iMessage nieuwjaarswens met vuurwerk.

Zo verstuur je iMessage-nieuwjaarswensen met vuurwerk!

Verstuur dit jaar je nieuwjaarswensen met vuurwerk! In iMessage kun je gemakkelijk een knallende nieuwjaarswens versturen op twee manieren.

Nieuwjaarswensen met vuurwerk

Dit jaar mag je geen vuurwerk afsteken. Je hebt dan ook weinig aan onze tip om mooie vuurwerkfoto’s te maken. Maar digitaal vuurwerk is gewoon toegestaan, dus stuur je beste wensen dit jaar met een knallend effect. Met iMessage kun je vuurwerk gebruiken om je bericht wat extra effect mee te geven. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Tijdens de jaarwisseling zul je veel vrienden en familie een nieuwjaarswens gaan sturen, bijvoorbeeld met een leuke gif in WhatsApp. Heb je vrienden waar je via iMessage contact mee houdt, dan kun je ook een knallend effect meegeven.

Vuurwerk en feest effect in iMessage

iMessage-bericht met effect

Het versturen van een iMessage-bericht met effect is heel eenvoudig. Het kan op twee manieren.

#1 Makkelijke manier: ‘Gelukkig nieuwjaar’
Er is een heel snelle manier om een bericht met vuurwerkeffect te versturen. Tik gewoon de tekst ‘Gelukkig nieuwjaar’ en het knallende effect wordt in iMessage automatisch toegevoegd. Handig als je weinig tijd hebt en veel vrienden een bericht wilt sturen. Hetzelfde geldt overigens voor ‘Gefeliciteerd’. Je krijgt dan automatisch ballonnen te zien.

#2 Handmatige manier: effect kiezen
Wil je een wat persoonlijker bericht sturen, dan kan dat natuurlijk ook. Je voegt het effect dan achteraf toe en kunt dan bijvoorbeeld ook kiezen voor minder knallend vuurwerk, maar een rustiger effect (zie afbeelding hierboven):

  1. Schrijf een nieuw bericht of open een bestaande conversatie en schrijf een antwoord.
  2. Houd de verzendknop even ingedrukt tot er een nieuw scherm verschijnt.
  3. Tik bovenin op het tabblad Scherm en veeg naar links of rechts om het effect ‘vuurwerk’ te vinden.
  4. Tik op de blauwe verzendknop.

Heb je een toestel met Taptic Engine, dan voel je ook allerlei trillingen van het vuurwerk. Zo voelt een digitale nieuwjaarswens met vuurwerk in iMessage toch wat feestelijker!

Bekijk ook

Automatische effecten in iMessage: zo werkt het

In iMessage kun je schermvullende effecten meesturen met je berichten, maar dit kan ook automatisch op basis van de tekst die je stuurt. Welke berichten moet je versturen om bepaalde animaties mee te zenden? In dit artikel lees je het.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!