iMessage nieuwjaarswens met vuurwerk.

Zo verstuur je iMessage-nieuwjaarswensen met vuurwerk!

Verstuur dit jaar je nieuwjaarswensen met vuurwerk! In iMessage kun je gemakkelijk een knallende nieuwjaarswens versturen, op twee manieren.

Nieuwjaarswensen met vuurwerk

Dit jaar mag je geen vuurwerk afsteken. Je hebt dan ook niets aan onze tip om mooie vuurwerkfoto’s te maken. Maar digitaal vuurwerk is gewoon toegestaan, dus stuur je beste wensen dit jaar met een knallend effect. Met iMessage kun je vuurwerk gebruiken om je bericht wat extra effect mee te geven. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.


Tijdens de jaarwisseling zul je veel vrienden en familie een nieuwjaarswens gaan sturen, bijvoorbeeld met een leuke gif in WhatsApp. Heb je vrienden waar je via iMessage contact mee houdt, dan kun je ook een knallend effect meegeven.

iMessage nieuwjaarswens

iMessage-bericht met effect

Het versturen van een iMessage-bericht met effect vis heel eenvoudig. Het kan op twee manieren.

#1 Makkelijke manier: ‘Gelukkig nieuwjaar’
Er is een heel snelle manier om een bericht met vuurwerkeffect te versturen. Tik gewoon de tekst ‘Gelukkig nieuwjaar’ en het knallende effect wordt in iMessage automatisch toegevoegd. Handig als je weinig tijd hebt en veel vrienden een bericht wilt sturen.

#2 Handmatige manier: effect kiezen
Wil je een wat persoonlijker bericht sturen, dan kan dat natuurlijk ook. Je voegt het effect dan achteraf toe en kunt dan bijvoorbeeld ook kiezen voor een vallende ster (zie afbeelding hierboven):

  1. Schrijf een nieuw bericht of open een bestaande conversatie en schrijf een antwoord.
  2. Hou de verzendknop ingedrukt, die te herkennen is aan de pijl omhoog. Heb je een iPhone 6s t/m iPhone XS, dan kun je ook 3D Touch gebruiken en extra stevig drukken. Heb je een nieuwer toestel, dan leg je je vinger even op de verzendknop.
  3. Wacht tot het scherm met de effecten verschijnt.
  4. Ga naar het tabblad Scherm en veeg naar links of rechts om het effect ‘vuurwerk’ te vinden.
  5. Tik op de verstuur-knop.

Heb je een toestel met Taptic Engine, dan voel je ook allerlei trillingen van het vuurwerk. Het is dan net alsof je er zelf bij bent!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2020
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen berichten, imessage, vuurwerk
Software iOS