Google Maps afstand meten.

Zo kun je afstanden hemelsbreed meten in Google Maps

Met Google Maps kun je afstanden hemelsbreed meten. In deze tip lees je hoe je de afstand tussen twee of meer punten meet, zonder een route te plannen.

Met Google Maps kun je routes plannen en informatie opzoeken over locaties, maar de navigatie-app heeft ook een handige functie om afstanden op te meten. In een paar tikken meet je de afstand hemelsbreed tussen twee of meerdere punten. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen route uitstippelen en de afstand bepalen.

Google Maps: hemelsbrede afstand meten

Google Maps kan je precies vertellen hoe ver het reizen is van punt A naar punt B, maar doet dit voor reisafstanden per auto, fiets, OV of lopend. Wil je liever de hemelsbrede afstand, omdat je bijvoorbeeld een straalverbinding tussen twee punten wilt opzetten, dan kan dat ook met Google Maps. Je kunt zelfs een figuurtje op de kaart tekenen en laten berekenen wat de totale afstand is.

Zo werkt het:

  1. Zoek in Google Maps naar je startpunt. In het voorbeeld nemen we de stad Alkmaar.
  2. Tik onderin het scherm op de plaatsnaam, om de infokaart op te vragen (zie blauwe pijl). Je kan ook de infokaart omhoog trekken.
  3. Tik nu op Afstand meten.

Google Maps afstand meten.

  1. Je ziet nu een punt op je huidige locatie. Versleep dit punt naar de gewenste locatie, bijvoorbeeld een andere stad.
  2. Rechtsonder in het scherm kun je het punt vastzetten. Zo kun je ook om een hoekje gaan. Met het pijltje rechtsboven kun je een vastgezet punt ongedaan maken.
  3. Je kan op deze manier heel veel verschillende punten vastzetten en zo hemelsbreed de afstand berekenen. De totale afstand staat linksonder.

Google Maps hemelsbreed meten.

Op deze manier kun je ook een creatieve tekening maken, door bijvoorbeeld allerlei puntjes achter elkaar te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Apps
Onderwerp google maps