iMessage nieuwjaarswens met vuurwerk.

Zo verstuur je iMessage-nieuwjaarswensen met vuurwerk!

Verstuur dit jaar je nieuwjaarswensen met vuurwerk! In iMessage kun je gemakkelijk een knallende nieuwjaarswens versturen op twee manieren.

Nieuwjaarswensen met vuurwerk

De jaarwisseling staat voor de deur, maar hoe wens je je naasten nou op de leukste manier een gelukkig nieuwjaar toe? Met iMessage, natuurlijk! Hiermee kun je digitaal vuurwerk gebruiken om je bericht extra effect mee te geven. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Tijdens de jaarwisseling zul je veel vrienden en familie een nieuwjaarswens gaan sturen, bijvoorbeeld met een leuke gif in WhatsApp. Heb je vrienden waar je via iMessage contact mee houdt, dan kun je ook een knallend effect meegeven.

iMessage vuurwerk effecten

iMessage-bericht met effect

Het versturen van een iMessage-bericht met effect is heel eenvoudig. Het kan op twee manieren.

#1 Makkelijke manier: ‘Gelukkig nieuwjaar’

Er is een heel snelle manier om een bericht met vuurwerkeffect te versturen. Tik gewoon de tekst ‘Gelukkig nieuwjaar’ (of hetzelfde in een andere taal) en het knallende effect wordt in iMessage automatisch toegevoegd. Handig als je weinig tijd hebt en veel vrienden een bericht wilt sturen. Hetzelfde geldt overigens voor ‘Gefeliciteerd’. Je krijgt dan automatisch ballonnen te zien.

#2 Handmatige manier: effect kiezen

Wil je een wat persoonlijker bericht sturen, dan kan dat natuurlijk ook. Je voegt het effect dan achteraf toe en kunt dan bijvoorbeeld ook kiezen voor minder knallend vuurwerk, maar een rustiger effect (zie afbeelding hierboven):

  1. Schrijf een bericht in een gesprek, maar verstuur deze nog niet.
  2. Houd de verzendknop even ingedrukt tot er een nieuw scherm verschijnt.
  3. Tik bovenin op het tabblad Scherm en veeg naar links of rechts om het effect ‘vuurwerk’ te vinden.
  4. Tik op de blauwe verzendknop.

Dankzij de Taptic Engine voel je ook allerlei trillingen van het vuurwerk. Zo voelt een digitale nieuwjaarswens met vuurwerk in iMessage toch wat feestelijker!

Bekijk ook

Automatische effecten in iMessage: zo werkt het

In iMessage kun je schermvullende effecten meesturen met je berichten, maar dit kan ook automatisch op basis van de tekst die je stuurt. Welke berichten moet je versturen om bepaalde animaties te zien? In dit artikel lees je het.

Ga je liever videobellen, dan kan dat ook met speciale effecten: in FaceTime, Zoom en andere apps kun je met handgebaren zorgen dat er vuurwerk of een ander effect optreedt.

Bekijk ook

Videobellen met vuurwerk: zo werken de handgebaren in FaceTime (en zo zet je het uit)

Je kunt sinds iOS 17 in FaceTime reacties gebruiken, waardoor er leuke animaties in beeld verschijnen. Deze FaceTime-reacties kun je ook met handgebaren gebruiken.