvoorbeeld allerlei puntjes achter elkaar te zetten. In grote steden wil het nog wel eens gebeuren dat de optie Afstand meten niet wordt getoond. In dat geval moet je het een paar keer opnieuw proberen, op een iets andere plek.

Hemelsbreed afstand meten in Google Maps

We hebben nog veel meer tips voor Google Maps:

https://www.iculture.nl/tips/google-maps-iphone-ipad/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2020
Onderwerp
Categorie
Apps